Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pštros na žampionech

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 2. 2016 12:32

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie1 268 kJ / 303 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hraška je vynikající na bezlepkové zahuštění, samozřejmě se dá použít i klasická zásmažka, ale hraška je jemnější a lehčí. Jen je třeba ji nechat aspoň 20 minut provařit.

Délka vaření záleží na sporáku, je třeba, aby bylo maso měkké. Ze 300 gramů pštrosích steaků budou 2 hodně velké porce nebo 3 menší.

Jarní cibulka na talíři dodá jídlu vynikající chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 14:20

maris: Určitě, jsem jen ráda...:-)

maris maris

3. 2. 2016 14:18

V Praze v Lidlu jsem ho neviděla, já jsem pštrosí maso kupovala na Farmářských trzích / v Praze konkrétně na Kulaťáku /, ale už je to déle, teď ani trhy nejsou a nevím, jestli tam ještě ta farma jezdí. :-)
Dovolila jsem si přidat svůj recept na pštrosa / taky se žampiony / do Podobných;-):-)

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 14:16

Ještě mě napadá InterSpar, tam vždycky mívali bohatou nabídku, ale od té doby, co je to Albert, tak nevím...nebo Globus. Děvčata, když vyzkoušíte, tak dejte vědět:-)

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 14:12

Jana Remkova: Je fakt, že je trochu komplikovanější ho sehnat. Chce to se poptat v řeznictvích, kolikrát ho můžou objednat, i když ho nemají v nabídce. A fakt stojí za to!

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 14:11

spagetka: Já ho kupuju v Lídlu, ale v Irsku...zjistila jsem, že český a irský Lídl mají poměrně stejný výrobky, takže by stálo za to se po něm podívat tam. Je to značka DeLuxe, prodává se už trochu předgrilovaný. Jinak myslím na farmářských trzích a v Makru by ho měli mít. Nebo i v nějakým specializovaným řeznictví, konkrétně v Brně jsem se dočetla, že by ho měli mít na Lidické nebo v Líšni. Ale asi bych nejdřív zkusila ten Lídl nebo Makro.

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 2. 2016 14:07

No jo, krásné. Jen já osobně jsem pštrosí maso nikdy ani nezahlédla. Teda zbourané. Známí měli pštrosí farmu, tak máme aspoň prázdné vejce od pštrosa.:-D Určitě to bude skvělé;-), myslím to jídlo zde :-)

spagetka spagetka

3. 2. 2016 13:36

Pštrosí masíčko jsem jedla u kamarádky, moc mi chutnalo. Ona má svého dodavatele z farmy. Tys ho sehnala kde? Jinak recept se mi líbí :-p:yes:

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 13:26

Simona Skolakova: Rozhodně doporučuju, je vynikající:-) Jen je potřeba, aby bylo opravdu měkké.

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 2. 2016 13:22

A já bych to ráda ochutnala:-p;-)nikdy jsem pštrosí maso ještě nejedla:-8;-)

Johanka128 Johanka128

3. 2. 2016 13:12

enynka1: Tak to nahraďte jiným masem a je to:-) Pštrosí je vynikající, není vůbec tučné, je trochu podobné hovězímu (konzistencí) nebo zvěřině.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pštros recepty pštros recept pečený pštros recepty ze pštrosa recepty z pštrosa steak z pštrosa vareni pstrosi kyta stejk z pštrosa pštros steak recept steak z pštros kuchařka pštros recepty se pstrosa recept na pstrosa recepty pštros kyta pstros pštrosí maso na žampionech recepty s pštrosa steak ze pštrosa recept medajlonky z pštrosa praha jidlo z pštrosa

Suroviny: maso pštrosí, cibulka jarní, žampióny, olej olivový, sůl, pepř, hraška

TopRecepty.cz

Pštros na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jN7Y