Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Katalánské brambory

Hledáte obměnu vařených brambor? Vyzkoušejte tyto katalánské brambory. Jsou vařeny ve slupce a poté smíchány s cibulí, česnekem a osvěženy petrželkou a citronovou šťávou. Do křupava upečené je posypte strouhaným sýrem a pažitkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

10. 4. 2016 15:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 850 kJ / 681 kcal
Bílkoviny18,01 g
Tuky1,16 g
Vláknina27,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy139,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Katalánské recepty - upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mizera Mizera

25. 11. 2022 14:10

magdalenka: Perte se a žerte se ..., :-K

magdalenka magdalenka

26. 9. 2021 15:36

Tonja: mala som dojem, že reagujete na niekoho spred 5 rokov, dotyčný to ani nezbadá...
Samozrejme, nič proti reakciám na staršie recepty. Skôr naopak, často sa vytiahnu skvelé a skoro zabudnuté recepty.

mika59 mika59

25. 9. 2021 20:54

casino: No, že máte společného hodně, jsem už dávno zjistila. Jen nevím, proč reagovat na něco, co vlastně ani nestojí za to. Já čerpala z nějakého zdroje a nevím proč to dnes řešit. Buď se recept líbí, nebo nelíbí. A proč hledat něco, kde nic není...Nebo mám změnit opět název ? A přání pěkného večera Vám přijde jako ironie? Tak to se omlouvám..jestli tohle někomu vadí..Teda Vám..a klidně se tomu zasmějte..

casino casino

25. 9. 2021 20:49

magdalenka:
Ano má:-K
U komentářů snad vždy platilo, že jsou nadčasové, že :yes:

mika59:
No, pominu-li, že mám s dotyčným leccos společného :-8 tak se pokuste zamyslet nad tím, co je na jeho přístupu opovrženíhodného:-O
***
V diskuzích se obecně nedoporučuje používat ironie:yes: leč protentokrát použiji vaše slova: "Jinak přeji hezký večer." :-D

mika59 mika59

25. 9. 2021 18:51

Tonja: A mohu se zeptat oč Vám tady jde? Přijde mi, že neustále hledáte v receptech něco, so se Vám hodí abyste mohl reagovat. Jinak přeji hezký večer.;-);-)

Tonja

25. 9. 2021 18:07

magdalenka: Magdalenko, má to smysl, aspoň podle mého názoru. Nebo tím chceš říct, že se reaguje jen na úplně čerstvě vložené recepty, pokecá se a pak se recept odloží nebo se na něj má zapomenout? Když někdo do Topek přišel později, nesmí už na starší recepty reagovat? Jen se ptám, bylo by to totiž divné.

magdalenka magdalenka

3. 5. 2020 09:20

Tonja: má zmysel reagovať na príspevky spred 4 rokov?

Tonja

3. 5. 2020 08:59

Zanechme malicherností, ale přesto zkusme dodržovat nějaká pravidla v názvosloví a nevymýšlet si příliš. Abychom neskončili tak, že hovězí guláš bude z kuřecího masa a pod názvem slepičí polévka nalezneme čočkový salát.

monaku

20. 4. 2016 11:31

prosciuto: nemám nejmenší zájem kritizovat váš příspěvek, ale jako kritika od vás opravdu zní, a myslím, že je úplně jedno jak se jídlo jmenuje, většina tu, předpokládám, hledá rychlé a chutné recepty. Ale asi tu každý hledáme něco jiného, že? Já recept určitě zkusím a název opravdu neřeším. :-)

tejaja tejaja

12. 4. 2016 17:25

Miro kuchár: :-D:-D:-D Sebavedomie.

Miro kuchár

12. 4. 2016 13:20

Napište svůj komentář

prosciuto: <3 Mám dotaz ? Co tady řešíte ? Recept nebo zeměpis ?:-D

Petra

10. 4. 2016 18:36

Krásné brambůrky :) Jenom pozor na dobu smažení česneku a na moc rozpálenou pánev, aby nezhořkl. Radši dělám nejdřív cibuli a česnek dám až na konec, nebo smažím hodně pozvolna . Recept brzy vyzkouším :-8

prosciuto

10. 4. 2016 17:53

spagetka:
Môj komentár ani náhodou nechcel zpochybnit kvalitu a chut tohoto receptu.
Ale zrejme by ste reagovali, keby ste objavili napr.: Afgánske vepro-zelo, pretoze niekto neznalý situácie by to vo svojej knihe receptov uvádzal ako typický recept z Afganistanu.
Co sa týka Spanielskych vtáckov - je to bezné jedlo v Spanielsku (a tiez v Taliansku) ibaze s iným názvom.
V zahranicí (zvlást v Západnej Európe, ale nielen tam) spolu s Paellou je Spanielska tortilla najznámejsie jedlo.
V Spanielsku je to Tortilla de patatas a nikto názov Spanielska tortilla nepozná. Vznikol, ked politická a hospodárska situácia prinútila státisíce Spanielov opustit svoju vlast a kedze v emigrácii varili to, co poznali z domu, domorodci pomenovali jedlo ako Spanielska tortilla. Bolo to pre nich zrozumitelnejsie ako Tortilla de patatas.

mika59 mika59

10. 4. 2016 17:53

prosciuto: Díky za názor;-)

spagetka spagetka

10. 4. 2016 17:15

prosciuto: zrovna tak, jako ve Španělsku nevědí jak přišli ke "španělskému ptáčku", v Rusku k "ruskému vejci", v Holandsku k "holandskému řízku" - nemá smysl se dohadovat o názvu, prostě to berte jako název receptu. A dobrou chuť . Tenhle recept mám v rodinné kuchařce jako chuchelské bramberdle, ale bez toho citronu a taky se nebudu hádat o to, jak se to má správně jmenovat ;-);-), protože nezáleží na názvu, ale na obsahu a následné chuti ;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recepty z brambor brambory po španělsku katalanské recepty jedlo z brambor recepty-brambory brambory s cibulí po rusku brabory recept recept na brambory katalanský řízek se sýrem ruske brambory recept recept z brambor recepty z afganistanu pečené brambory po španělsku brambory recepty recept bramborák katalnské brambory recept bramborák recept brambory recept katalanska zelenina recept katalánský recept ze zeleniny

Suroviny: brambory, cibule, česnek, petrželka zelená, šťáva citronová, olej, pažitka, sýr strouhaný, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Katalánské brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn9R