Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nafoukané trubičky

Chtěli byste si upéct kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je listové těsto, se kterým je sice více práce, ale bohatě se odmění nadýchaností. Trubičky po upečení stačí naplnit bílkovým sněhem a pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 15 min

165 min (150 min příprava + 15 min tepelná úprava)

2. 2. 2016 20:59

Suroviny pro 30 kusů

30 kusů

Nutriční hodnoty

Energie19 918 kJ / 4 761 kcal
Bílkoviny69,16 g
Tuky224,85 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 430 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy609,81 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danka77 danka77

20. 1. 2023 17:29

Právě mám zadělané těsto už jen jedno vyválení a budu péct trubičky. S těstem č.2 jsem se dost natrápila. Nevím zda to bylo moukou nebo rukama :) ale musela jsem přidat 2 žloutky, aby to těsto aspoň nějak drželo tvar. Ale každopádně tip dát těsto pod nahřátou misku je parádní. Krásně se těsto spojilo. Dnes budu péct tak jsem zvědavá, ale snad už to půjde dobře :)

casino casino

13. 5. 2019 21:37

marie23:
:-K Zhluboka jsem se zamyslel co napsat, protože na velikosti záleží...
Má odpověď je 20 až 40 ks
Až posléze jsem si všiml číslovky vlevo nahoře pod názvem receptu...
No, takže jsem se skoro trefil, že :-)

marie23

13. 5. 2019 18:00

casino: Děkuji , ještě prosím kolik je trubiček z jedné dávky? a kde skladujete naplněné trubičky?

casino casino

6. 5. 2019 10:25

marie23:
No, ticho po pěšině ...:-) možná už máte napečíííno, že :-K
Rozpékám při cca 230°C a posléze dopékám při ± 155°C (na barvu) Lepší je vyšší teplota:yes: Při nízké teplotě tuk může z těsta "vytrysknout" :no:
Občas má těsto tendenci tmavnout od plechu :-(
Není dobré těsto na formu příliš natahovat podél (je tedy třeba narádlovat dostatečně dlouhé /a široké!/ pásky)
Není dobré těsto po navinutí mašlovat i na řezné hraně
Formy nemastím (těsto je mastné až až) - když se na TENČÍM konci nechá rezerva bez těsta a když upečená trubička nesklouzne skoro sama, tak stačí souborem nastojato trošku uhodit o podložku a je to :yes:

marie23

5. 5. 2019 15:11

Jak dlouho pečete a na kolik stup. Děkuji

Zdena

5. 8. 2017 07:54

Opravdu se vám dobře dělají? obvykle mě sjedou z trubiček, proto chci 100% recept!

casino casino

9. 2. 2016 22:14

akjam:
No, a co tak kdybyste podstatné věci které zmiňujete nižejc v komentářích doplnila do recepisu, he;-)

akjam

9. 2. 2016 20:08

jirka:do tukového těsta dávám 250 g másla,ale do 2.těsta sůl nedávám.

jirka

7. 2. 2016 17:24

1.TĚSTO
Do celého másla dávám 100g hladké mouky a to je tukové těsto (msálo bývá 200 nebo 250 g ??? NENÍ v receptu uvedena gramáž másla, MŮŽETE TOTO MNOŽSTVÍ UPŘESNIT)

2.TĚSTO
zbylých 250g hladké mouky
1 lžíce octu
trocha vody
2 žloutky
schází uvést množství soli :-) Já bych dal bych 1/4 KL soli

Nadja Nadja

7. 2. 2016 16:22

akjam: :-( Nadia22 se NEptala na množství mouky, ale M Á S L A :-! Takže jsi jí asi nepomohla.:no:

Nadia22: máslo obvykle bývá 250 g, nebo i 200 g.;-)

akjam

7. 2. 2016 12:41

Nadia22:V tomto receptu se lístkové těsto skládá ze dvou částí:z tukového těsta a z vodánku.Do másla dávám 100g mouky a to je tukové těsto a pak připravím vodánek,tam přijde 250g mouky a ostatní suroviny,jak je uvedeno v receptu.

Nadia22 Nadia22

6. 2. 2016 19:49

Kolik gramu, nebo deka ma 1 maslo? Dekuji predem.

Hella Hella (moderátorka)

6. 2. 2016 18:41

casino, Peppa Špatně jsem se vyjádřila. diskutovali jsme o přípravě těsta a proto jsem napsala, že v Podobných receptech (teď již odstraněných) je zpracování (nikoliv těsto) podobné spíš lineckému. A doufám, že sem někdo brzy zadá i recept na správné zpracování listového těsta, když se k tomu tento autor nemá.

Nadja Nadja

4. 2. 2016 02:45

:-S Proč "Nafoukané trubičky", když jsou to klasické kremrole? Pod tímto názvem by asi nikdo kremrole nehledal, a tak je škoda, že recept zapadne. :-(

magdalenka magdalenka

3. 2. 2016 22:13

Peppa:Toto je pravé listové cesto...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: trubicky recept listové trubičky recept domácí těsto na trubičky trubičky listove trubičky recept na trubičky jak se dělají trubičky recept na listové trubičky těsto na trubičky trubičky lístkové se sněhem domácí trubičky recept na domácí trubičky trubičky z lístkového těsta listové těsto na trubičky recept listove trubicky dobre listkove testo na trubicky nafoukane kremrole domácí trubičky recept recepty na trubičky trubicky z masla

Suroviny: mouka hladká, máslo, ocet, voda, žloutek, bílek, cukr krupice, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Nafoukané trubičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72N8