Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 4. 2009 17:15

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 742 kJ / 3 285 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky123,89 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy449,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michala

22. 9. 2010 16:30

Takovou chut jsem mela na tenhle makovnik a zase prd;-(

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:30

Michalo:-) zkus to příště i s tou moukou do kvásku. Stačí opravdu jen trochu a je to znát. Kvásek je pak hustý a déle drží;-).

suzanna

22. 9. 2010 16:30

Jo a ještě poznámku, že takto přichystané kvasnice s mlékem, cukrem a moukou přikrývám utěrkou, aby byly v teple a "netáhlo" na ně:-)

isindy isindy

22. 9. 2010 16:29

míšo, kvasnice sice mají rády teplo, to urychlí reakci množení kvasinek dělením a pak ti to kyne...ale ne moc horko, jinak jim upálíš nožky :-D...ono se dá třeba kynout i v lednici, ale trvá to přes noc ;-):-D

suzanna

22. 9. 2010 16:28

Míšo, a kolik jsi měla toho mléka? Já dávám jen tak 50 - 100ml vlažného mléka, do toho nadrobím kvasnice a přidám trošku krystalového cukru a trošku mouky. Nechávám kynout třeba u topení a musím říct, že se mi to vždycky podařilo. Tak držím palce, ať to příště vyjde:yes:

Michala

22. 9. 2010 16:28

Stalo se mi to u buchet a u langosu, ani jednou mi testo nevykynulo. Drozdi bylo pokazde jine. Do kvasku mouku nepridavam, to jsem ani nevedela. Ty akumulacky nejsou horke, jen malinko teple.:-)

isindy isindy

22. 9. 2010 16:27

miru, tak to jsem přehlédla, že to bylo ve více případech :-8

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:27

Isahu to píše dobřě - těsto by nemělo kynout na zdroji tepla, ale někde u něj.

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:26

Michalo:-) a přidáváš do kvásku i trošku mouky, aby měl na čem růst?

isindy isindy

22. 9. 2010 16:25

míšo, ale ty akumulačky by neměly být moc horké :-O stačilo by dát třeba na židli před ně..a bacha na průvan...

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:25

Isahu:-) ale Michala píše, že se jí to stalo u více receptů - takže pokud to všechno nebylo ze stejné kostky droždí, tak tam bych chybu moc nehledala (pokud nekoupila víc ks z jedné várky;-)).

isindy isindy

22. 9. 2010 16:24

proto raději používám sušené, jsou odolnější k zacházení...nedávno mi také v pečce těsto s živým droždím nevykynulo...teda jen tak se napšoukalo :-8:-D, koláč nestál za nic...

michala

22. 9. 2010 16:23

vlazne az teple mleko, jinak testo mi kyne na teplych akumulackach

isindy isindy

22. 9. 2010 16:23

míšo, tak to tipuji na kvasnice - nemusí být prošlé, stačí, že je špatně skladovali už v obchodě...

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:22

Suzzano:-) vidíš, tak to se mi ještě nestalo:-O. Dám si pozor;-).

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý makovník makovník od babičky tvarohový makovník makovník z kynutého těsta makovník s tvarohem recepty-makovnik makovnik na plech makovnik bez mouky makovník z celého máku makový závin kynutý od babičky makovník kynutý dobrý makovník testo na makovnik jak se peče makovník tvarohový závin kynutý od babičky nevykynuté těsto kynutý makovník recept makovník-recept makovnik s kynuteho testa kynuté těsto na makovník

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, máslo, droždí, mléko, sůl, olej, žloutek, mák, cukr moučkový, mléko

TopRecepty.cz

Makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZGE