Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční perníčky

Přinášíme vám recept na perníčky, které budete mít ihned po upečení měkké. To se bude určitě hodit. Můžete je nabídnout k odpolední kávě nebo dozdobit cukrovou polevou a využít jako velikonoční nebo vánoční dekoraci.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

10. 4. 2009 23:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie13 089 kJ / 3 128 kcal
Bílkoviny68,71 g
Tuky81,40 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,67 g
Sůl0,80 g
Sacharidy524,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo umí zdobit zdobí, já to neumím, ale zato vím, že perníčky můžete jíst hned, tak jsou měkké.Zdroj je z Přidej recept

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

12. 4. 2009 10:10

S tím zdobením já už nic nenadělám,neumím to a doma už není žádné dítko,kluci jsou dospělí:-(:-(, ale včera u nás byla návštěva a perníčky mizely jedna radost :-D:-D Hello tvoje jsou krásné a vnučka je šikula :yes::yes::-D:-D

Hella Hella (moderátorka)

12. 4. 2009 08:59

Jinak s tím zdobením, já myslím, že se toho spíš lidí bojí. Dala jsem své 10-ti leté vnučce do ruky pytlíček s polevou a než jsem namíchala další barvy - už byly zbytečné, protože bylo všechno hotové. Klidně takové věci nechte dětem - ty mají fantazii a my už většinou nemáme ani chuť, ani čas, ani náladu. Fotku přikládám. K receptu bych jen dodala, že po upečení je můžete ještě horké potřít žloutkem a budou se krásně lesknout. Pokud je chcete tmavší, přimíchejte do žloutku trochu potravinářského barviva. Dávám bod.

Hella Hella (moderátorka)

12. 4. 2009 08:37

Pokud se nechcete mořit se zdobením, použijte vykrajovátka a kousíček marcipánu (můžete v cukrárně koupit jednu figurku (nebo více barev), doma jí nastrouhat, znovu užmoulat a vyválet. Fotku přikládám.

zizala zizala (moderátorka)

11. 4. 2009 12:37

Ani já ne, nejraději je taky pocákám bílou a hnědou čokoládou a je to:-8:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2009 11:58

Já to s tím nadáním taky nemám nic moc, ale tyhle jsou moc hezké!:yes::yes:

pipre pipre

11. 4. 2009 10:28

Perníčky jsem ještě nedělala, ale podobné dělala dcera na Vánoce,i zdobení měla podobné a musím říct, že zmizely velmi rychle, hlavně v mém žaludku. Bodík!

Iljusa Iljusa

11. 4. 2009 09:34

Chválím snahu - asi tak nějak jsem měla nazdobené vánoční perníčky:-8 - také nejsem výtvarně nandaná:-D:yes: Hlavní je chuť:-) Bodík

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční perníčky velikonoční perníčky recept velikonoční perníky recept na velikonoční perníčky pernicky velikonocni perníčky na velikonoce recept vykrajovatka na marcipan recept na perníčky velikonoční velikonocni pernicky fotky jak nazdobit velikonoční perníčky vykrajovátka na perníčky velikonocni medove pernicky recept velikonoční perníčky velikonoční vykrajovátka zdobení velikonočních perníčků recepty na velikonoční perníčky perníky velikonoční velikonoční perníčky měkké velikonoční perníčky recepty velikonoční perníčky

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, vejce, cukr moučkový, med, soda jedlá, koření do perníku

TopRecepty.cz

Velikonoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2nP