Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 336 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,46 g |
Tuky | 64,78 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 2,68 g |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 31,78 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 2. 2016 20:14
spagetka:
No, sorry...
Stejně jako mi nenapadlo, že někdo bude byť i jen uvažovat o záměně drůbežich jater hovězími, nenapadlo mi ani, že neznáte tu průpovídku o nerozdílu mezi hodinkami a holinkami
No, sorry...
Stejně jako mi nenapadlo, že někdo bude byť i jen uvažovat o záměně drůbežich jater hovězími, nenapadlo mi ani, že neznáte tu průpovídku o nerozdílu mezi hodinkami a holinkami
2. 2. 2016 17:31
terezicka1: No, tak som presvedcena, ze je vzdy lepsie krevety pomliet a urobit z toho nejaku pochutku, ako kupovat krevetove polotovary urobene, kto vie z coho. Rovnako ako krabie tycinky, ktore okolo krabov ani neleteli. A mate pravdu, kazdy si vari to, co mu chuti. Takze ja, neviem ci by som odolala a spikovu kost radsej nedala vyvarit do polievky a potom, na chlebiku....
2. 2. 2016 14:07
Cecilka: Vyndala jsem normálně špičkou nože a vyřízla.
Pro ostatní, nevím jestli je škoda dát morek takhle do rizota. Každopádně jsem to chtěla vyzkoušet, a jelikož bych to jen tak na pečivu nesnědla, tak aspoň jiná varianta, pro mne. To samé krevety. Nejím krevety a tak je prostě rozemelu a udělám kuličky. Možná pro někoho nesmysl, ale já dělám jídla hlavně přizpůsobené mne, protože jsem sakra vybíravej člověk
Pro ostatní, nevím jestli je škoda dát morek takhle do rizota. Každopádně jsem to chtěla vyzkoušet, a jelikož bych to jen tak na pečivu nesnědla, tak aspoň jiná varianta, pro mne. To samé krevety. Nejím krevety a tak je prostě rozemelu a udělám kuličky. Možná pro někoho nesmysl, ale já dělám jídla hlavně přizpůsobené mne, protože jsem sakra vybíravej člověk
2. 2. 2016 12:26
casino: sorry, nechtěl byste třeba někdy komentovat normálně, holt vašim rádoby ftipnejm /F je tam schválně, ne z neznalosti pravopisu/ komentářům jeden někdy nerozumí, tak mne poučte, ale srozumitelnou slovní zásobou, jestli ji teda ovládáte
2. 2. 2016 12:02
spagetka:
Jj, šlo by to...
Podobně jako chodí hodinky a holinky...
Jj, šlo by to...
Podobně jako chodí hodinky a holinky...
2. 2. 2016 09:36
cathleen:
2. 2. 2016 09:23
spagetka: ale nechytám...asi vím, jak jsi to myslela. Jen mi to přišlo legrační
2. 2. 2016 09:16
cathleen: hele nechytej mě za slovo jo , jasně . U nás se prostě prodávají tahle játra jako drůbeží a na složení si přečtu, že jsou jen kuřecí, no Proč tam nenapíšou rovnou kuřecí? Kachní jsou asi větší než kuřecí, ne? Čistě kachní jsem neviděla, husí jo.
2. 2. 2016 09:13
spagetka: Spagi, kachna je také drůbež
2. 2. 2016 06:13
Já bych spíš zkusila stejný morek a játra - tedy třeba hovězí a játra, šlo by to? Kachní jsou asi jemnější (nikdy jsem je neměla) nebo by možná šla drůbeží? Zajímavé, já morek zatím dělám jen jako přísadu do polévky.
cecilka: manžel ho takto na chlebu miluje, já to musím jednou ochutnat
Jinak zajímavé
cecilka: manžel ho takto na chlebu miluje, já to musím jednou ochutnat
Jinak zajímavé
2. 2. 2016 01:43
casino:Aj mne, mam ho radsej uvareny, osoleny a rozotrety na cerstvom chlebiku
2. 2. 2016 01:20
cecilka:
Nejdůležitější je správný výběr vhodných kostí už u řezníka... Pak lze morek vytlačit i při pokojové teplotě, ale líp se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.
(a opravdu chcete tady toto uvařit? Toho morku mi přijde líto)
Nejdůležitější je správný výběr vhodných kostí už u řezníka... Pak lze morek vytlačit i při pokojové teplotě, ale líp se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.
(a opravdu chcete tady toto uvařit? Toho morku mi přijde líto)
2. 2. 2016 00:48
Ako sa da vybrat z kosti morek=kostna dren=spik? Mne sa to, este kym nebola kost uvarena, nepodarilo. Vdaka za odpoved.
1. 2. 2016 19:08
Zajímavá kombinace surovinRecept se mi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 10 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 6 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 7 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 8 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Jedlá soda: Máme pro vás rady a tipy na její využití při vaření i při úklidu
Další recepty
Tématické fráze: co se dělá z morku slozeni morek morek složení
Suroviny: játra kachní, rýže, morek, víno červené, cibule, česnek, sůl, pepř, koření ďábelské, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření
Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QB3M
14 názorů