Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový pörkölt s nokedli

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 4. 2016 18:33

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 069 kJ / 3 602 kcal
Bílkoviny280,69 g
Tuky90,89 g
Vláknina29,83 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,42 g
Sacharidy403,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

12. 3. 2020 17:14

<3 musí to být mňamka,název neřeším, maďarsky neumím :-D fotky jsou nádherné a hrají barvami :yes::yes::yes::yes::yes:

albin

27. 4. 2016 07:42

magdalenka: no ja si mislim ze perkelt si da urobit z zkazdeho masa však je to na sposob gulasa co stoh robyt tazkou hlavu

mysulka mysulka

24. 4. 2016 11:21

Mňam :yes::yes:

krkovicka.x krkovicka.x

21. 4. 2016 22:08

1974andrea: Super...:yes:

magdalenka magdalenka

20. 4. 2016 15:38

Sertéspörkölt = vepřový pörkölt. Majú aj marha aj csibe aj nyúlpörkölt aj gomba aj borjú aj bárány aj birka aj pacalpörkölt...
A pri slove "nokedli" nerozlišujú rod ani číslo. NokedlE nie je po maďarsky.

tejaja tejaja

20. 4. 2016 14:34

1974andrea: No áno, máš zo svojho hľadiska pravdu, ale potom by som nechala celý názov maďarsky, prečo bravčové česky...

1974andrea 1974andrea

20. 4. 2016 13:37

Napsala jsem název tak, jak se nazývá u nich v Maďarsku. Kdybych to chtěla napsat celé česky, pak bych asi napsala perkelt s noky, ale proč to zase nějak počešťovat. Pokud se výraz nokerle používá na Slovensku, nebudu ho psát k maďarskému receptu. A nejsou to nokedle, ale nokedli . Magdalenka to tady už psala. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 4. 2016 12:34

Taky nevím, co to jsou nokedle, stejně dělám halušky, jen z jiné mouky. Každopádně, to maso v té kombinaci s nokedli se mi strašně líbí. :yes:

hosta hosta

19. 4. 2016 22:06

Je asi dost jedno, jaký krajový výraz ze pro tyto nočky používá, vidím jen, že by mi to chutnalo. Dělám velmi podobně, jen dávám do perkeltu mnohem více cibule:yes:

magdalenka magdalenka

19. 4. 2016 20:34

V Maďarsku domorodci používajú na tieto prílohové halušky výraz "nokedli" alebo "galuška". "Nokerle" je krajový názov na Slovensku. V našich končinách sú to halušky. Obyčajne ich varím z polohrubej alebo miešam hrubú múku s polohrubou, sú také pevnejšie.

tejaja tejaja

19. 4. 2016 20:27

spagetka: Ladka, u nás je to jedno. Niekto hovorí noky, iný nokerle, z maďarčiny.;-)

chocolate chocolate

19. 4. 2016 20:22

tejaja: Nerozumim;-)

spagetka spagetka

19. 4. 2016 20:21

chocolate: je to krajové a i rodinné. U nás je rozdíl mezi výrazem noky a nokerle - rozhoduje velikost. Nokerle se spíš podobají velikostí haluškám, noky jsou větší, ale nejsou to doslova šišky. Ale ekvivalent nokedlli jsem neslyšela.

tejaja tejaja

19. 4. 2016 20:21

chocolate: ježiškove husličky :-D:-D:-D

chocolate chocolate

19. 4. 2016 20:15

tejaja: Cesky ekvivalent by snad byly noky, ne?
Andrej, hned bych si nabidla:yes:.
edit-mou malickost kdysi noky timto zpusobem naucila varit magdalenka.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pörkölt marha porkolt maďarské nokedle märha perkelt nokeli recepty maďarské nokedli nokedle priprava pörkölt recept nokerle vepřový perkelt s nokedli co jsou nokedli perkelt cesky jaka mouka na nokedle nokerle od tejaji galuska recept cesky z pleca receptprkolt csibe porkolt madarke jidlo nokedle recept na maďarské nokedli marha perkelt recept

Suroviny: plec vepřová, cibule, rajče, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sádlo, vejce, mouka hladká, voda, sůl

TopRecepty.cz

Vepřový pörkölt s nokedli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rooB