Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je ochucená kořením a s vůní česneku vám zajisté bude chutnat. Doplněná masem a brambory je vítaným obědem či večeří.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

13. 10. 2015 16:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 179 kJ / 1 716 kcal
Bílkoviny186,80 g
Tuky51,85 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 534 mg
Sodík 515 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy108,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do podobných přidávám recept od Otty Colomba65.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra

15. 10. 2015 21:56

Anna Kocikova: Máte pravdu. Tady je spousta receptů co není úplně podle gusta pana "prosciuto", nevím proč si vybral zrovna tenhle. Já třeba nedělám recepty úplně přesně, ale pozměním si je podle toho, co mi vyhovuje. Někdy to napíšu do komentáře, ale spíš ne. Každý to dělá jak mu vyhovuje a na co má chuť. Nějaké poučování určitě není třeba, kor v dnešní době. :)

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 10. 2015 20:27

Ještě jednou všem děkuji:-K

prosciuto:Jistě máte v mnohém pravdu,ale víte,jaké jídlo se podává např. pacientům v nemocnici:-?Já tam jsem"na stravu"velice často:-/...ale jsem ráda,že se Vám recept líbí:-KTa příloha,tu si už musí opravdu každý přebrat ve své hlavě;-)

prosciuto

15. 10. 2015 18:51

jarda Kadic:
Po 3-4 hodinách (dá sa predpokladať, že tráviaci proces je ukončený, kedže bol v správnej kombinácii - zelenina sa môže kombinovať so všetkým), si dáte trebárs tie zemiaky, či ryžu, knedlík, alebo čo Vám najviac chutí.
Poviete: no ty si blázon, nebudem jesť samé zemiaky!
Takže si musíte vybrať - zdravo, alebo "tradične".
Nemyslite si, že mne to s prílohou nechutí (nie varené zemiaky, to som najmenej 30 rokov nejedol, jednoducho nemôžem, spomienky na školskú jedáleň a režim mi to psychicky nedovolí). Ale sa snažím tomu vyhnúť. Nie vždy sa mi to podarí (návšteva u niekoho, recepcia atď.)...
Tento spôsob kombinovania potravín má ešte ďalšiu prednosť.
Ak sa striktne dodržuje, telesná váha sa priblíži k ideálnej, bez rozdielu veku. Pocit hladu na začiatku je vďaka rýchlejšiemu a bezproblémovému tráveniu. Zrejme poviete: celý život som takto jedol, mne to ináč nechutí. Súhlasím. Rozdiel je v tom, že aj jednotlivé potraviny začnete vychutnávať ináč. Zrazu zistíte, že netreba toľko soli, ani iných "jedov" a konečne zistíte tú pravú chuť každej potraviny.

jarda Kadic jarda Kadic

15. 10. 2015 18:14

prosciuto: Děkuji za obsáhlé vysvětlení a konstatuji,že na tom něco bude.Já osobně kapustu (růžičkovou ) nesnáším,ale normální celkem můžu.
Ale stejně jsem se nedozvěděl,co teda za přílohu,já bych se jen masa a kapusty nenajedl;-)

hosta hosta

15. 10. 2015 17:25

prosciuto: aha - takže dělená strava:-) Pokud odhlédneme od mírného kolísání krevního cukru a tím zátěže slinivky, tak je asi zdraví prospěšná.

prosciuto

15. 10. 2015 16:34

Je ťažko odpovedať na všetky komentáre. Pokúsim sa vysvetliť aspoň v skratke, prečo kombinácia mäsa a zemiakov (brambor) je zdravotne nevhodná.
Za predpokladu, že vieme, že určité potraviny pre strávenie potrebujú zásadité prostredie v žalúdku a iné zase kyslé, tak to najjednoduchšie vysvetlenie je tu. Žalúdok (mám na mysli pochopiteľne ľudský), je schopný vytvoriť tráviace šťavy buď zásadité, alebo kyslé. Napriek tomu, že ľudský organizmus je najdokonalejší aparát, aký bol kedy vymyslený, žalúdok nie je schopný súčasne vytvoriť tráviace šťavy aj zásadité a aj kyslé. Čo to v praxi znamená?
Že časť potravy, ktorú sme zjedli, nemôže stráviť. Niekto povie: ja mám 20 rokov a môžem zjesť aj klince (hřebíky). Kto má 60 rokov, pravdepodobne nepovie to isté. Otázka: Čo sa deje s tou časťou potravy, ktorú sme nestrávili. V tele sa rozkladá, tak isto, ako keď sa pokazí nejaká potravina po záruke. Čo s ňou spravíme? Skončí v kontajneri. Ale žalúdok nemá takúto možnosť. Niekto povie: zajtra skončí vo WC. Možnože časť. To, čo žalúdok strávil má tiež odpad. To znamená, že to zostane v tele zle strávené. Tam sa to rozkladá a ide do krvi. Potom máme bolenie brucha, plyny atď. To po rokoch sa prejaví ako množstvo chorôb a my nevieme prečo. Veď som jedol tak, ako celý život. To je práve to. Keď k tomu pridáme zloženie dnešných potravín (všetky E-čka, umelé hnojivá pri pestovaní, antibiotiká pre rýchly rast zvierat atď.)
Myslím, že stačí.
Jednoduchá chemická reakcia v žalúdku.
Rakovina, Alzheimer, Parkinson a množstvo iných.
To nie je môj objav - to bolo zistené, dokázané a potvrdené pred viac ako 80-timi rokmi. Ako je možné, že sa o tom mlčí?
A zisk potravinárskych a farmaceutických fabrík?
Teraz už stačí?

