Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s rychlým čokoládovým mousse

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 1. 2016 17:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 904 kJ / 4 040 kcal
Bílkoviny80,72 g
Tuky195,72 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 499 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy479,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

29. 1. 2016 17:24

Janina123: popravdě nevím, CO mimořádného jste čekala...a já v receptu ani netvrdím, že se jedná o nějaký zázrak gastronomie:-). Upečený korpus + krém bude zřejmě pokaždé jen " buchta s krémem "... ale možná byste nějaký mimořádný recept mohla vložit Vy??;-)

Janina123

29. 1. 2016 17:18

.. recept se mi líbil, fotka také, dneska jsem zkusila, bohužel nic mimořádného se nekonalo, jenom buchta s čokoládovým krémem.

Danca Danca

25. 1. 2016 18:26

hosta: asi už bych to nepitvala, já zkrátka vím, že když mouka víc nasaje tekutinu, tak přidám a každý ať dělá podle svého. Třeba má někdo lepší fígl, ale já jsem s tím svým spokojená a v tom duchu jsem se i snažila poradit..tečka;-):-K

hosta hosta

25. 1. 2016 18:09

Danca: nevím - možná, já tu zkušenost nemám. Všechny testy, které jsem dohledala, se zabývají obsahem lepku, popela, případně mykotoxinů, píší že z bio např. není dobré kynuté těsto. Žádný nemluví o savosti mouky, kdy při zkouškách použili na stejné množství mouky stejné množství vody a nikde se neprojevil rozdíl při zpracování těsta. Podle mé zkušenosti je jediný vliv takový, že když někdo mouky dříve "omastí" tukem než přidá tekutinu, mouka se zatáhne a nespojí se s vodou (či jinou tekutinou) dobře. Ale to je vliv nedobrého postupu a ne savosti mouky.

Danca Danca

25. 1. 2016 17:41

hosta: myslím, že záleží na typovém čísle mouky.. připadá mi, že nejvíce saje ta s označením "OO", aspoň tak jsem to vypozorovala..Ale odborník určitě nejsem, takže se mohu mýlit:-)

hosta hosta

25. 1. 2016 17:22

No, možná by nebylo od věci, kdyby někdo, kdo ty zkušenosti OSOBNĚ má, popsal, jak jsou které mouky savé - myslím které značky hladké mouky jsou savější atd, stejně tak u mouky polohrubé.
Tím vůbec nezpochybňuji, že je samozřejmě jinak savá mouka celozrnná, jinak špaldová, jinak hrubá, jinak hladká atd, ale pokud mluvíme třeba o klasické světlé hladké, tak to považuji za stále opakované mýty, kdy rozdíly jsou zanedbatelné.
Ráda svůj omyl přiznám, pokud to konkrétně potvrdí - podle značek - nějaká zkušená moučníkářka či pekařka;-)

Danca Danca

25. 1. 2016 16:34

hosta: Jituš, já tu zkušenost s moukou mám...ale nemá cenu se tady dohadovat, to ničemu nepomůže..S tím, co píšeš o vejcích a smetaně, naprosto souhlasím a navíc mě napadlo, jestli Alenka nepoužila smetanu z krabičky, které většinou bývá jen 200 ml. Mně se to totiž už stalo, že jsem si toho rozdílného množství nevšimla. Teď už si dávám pozor, a to např. I u másla, to taky prodávají v různých gramážích - konkrétně "klasických" 250 g a potom i kostku o hmotnosti 200 g!

hosta hosta

24. 1. 2016 22:48

No - vařím a peču půl století a ještě jsem nezaznamenala různou savost stejného druhu mouky (tím myslím hrubou nebo polohrubou, hladkou atd) a pokud ano, tak max. to spravila jedna kávová lžička když jsem si myslila, že jsem neměřila přesně. Často se mi ale stalo, že byl nepřesný recept a byl vehementně zdůvodňován různou savostí mouky.
Nemyslím, že se to ale týká receptu tohoto, rozdíl ve velikosti čtyř vajec může dělat své spíš, než savost mouky. Také smetana ke šlehání, která je jedinou tekutinou, bývá různě hustá. Trochu v postupu mate to "po lžících naléváme", těsto není až tak řídké, spíš by se hodilo "po lžících vrstvíme";-).

casino casino

24. 1. 2016 20:37

Danca:
Chytrou připomínku? Nu zdali...
...leč praktickou jistě ;-)
No, nechť je po vašem - howgh :-K

Danca Danca

24. 1. 2016 20:16

casino: to, že každá mouka se chová jinak, je fakt, na kterém nic nezmění ani Vaše ironické a rádoby vtipné komentáře ;-). Tím bych tuhle debatu uzavřela, i když věřím, že Vy byste bezesporu měl opět nějakou chytrou připomínku :-D

casino casino

24. 1. 2016 20:00

Danca:
No jo, no..., ale když čtu jak tu i jiné průměrně inteligentní kuchty imrvééére ventilují, byť "všeobecně", stesky na mouku, tak se ozvu, že ;-)

Danca Danca

24. 1. 2016 16:34

casino::-D no jo, kdo jiný by se mohl ozvat, že??? Milý casino, pokud dobře vidím, nepsala jsem že se mi to stává pravidelně.. Navíc je to myšleno všeobecně a jsem si jistá, že aspoň průměrně inteligentní člověk by to mohl pochopit... ;-)

casino casino

24. 1. 2016 16:08

Danca:
No, pokud se vám u tohoto rcp stalo více než 1x, že jste musela přidávat více tekutin, tak to se ffší pravděpodobnosí není tím, že některá mouka více "chlastá":-D

Danca Danca

24. 1. 2016 14:38

Alena: Alenko, omlouvám se, až teď jsem se sem dostala, takže předpokládám, že sis už poradila..Já, pokud je těsto hustší, přidám opravdu buď trochu mléka, nebo vejce. Záleží totiž na tom, jak velká vajíčka použiješ a taky na mouce. Některá víc "pije", takže je potom potřeba přidat více tekutiny.
Doufám, že se dortík povedl ;-):-K

Alena

22. 1. 2016 13:42

Danca:jaký má mít těsto konzistenci,já ho mám docela dost tuhý a je psáno lít po lžících,mám přidat třeba mléko,děkuji

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: mousse dort recept mousse v prášku mousse recept mousse dort dort mousse dort kapučíno recept na mousse mousse dorty rychlé dorty capucino v prášku čokoládový mousse vejce mousse bez příchutí v prášku dort s čokoládovou polevou mousse co je mousse v prasku co je to mousse prášek co je to mousse dort mousse recepty čokoládový mousse dortík dort capucino dortový krém mousse

Suroviny: mouka hladká, cukr, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, cappuccino, tvaroh polotučný, smetana ke šlehání, pudink čokoládový bez vaření, čokoláda hořká

TopRecepty.cz

Dort s rychlým čokoládovým mousse

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9P03