Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovník

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 4. 2009 17:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 742 kJ / 3 285 kcal
Bílkoviny77,46 g
Tuky123,89 g
Vláknina31,50 g
Cholesterol 614 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy449,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michala

22. 9. 2010 16:22

:-) Tak moukou to asi neni, bydlime v panelaku a mouku mam ve skrini. Bude to asi tim kvaskem, ale nechapu proc mi nevybehne, mleko mam vlazne a lzicku cukru...

isindy isindy

22. 9. 2010 16:22

mirco, to je ten rozdíl mezi panelákovým dítětem (mnou) a "barákovým" :-D mě by tahle možnost ani nenapadla, všechno musím mít v bytě :-D:-D

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:21

A kde ho necháváš kynout?

suzanna

22. 9. 2010 16:21

Mirco, já nemám problém třeba s hladkou moukou z Lídlu, ta je v pohodě, ale s tou polohrubou mi těsto ne a ne vykynout. Když jsem z ní pekla muffinky nebo bábovku (kde používáš prášek do pečiva), tak úplně bez problémů, ale třeba vánočku, tu jsem musela vyhodit, jak byla tvrdá... Nevím, jestli je těžká, ale prostě to ty kvasnice "neutáhly".

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:20

Michalo (neregi.):-), já třeba mám mouku ve spíži, kde je dost chladno. Takže jí musím vyndat na linku dost dlouho před použitím a nebo když zapomenu, tak jí na pár vteřin ohřeji v mikrovlnce (opravdu jen pár!).

isindy isindy

22. 9. 2010 16:19

míšo, tím se myslí pokojovou...někdo má třeba zásoby venku na nějaké chodbě, špajzce, kde je chladněji...;-)

Michala

22. 9. 2010 16:18

Studenou? Tak to opravdu nevim, jak ji skladovat aby mela spravnou teplotu?

suzanna

22. 9. 2010 16:18

Tak pak to bude tím droždím, jak píšou holky:-)

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:17

Suzanna:-) já třeba mouku z Lidlu používám a jsem s ní spokojená. Nemám zase ráda mouku z Billy:-( (špatně mletá - neodpovídá české hrubosti / jemnosti mletí).

isindy isindy

22. 9. 2010 16:16

určitě můžeš, já ho taky používám - dokonce častěji než "živé"...tuším, že platí, že 1 sáček vydá za 1/2 kostky

Michala

22. 9. 2010 16:16

Ne ne z Lidlu ne, nakupuji prevazne v Tescu.

mirca75 mirca75

22. 9. 2010 16:16

Místo kvásku ne - místo čerstvého droždí. Platí že 1 lžička sušeného = 1/4 kostce čerstvého droždí;-). A neměla jsi mouku, do které jsi kvásek dávala, příliš studenou?

suzanna

22. 9. 2010 16:14

Michalo, neměla jsi polohrubou mouku z Lídlu? S ní se mi stalo to samé, a to i u vyzkoušených receptů, u kterých jinak nikdy nebyl problém...

Michala

22. 9. 2010 16:12

Je pravda ze se mi kvasek nedari udelat tak jako me mamce... vubec ale nevim proc, pritom mi kvasek ukazovala a ja ho delala presne jako ona a nic, nevybehl mi... Drozdi stare nebylo, datum si hlidam. Muzu misto kvasku pouzit susene drozdi??

isindy isindy

22. 9. 2010 16:11

Michalo, to je těžká rada - těch důvodů může být strašně moc - špatné (mrtvé či prošlé) droždí, nedostatečné teplo nebo jsi možná naopak naopak na kvásek měla moc teplé a pak jsi ty kvasnice zabila ještě před kynutím...fakt takto těžko radit :-(

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý makovník makovník od babičky tvarohový makovník makovník z kynutého těsta makovník s tvarohem recepty-makovnik makovnik na plech makovnik bez mouky makovník z celého máku makový závin kynutý od babičky makovník kynutý dobrý makovník testo na makovnik jak se peče makovník tvarohový závin kynutý od babičky nevykynuté těsto kynutý makovník recept makovník-recept makovnik s kynuteho testa kynuté těsto na makovník

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, máslo, droždí, mléko, sůl, olej, žloutek, mák, cukr moučkový, mléko

TopRecepty.cz

Makovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZGE