Biftek
Biftek s hranolkami není jídlo, které bychom si dopřávali každý den. Hovězí svíčková je poměrně drahá surovina, proto si na přípravě bifteku dáváme opravdu záležet. Pak ale budeme odměněni nevšedním chuťovým zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 194 kJ / 1 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,40 g |
Tuky | 39,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Včera jsme byli pozvaní na oběd do Karviné, kde byla tato mňamka servírována.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2012 11:41
Ke grilování na pánvi je nejlepší železná kovaná panev. Čím masivnější, tím lepší.
Před prvním použitím je potřeba ji vypálit. Panev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte.
Suchou pánev poště na sporák a velmi silně rozehřejte. Až nyní pridejte olej.
Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor s se slupkami. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte.
Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastný papírem, aby při skladování nerezla.
Železnou konanou pánev koupíte např. Zde http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
Před prvním použitím je potřeba ji vypálit. Panev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte.
Suchou pánev poště na sporák a velmi silně rozehřejte. Až nyní pridejte olej.
Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor s se slupkami. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte.
Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastný papírem, aby při skladování nerezla.
Železnou konanou pánev koupíte např. Zde http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
10. 2. 2011 20:03
2. 1. 2011 17:10
před pár dny jsem si dal biftek v restauraci na Mlýně (Ratíškovice. Stál sice 400Kč bez přílohy ale vypadal úplně jinak než tento na obrázku. Byl médium a doslova se rozpadal na jazyku. Lepší biftek jsem snad nikdy neměl. Tohle doopravdy vypadá jak maso na domácím grilu - steak. biftek by měl být hnědo šedý a po rozkrojení (média) by měl být i o trochu více krvavější než ten na obrázku. Já jen že biftek za 200 není asi to pravé
2. 1. 2011 07:08
Re: Petas
Biftek = beefsteak = steak...
Biftek = beefsteak = steak...
28. 9. 2010 13:44
no teda nejhrubejsi, naprosto zasadni chyba je maso pred pripravou nalozit !!!!!
20. 7. 2010 15:04
Já osobně si myslím, že biftek se dělá z vyššího kusu svíčkové, cca 5-6 cm plátek, naklepe se pěstí, osmaží z obou stran a poté se dopéká cca 5-12 minut pod grilem. Toto na obrázku bych spíš nazval steakem.
26. 12. 2009 18:50
nevím, ale podle mne je biftek, úplně jiný kus flákoty, než ten medium plátek cca 1,5cm široký na obrázku. Pokud někdo viděl opravdu biftek, tak dá za pravdu!!!!
11. 9. 2009 08:53
Biftek z hovězího je pochoutka. ale ochutnal jste někdo biftek z kapra?
http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
10. 7. 2009 12:23
Jendo. Právě jsem si kliknul na hovězí maso, ze kterého chci něco dobrého udělat ( s omáčkou), aby si mohla pochutnat i moje žena a hned na prvním řádku je "BIFTEK". Už jsem se jednou klaněl tomuto jídlu, ale zachechtej se do úterka jse takový pravý médium, nebo krvavý neochutnal. Ale než jsem ženu vezl na prvidelnou dialýzu do nemocnice jsem neoddolal a dal si ho i když stála porce(bez přílohy) 220,- Kč. Stále bych si to nedovolil, ale stálo to za to. Kuchař ho udělal perfektně a byl přesně, jako na tvém obrázku.Zkrátka dobrota.Škoda, že už jsem dal bodík, jinak po nových zkušenostech bych ho nejraději dal znovu. Václav
30. 5. 2009 15:04
Tak dnes jsem měla toto jidlo připravené od přítele. Tímto mu chci poděkovat. Luky bylo to výborné. Jen tak dále.
13. 5. 2009 09:53
Biftek super , na pánve co jentak nechladnou můžete kouknout sem www.litinove-nadobi.cz/?p=productsList&iCategory=16&sName=Panve
5. 5. 2009 22:31
Milý Jendo1, barbarem jsem nenazval Vás, ale případné "kutily" v kuchyni, kteří biftek rozkrojí, aby se podívali. Viděl jsem to na vlastní oči. Asi jsem se špatně vyjádřil, měla to být poznámka k doplnění, nikoli kritika. Máte pravdu, nikde v receptu nenic o rozkrojení a podívání se. Asi jsem se překouk a omlouvám se tedy, ale já opravdu měl dojem, že jsem v receptu viděl "rozkroj a podívej se".
Jinak naprosto souhlasím s Elizou, těžká železná pánev co po vložení masa ihned nevychladne. Asi bude v Česku potíž dostat,aso které se flákne na suchou pánev mastí se samo zevnitř. Svíčková je na to podle mne dost suchá a bez oleje to nepůjde. Jen tedy strašně horký, aby se maso co nejrychleji "zatáhlo".
Jinak naprosto souhlasím s Elizou, těžká železná pánev co po vložení masa ihned nevychladne. Asi bude v Česku potíž dostat,aso které se flákne na suchou pánev mastí se samo zevnitř. Svíčková je na to podle mne dost suchá a bez oleje to nepůjde. Jen tedy strašně horký, aby se maso co nejrychleji "zatáhlo".
4. 5. 2009 13:15
Jej, bifteček a přesně tak, jak má vypadat Ale přiznám se, že správně se mi ho zhotovit zatím nepodařilo. Dávali jsme si ho raději v restauracích, ale ani tam to někdy nebylo lepší než můj výtvor, od tvého to mělo daleko Bodík!
3. 5. 2009 21:07
Jendo, ať je to rozkrojené, či není, je to prostě flák masa a velká dobrota! Médium mám nejraději!
Bodík pro tebe!
Bodík pro tebe!
3. 5. 2009 19:22
Také mi Drobkův komentář hned připadal úplně mimo... Fotografie řezu je totiž mimořádně pěkná! Napadlo mě, jestli snad Drobek nepolyká bifteky vcelku, nebo ukusuje - aby nemusel použít nože...
Biftek připravit umím (dědictví po dědovi, byl dost proslulý šéfkuchař) a tomuto receptu bych nic nevytýkala, jen dodala maximální rozpálení pánve (nejlépe železné s těžkým dnem), teprve poté přilití oleje (nebo ani ne, pokud je maso v oleji naložené)a ono zmíněné odpočinutí opečeného masa. Většinou by se mělo solit až po opečení, ale úplně nutné to není...
Jendo, bod Tě nemine!!
Biftek připravit umím (dědictví po dědovi, byl dost proslulý šéfkuchař) a tomuto receptu bych nic nevytýkala, jen dodala maximální rozpálení pánve (nejlépe železné s těžkým dnem), teprve poté přilití oleje (nebo ani ne, pokud je maso v oleji naložené)a ono zmíněné odpočinutí opečeného masa. Většinou by se mělo solit až po opečení, ale úplně nutné to není...
Jendo, bod Tě nemine!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 19 sekundami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: biftek recept biftek hovězí biftek jak udělat biftek recept na biftek biftek medium recept biftek biftek ze svíčkové steaky a bifteky recepty hovězí biftek recept biftek recepty bifteky jak spravne udelat biftek biftek na grilu recept na hovězí biftek recepty biftek jak se dela biftek hovězí maso recepty hovězí panenka jak připravit biftek
Suroviny: svíčková hovězí, sůl, pepř drcený, olej olivový, olej
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
27 názorů