Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka ze švestek

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 4. 2009 09:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie298 kJ / 71 kcal
Bílkoviny0,78 g
Tuky0,24 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze použít i kompotované švestky nebo i mražené či čerstvé, v tom případě musíme ale při dochucování sice použít více koření ale opatrně, abychom to nepřehnali. Prostě ochutnávat a ladit.

Smetanu pokaždé nedávám, je to výborné i bez ní

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

4. 5. 2009 09:12

Taky jsme na sladký omajdy. Tuhle neznáme, ale jisto jistě vyzkoušíme. Škoda že není obrázek. Ale stejně +bodík.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 5. 2009 22:39

Marti, třeba se ti to bude líbit, neboj, to je můj recept, ještě z dob minulých;-)

spagetka spagetka

3. 5. 2009 22:14

Marti - já množství nikdy neměřila :-8- měla by být hustá, lesklá a tu hustotu si řídíš právě vodou, takže zezačátku té vody jen na ponoření švestek a míchat, aby se nepřipálily. Také je rozdíl, jak švestky použiješ, protože sušené potřebují určitě víc vody než mražené, kompotované nebo i povidla. Odhadnu teď zhruba, že z těch 6 sušených švestek by mělo být tak půl litru omáčky, takže před zahuštěním 350 ml vody - ale je to fakt jen odhad. Chci ji dělat, určitě si to poznamenám :-8, ale neboj se to vyzkoušet.;-)

Marta Marta

3. 5. 2009 21:34

Špagetko, kolik asi vody na to množství, co jsi uvedla? Možná je to fakt hloupá otázka :-8, ale omajdu jsem nikdy nejedla ani neviděla, vůbec netuším, jakou má mít konzistenci :-)

spagetka spagetka

24. 4. 2009 21:34

V tom máš pravdu - je to prakticky to samé - ale u nás se v tomhle případě povidla považovaly jen za náhražku sušených švestek. Jinak příprava i koření je stejné, jen se přidává ještě citronová kůra ale je to také moc dobré , jo a jinak je tu recept - viz - http://www.toprecepty.cz/recept/872-svestkova-omac.... Tím nechci říct, že z povidel je horší, jen že dávám přednost sušeným švestkám,a někdo nemá možnost mít sušené švestky, ale obojí je výborné a použití totéž :-p:-p:yes::yes:

HankaPu HankaPu

24. 4. 2009 21:21

spagetko, taky jsem slyšela, že to někdo dělá ze švestkových povidel, co myslíš, máš s tím nějaké zkušenosti:-?

tejaja tejaja

24. 4. 2009 13:31

Laďka, ty si jednička:yes::yes::yes: Ďakujem:-D a bodíkujem:yes:

spagetka spagetka

24. 4. 2009 09:33

Fotku, bohužel, zatím dodat nemohu, jak jsem psala na Pokecu ;-(;-(, ale ujišťuju, že je to skvělééé

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková omáčka z čerstvých švestek omáčka ze sušených švestek recepty ze švestek rozvařené švestky obrázky švestek co ze svestek mražené švestky švestky omáčka sušené švestky omáčka mražené švestky recepty omáčka se sušených švestek povidla ze sušených švestek mražení švestek švestky recept svestky recepty švestky recepty omáčka švestky mražené recepty z svestek recepty z čerstvých švestek recepty švestky

Suroviny: švestky, koření hřebíček, koření nové koření, skořice celá, smetana

TopRecepty.cz

Omáčka ze švestek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5OE