Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

22. 4. 2009 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z uvedeného množství získáme 2-3 l sirupu.

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bezové květy jsou velmi léčivé. Sirup je lahodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina0.0.7

4. 6. 2009 15:54

Je fakt bezva-manžel loňský všecek vypil,tak ho letos pošlu na velký pytel květů...:yes::yes::-))

Jikotka Jikotka

3. 6. 2009 15:56

Je slito v láhvích,sirup je výborný :yes::yes:

Jikotka Jikotka

2. 6. 2009 22:59

Jo dala jsem i citron,jenom tam není žádný konzervant,nebude se to kazit :-?.Já si jenom pamatuji,že to bylo dobré pití,snad se mi to povede

Bibinka Bibinka

2. 6. 2009 22:47

Jiřinko, opravdu stačí těch 24 hod.:-!a citrony na kolečka si nedala:-?já jen aby to nebylo moc sladký, třeba to ta limetka bude jistit-tak ať se povede a já jdu zítra na bezinky, ještěže jsi mi to připomněla;-)

Jikotka Jikotka

2. 6. 2009 22:32

Já tento sirup dělala už před lety,dnes jsem si natrhala květy,hledala recept a dostal se mi do rukou asi ten starý a tam se louhuje květ bez citronů a 48 hod.Potom jsem šla na naše recepty a udělala jsem tvůj :yes:,opravdu stačí louhovat 24 hod.? Jo a taky jsem dala jednu limetku a kyselinu citronovou,snad to nic nezkazí,dám vědět jak dopadnu :-O:-O:-D

spagetka spagetka

22. 4. 2009 22:27

Jani jukni na diskuzi, dala jsem tam aspoň zatím fotky černého bezu :-p, znáš ho, věř mi ;-)

Bibinka Bibinka

22. 4. 2009 21:11

Jani, určitě, ale buď trpělivá, bude to až vykvete jo? Abych náááhodou nezapoměla, tak to mám tady u počítače napsaný:-!;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2009 20:59

Bibi, můžeš pro mne něco udělat? Nemohla bys ty květy vyfotit a šoupnout to tady? Já se jinak asi picnu!:-// Tolik toho bylo řečeno o tomto sirupu a já nevím, jak vypadá ten květ:-(

HankaPu HankaPu

22. 4. 2009 16:17

Bibinko, tenhle sirup letos určitě vyzkouším, každý rok to odkládám... díky za připomenutí, myslím, že u nás máme ještě času dost a dost....:-) +

Jikotka Jikotka

22. 4. 2009 14:11

Taky jsem už dělala,je opravdu lahodný :yes::yes::-D,bodík letí:-*

1 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z bezinek sirup z květů bezinek bezový sirup bezová štáva recept sirup z bezinkových květů bezinková šťáva za studena recept na sirup z bezinek sirup z plodů černého bezu bezinkovy syrup sirup z plodů bezinek šťáva z bezinkových květů bezinková šťáva z plodů bezinková šťáva z květů bezinková šťáva recept bezový sirup recept sirup z koziček bezinkový květ černý bez plody recepty šťáva z bezinek černý bez sirup recept

Suroviny: květy černého bezu, cukr krupice, kyselina citronová, citron bio, voda

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mj55