prosciuto

15. 10. 2015 16:05

zizala:
Úplne s Vami súhlasím, dokonca si niekedy myslím, že vtedy sme nemali žiadne informácie a preto nás mnoho vecí neznepokojovalo. Vedeli sme, že súdružka Ivanovová splnila päťročný plán už v druhom roku a ešte, že súdruh Husák, po vzore zo Slovenska, kde mali v roku 13 mesiacov (Mesiac československo-sovietskeho priateľstva) pridal aj v Čechách 13-ty mesiac - apříl.
Kto vie, čo je horšie.

zizala zizala (moderátorka)

15. 10. 2015 07:22

prosciuto: Tím nechci říct, že na tehdejší dobu vzpomínám ráda, jen upozornit, že i dnešní moderní doba má mnohá mínus.

Betyna

15. 10. 2015 06:44

:yes: bezva recept a fotka nádherná

Betyna

15. 10. 2015 06:43

prosciuto: klidně si brambory vypusťte a budete mít recept zdravotně akceptovatelný. Já zase vypustím slovo "zdravotně" a mám recept akceptovatelný bez jakýchkoliv podmínek ;-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 10. 2015 06:00

prosciuto: Můžu Vám říct z vlastního pozorování, čím se láduje spousta dětí dnes - chipsy, barvené sladkosti, sladké limonády,... a to prosím místo snídaně, leckdy i místo oběda - rodiče jim dají peníze se slovy - kup si, na co máš chuť:-(( Matky moc nevaří (jak která, samozřejmě), takže k večeři většinou nějaké pečivo s něčím. Z tohoto hlediska zlaté školní jídelny :yes::yes: i ty tehdejší. Dnes děti nemají nabefelováno, co musí jíst, zato jsou zblblé reklamou, což je mnohem horší.

casino casino

15. 10. 2015 00:24

hosta:
On prosciuto: asi odpoví sám, ...možná má specifické zkušenosti (vědomosti) které nám nejsou známy:-)
Sám jsem žádostiv jak odpoví, ale možná zabrousí mezi enzymy, tvorbu inzulinu a porušeni acido-bazické rovnováhy organizmu.:-)

Triviálně řečeno, je to jako ptáti se člověka o kterém nevíme že trpí celiakií, co že mu vlastně vadí na chlebu s máslem a šunčičkou...;-):-*:-))

P.S.
Také od jisté doby jím buď maso+kapustičky, nebo kapustičky+ brambory ;-(

hosta hosta

14. 10. 2015 23:25

prosciuto: docela by mne zajímalo - opravdu zajímalo - proč je neslučitelné se zdravým stravováním zkombinovat maso s kapustičkami a brambory:-O Taky nejím přílohy, ale se zdravím to nemá co do činění.
Moc hezký recept a obligátně krásná fotka:yes:

prosciuto

14. 10. 2015 23:13

Anna Kocikova:
Viem, tiež som bol niekedy doslova nútený jesť v školskej jedálni jedlá, ktoré so správnou výživou nemali nič spoločné (nehovorím o kvalite a "chuti"). Ako deti sme síce o škodlivosti toho, čo nám dávali nič nevedeli, ba dokonca, keď bola kríza vďaka socialistickému nehospodárstvu, boli obdobia, keď nám bili do hlavy, že musíme jesť to či ono. Dnes našťastie (dúfam), deti tieto problémy nemajú. Na školu nespomínam nejak zvlášť dobre, ale na jedlo v školskej jedálni spomínam spolu s prenasledovaním môjho otca komunistickými primitívmi ako na to najhoršie z môjho života.
Dnes sa snažím stravovať nielen chutne, ale hlavne čo možno najzdravšie. Preto som komentoval prítomnosť zemiakov (brambor) ako niečo, čo nie je zlúčiteľné so správnym stravovaním v tomto recepte.
Opakujem, že recept je lákavý a kombinácia mäsa a kapustičiek veľmi vydarená.

maiva maiva

14. 10. 2015 20:10

Podobně jsem vařila před pár dny, chutnalo nám:-p+:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: veprove s ruzickovou kapustou vepřové maso s růžičkovou kapustou recepty s růžičkovou kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou růžičková kapusta s masem veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou veprove s bramborem a kapustou

Suroviny: plec vepřová, cibule, kapusta růžičková, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, pepř, bobkový list, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý, vývar masový, solamyl

TopRecepty.cz

Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VKl5