Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční jidáše

Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu, připomínající konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se pak potírají medem.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

10. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 790 kJ / 5 208 kcal
Bílkoviny133,28 g
Tuky134,16 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 693 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy850,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z Velikonoční kuchařky a dělám každý rok. Dnes jsem zkusila zadělat u mamky v pekárně a moc mile mě to překvapilo. Dala jsem do pekárny v tomto pořadí: vlažné mléko, změklé máslo (ne tekuté), žloutky, cukr, sůl, polohrubá mouka, rozdrobené droždí. Nastavila jsem program Těsto a při míchání jen dolévala dalším mlékem dle potřeby. Těsto se hezky umíchalo do hladka, vykynulo tak, že skoro uteklo z pekárny a když jsem ho vyklopila na stůl, zůstala nádoba z pekárny čistá, nic se nepřilepilo. Krásně se s těstem pracovalo a myslím, že u tohoto způsobu zadělávání jidášů už zůstanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

11. 4. 2009 19:30

Mirčo,musím ti dát za pravdu,dělala jsem jidáše z poloviční dávky,mám menší pekárnu a opravdu těsta byla plná nádoba a jsou vynikající,přidávám fotku :-p:-p:-D

zizala zizala (moderátorka)

11. 4. 2009 12:36

Teď koukám, že jsem předtím omylem vykla, nyní tykla...:-8:-8 budem si tykat, že jo?;-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 4. 2009 12:33

Tak to se omlouvám, dělám je stejně, jen mouky dávám na toto množství cukru, mléka,...polovinu a je to akorát, těsto je taky krásné:-O Já jen poslední léta místo cukru dávám i do těsta med (80g na 1/2 kg mouky), je moc chutné;-)Ptáčky máš - jedna radost, bodík letí:yes:

pipre pipre

11. 4. 2009 09:31

Páni, to je nádhera. Jsi opravdu šikulka :-) Bodík!

Iljusa Iljusa

11. 4. 2009 09:30

Moc hezoučké, jak řekl můj mladší syn - "některá vypadají jako malá tuleňátka" - roztomilá:-):yes::yes: - bodík

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

11. 4. 2009 07:28

Tak nevím, co dřív budem dělat ? ! ? ! +bodík:yes:

Eliza Eliza

11. 4. 2009 05:31

No teda ta kuřátka jsou roztomilá, já bych si je schovala na velikonoční výzdobu... :-)) Určitě vkusnější, než různí zajíčci apod. ;-);-)
Mirčo, já se dnes patlala s jedním beranem a ještě se na mě tváří, že bych mu dala korunu :-) a ty mimochodem umotáš takovou krásu... Úžasné :yes::yes:.

Marta Marta

10. 4. 2009 23:18

Mirčo, moc pěkné jidášky :yes::yes:, dobře sis vyhrála :-), rozhodně posílám zasloužený bodík :yes:

Jikotka Jikotka

10. 4. 2009 22:52

To se mi líbí,já je snad zítra aspoň z poloviční dávky udělám :-p:-p

Boubelinda

10. 4. 2009 22:38

Teda to je nádhera. No kdo umí, ten umí.:yes:

mirca75 mirca75

10. 4. 2009 22:30

Žížalo:-)nemám.Přesně takhle zadělávám a funguje to a důkazem mi budiž i to že je těsto krásně vykynuté(viz foto):-p.A jidáše jsou po upečení jemné a měkoučké:-p.Pro důkaz pošlu poštou;-):-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 4. 2009 22:29

Tak to já neposoudím, ale moc se mi to líbí. Mirča si to určitě spraví;-)

Bibinka Bibinka

10. 4. 2009 22:29

Šmankote ty kuřátka jsou roztomilý:-))Jméno Jidáš nevěstí nic dobrého, ale tohle musí být velmi dobré a kynuté těsto máme hodně rádi ať už je z něho cokoliv:-p takže Mirčo75 bodík letíííí:yes:;-)

zizala zizala (moderátorka)

10. 4. 2009 22:22

Mirčo, fajn, ale tekutiny a ostatní máte na 500 g mouky, ne na 1 kg;-)

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jidáše rychlé dobré velikonoční recepty jidáše recept z domácí pekárny recept na jidáše video jidáše tvary velikonoční jidášky jidáše z domácí pekárny nejlepší recept jidaše těsto na jidáše velikonoční jidáše z domácí pekárny pečení jidášů jidáše nejlepší recept velikonoční jidášky recept jidášky recept recept na jidášky jidášky nejlepší recept na jidáše domácí jidáše velikonoční pečení jidáše tvarohové jidáše

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, vejce, máslo, med tekutý, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Velikonoční jidáše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5kG