Biftek
Biftek s hranolkami není jídlo, které bychom si dopřávali každý den. Hovězí svíčková je poměrně drahá surovina, proto si na přípravě bifteku dáváme opravdu záležet. Pak ale budeme odměněni nevšedním chuťovým zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 194 kJ / 1 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,40 g |
Tuky | 39,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Včera jsme byli pozvaní na oběd do Karviné, kde byla tato mňamka servírována.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2009 20:06
Michale, my jsme Jendovi moc vděční, že to rozkrojil, určitě to pak nenechal oschnout a snědl. Koukala jsem na tvoje recepty, moc se mi líbí, ale chci věřit, že jsi Jendu nazval barbarem jen z legrace, jsme rádi, že vás tady chlapi máme aspoň těch pár!!
3. 5. 2009 19:50
Michale, jsem vstřícný jakékoliv zpětné vazbě, ale domnívám se, že jste tentokrát šlápl vedle.
Dlouho jsem zvažoval, zda vůbec na tento komentář reagovat.
Pokud si ještě jednou prohlédnete přiložené fotografie, tak ten barbar, jak jste mě nazval, v průběhu konzumace vzal foťák, aby v detailu vyfotil pro všechny na topreceptech, jak vypadá stak propečený na "medium".
Je mi opravdu líto, že vy jako jediný jste to z fotografií nepoznal. Přeji hezky zbytek večera.
Dlouho jsem zvažoval, zda vůbec na tento komentář reagovat.
Pokud si ještě jednou prohlédnete přiložené fotografie, tak ten barbar, jak jste mě nazval, v průběhu konzumace vzal foťák, aby v detailu vyfotil pro všechny na topreceptech, jak vypadá stak propečený na "medium".
Je mi opravdu líto, že vy jako jediný jste to z fotografií nepoznal. Přeji hezky zbytek večera.
3. 5. 2009 18:20
Jen barbar může naříznout biftek aby se podíval jak vypadá vevnitř. Vždyť proto se nechává po dopečení "ustát", aby z něj žádná šťáva nevytekla. A vy teď na něj s kudlou!!
Podám tu návod jak to poznat po hmatu: Dejte k sobě volně, bez mačkání, ukazovák a palec a pak si druhou rukou sáhněte na bříško palce. Cítíte jak je to měkké? Tak to je syrový, (rare). Palec s prostředníkem je středně syrový (medium) , s prsteníkem je středně a s malíčkem je středně dobře propečený (medium well). Na dobře propečený (well done), se to srovnává snad jen s deskou stolu.
Tohle mne naučil Mistr kuchař a je to ta nejsprávnější metoda.
Podám tu návod jak to poznat po hmatu: Dejte k sobě volně, bez mačkání, ukazovák a palec a pak si druhou rukou sáhněte na bříško palce. Cítíte jak je to měkké? Tak to je syrový, (rare). Palec s prostředníkem je středně syrový (medium) , s prsteníkem je středně a s malíčkem je středně dobře propečený (medium well). Na dobře propečený (well done), se to srovnává snad jen s deskou stolu.
Tohle mne naučil Mistr kuchař a je to ta nejsprávnější metoda.
3. 5. 2009 16:31
Bibi, ty se kaješ a červenám, ano, Hello, panenka je vepřové, bože, asi budu chodit kanálama Spletla jsem svíčku s panenkou
3. 5. 2009 15:05
Tak Jendo. To je přesně ono, na co jsem byl zvědavý. +bodík
3. 5. 2009 12:47
Jani Bibinko, to není můj výtvor, ale švagrové Jany z Karviné, která je skvělá kuchařka.
Musíš dočíst recept do konce, píšu o tom v poznámce.
Já jsem to pouze nafotil a konzumoval.
Musíš dočíst recept do konce, píšu o tom v poznámce.
Já jsem to pouze nafotil a konzumoval.
3. 5. 2009 12:43
Já se kaju, napsala jsem byftek, místo biftek-jak negramot,fuj
3. 5. 2009 12:42
Helli, máš pravdu, ale když mě švagrová viděla, jak slintám, ten poslední krok vypustila.
3. 5. 2009 12:40
Moc hezké já biftek po dosmazení ihned prendám do horké(ale uz vypnuté trouby cca na 4-5 minut)nebo ho zabalím do alobalu na stejnou dobu, maso je pak rovnoměrně stavnaté.
3. 5. 2009 12:40
Udělat správnej bifteček, chce kuchařské umění-vystihnou tu chvíli, kdy je to akorát, když se rozřízne aby to nebylo úplně syrové, nebo zase moc opečené Jenže Jenda+kuchařské umění to se snoubí ruku v ruce, proto je to ten byftek "akorát" No, prostě bodík pospíchá
,
,
3. 5. 2009 12:33
Nádherné, člověku se sbíhají sliny. Ale v receptu chybí, že po upečení se musí nechat chvíli v troubě "ustát".
Jinak Jano, "panenka" se snad říká jen svíčkové z vepřového, né? Tohle je ale evidentně hovězí! Nicméně, bod je tam!
Jinak Jano, "panenka" se snad říká jen svíčkové z vepřového, né? Tohle je ale evidentně hovězí! Nicméně, bod je tam!
3. 5. 2009 12:14
No, jo, Jenda, co na to říct? Krása. Já to medium raději nezkouším, určitě by to nedopadlo dobře. Vím, jak jsem se v kuchyni trápila s roštěnkou, asi byla ze stoletého býka Pak jsme ji raději nakládali aspoň do oleje, jinak byla roštěnka pro mne strašák a chudák zákazník. Pak jsme si začínali objednávat maso z mladého býka a bylo to o něco lepší-měkké, ale dodnes si s roštěnou moc nerozumíme, raději ji trestám v tlakáči Letí ti plus z Orlové Samozřejmě jsem si všimla, že to máš z panenky, ale kup si dnes panenku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 9 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 12 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: biftek recept biftek hovězí biftek jak udělat biftek recept na biftek biftek medium recept biftek biftek ze svíčkové steaky a bifteky recepty hovězí biftek recept biftek recepty bifteky jak spravne udelat biftek biftek na grilu recept na hovězí biftek recepty biftek jak se dela biftek hovězí maso recepty hovězí panenka jak připravit biftek
Suroviny: svíčková hovězí, sůl, pepř drcený, olej olivový, olej
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
27 názorů