Rebarborový koláč se strouhankou
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná opraženou strouhankou na másle, což koláči dodá ten správný šmrnc.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,88 g |
Tuky | 115,65 g |
Vláknina | 23,75 g |
Cholesterol | 732 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 253,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Okraje koláče můžeme dozdobit takto:http://www.toprecepty.cz/recept/12273-okraje-kolac...
Koláč je velmi křehký, chuťově zvláštní - asi těmi rozinkami v rumu a moje zmlsaná rodina ho považuje za naprostou delikatesu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2009 21:47
7. 5. 2009 14:09
2. 5. 2009 13:04
2. 5. 2009 10:47
2. 5. 2009 10:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 17 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 24 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 29 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 34 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 37 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Korunou ovocných knedlíků je posypka! Zkuste smaženou strouhanku nebo strouhaný perník
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší nejlepsi rebarborovy kolac reberborový koláč rebarborovy kolac rebarborový koláč dia dia rebarborový koláč rebarborový závin rebarbora koláč recepty z reberbory křehký rebarborový koláč rebarbora recepty reberbora rebarborovy moucnik rebarborový křehký koláč koláč z reberbory recept rebarborový koláč nejlepší dia revenovy kolac kolac rebarborovy recept na rebarborový koláč dia kolac rebarbora
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, rebarbora, rozinky v rumu, houska, máslo, cukr krystal
Rebarborový koláč se strouhankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KOzR
20 názorů