Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá mramorová bábovka

Nedělní odpoledne přímo vyzývá k tomu dát si voňavou kávu a k ní nějaký dobrý moučník. Mramorová bábovka je absolutní českou klasikou. S tímto snadným receptem ji budete mít (skoro) takovou, jak ji dělávala vaše babička.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

4. 5. 2009 19:58

Suroviny pro 1 kus

1 kus

hrnek = 250 ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 117 kJ / 4 330 kcal
Bílkoviny80,38 g
Tuky153,40 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy646,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kávové mramorování můžeme samozřejmě vynechat, záleží jen na vaší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

elizabeth corleone

5. 3. 2011 22:00

Já nevysypává strouhankou, ale krupicí :yes:

natálie

26. 2. 2011 11:51

výborná bábovka děkuju poprvé jsem pekla úplně sama bábovku a i moji rodiče si ji pochvalovali:-):yes::yes::yes:

Lenka

19. 11. 2010 15:16

Bábovka byla opravdu výborná! :-)):yes:
... pekla jsem to v silikonové formě a nevím, jestli to je tím, ale ten spodek bábovky se neudělal jakoby do rovna, na jedne casti to prasklo, jakoby vyteklo a pak se to dopeklo :), neumím to ani popsat:) možná je to tou silikonovou formou, ale jinak všechno super.;-)

janina

6. 11. 2010 11:10

děkuji za super, výborný, jednoduchý recept... včera jsem jí dělala, dala do ní ořechy, (kakao ne, to přítel nerad :D) vzal ji do práce a jakou udělala parádu...

Jinak mi opravdu není jasné proč se tu lidi navážej do lidí co jsou třeba začátečníci, recepty jsou od toho aby se to lidi podle nich naučili ne ? Já dělám bábovku asi po padesáté, ale stále koukám do receptů (používám pokaždé jiný) a nestydím se a to... I na jednoduché pečení volám radši mamce aby mi poradila:-D:-D:-D

tak asi tak...ještě jednou díky za recept...parádní výtvor:yes::-K:-K:-K

Verča

11. 10. 2010 21:45

Zkusila jsem dát o trochu méně cukru a výborné!:yes:

HonzaV

17. 9. 2010 23:42

Takže diskuze plynule přešla v blog bábovkáře. V tom případě ještě jeden poznatek: "(nejspíš počkám až vystydne)" = blbost, vyklápějte už za tepla, protože jinak povrch zvlhne a bábovka není křupavá. Přišel jsem na to až u kousku #6.

HonzaV

31. 5. 2010 22:05

bomba :-) - z formy vyjela jak fretka a chuť vynikající, za 14 dní do toho jdu znovu. Ještě jsem tam jebnul na poslední chvíli hrst ořechů a lžičku skořice a nemá to chybu!

HonzaV

29. 5. 2010 15:40

já se vám do toho dámy nechci moc míchat, ale právě jsem založil svou první bábovku v životě a je fakt, že recept není pro začátečníka úplně samovysvětlující.
Co jsem hledal na googlu:
- na kolik stupňů předehřát troubu (odpovědi "na trojku" jsou mi nanic, našel jsem 175 °C, tak jsem to ohulil skoro naplno)
- jak se pozná, že je hotovo (těsto neulpívá na špejli, za půl hodiny uvidíme, jestli je to pravda :-) )
- kdy bábovku vyklepnout z formy (nejspíš počkám až vystydne).
Tak mi držte palce.

jesica

1. 3. 2010 16:08

Je zajímavé že na tuhle bábovku nemusíme mít máslo

suzanna

24. 2. 2010 10:39

Lusi, asi jsi teď na jakékoliv dotazy alergická, ale mě by opravdu zajímalo (stejně jako Amiru), jaký je rozdíl mezi práškovým cukrem a cukrem moučka? Vždycky jsem si myslela, že je to to samé:-O Vím, že to s receptem tak uplně nesouvisí, ale přece jen se to týká vaření, tak doufám, že neva, že se na to ptám:-)

jana

18. 2. 2010 13:11

díky všem a doufám že autor i Jana R přijímají moji omluvu.:-K Až udělám tu bábovku a povede se mi, dám vám vědět:-D

jana

18. 2. 2010 13:11

díky všem a doufám že autor i Jana R přijímají moji omluvu.:-K Až udělám tu bábovku a povede se mi, dám vám vědět:-D

jana73

17. 2. 2010 22:02

Já tedy nevím, ale mě to směšný vůbec nepřipadá. Já když jsem pekla první bábovku ( a bylo mě sakra víc než 13 let) a chtěla jsem překvapit mamku, tak jsem volala starší sestře asi pětkrát. Když jsem si četla recept bylo mě všechno jasný, ale jak jsem postupovala, přišla jsem vždy k místu , kdy jsem si nevěděla rady.
A myslím si , že ne každý se má koho zeptat:-!

babina

17. 2. 2010 20:56

Lusinda, ja by som dávno stratila nervy...ale číta sa to zaujímavo...:-D

faraonka faraonka

17. 2. 2010 19:27

Ja si myslím že to taky nebyla sranda třeba ji chtěla pro někoho upéct tak se ptala.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mramorova babovka mramorová bábovka recept bábovka mramorová recept na mramorovou babovku rychlá mramorová bábovka recept na jednoduchou bábovku recept mramorová bábovka mramorová bábovka na plech jak vyklepnout bábovku mramorová bábovka z hladké mouky babovka recept mramorova bábovka recept rychlá bábovka z hladké mouky dobra mramorova babovka recepty mramorová bábovka bábovka mramorová recept jednoduchá bábovka rychlá recept bábovka mramorová hrnková mramorová bábovka kdy vyklepnout bábovku

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, mléko, olej, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, káva rozpustná, strouhanka

TopRecepty.cz

Jednoduchá mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j26R