Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová tlačenka

Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně podle své chuti. Domácí je zkrátka nejlepší!

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby chladnutí masa

220 min (90 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby chladnutí masa)

9. 4. 2009 22:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 131 kJ / 748 kcal
Bílkoviny105,80 g
Tuky21,42 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy31,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že patrně vznikne diskuse o tom, co tam má a nemá být, jak by to mělo být správně. My ji však děláme takto a nechceme na tom nic měnit, je vynikající. Věřím, že na Velikonoce někomu přijde vhod.

Naplněnou tlačenku můžeme uvařit, pokud jí děláme více než jeden kus na rychlou spotřebu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kelisova Kelisova

2. 2. 2017 23:33

Zme z Moravy a tu se taká dělá :-p dávám bodík :yes: vše co je tu psaný je oki :yes:<3:yes::yes:

Luděk

16. 12. 2016 17:26

libor: Pokud vím tak do tlačenky česnek a majoránka patří a to na 100 %, a to děláme zabíjačku na Jižní moravě již od nepaměti a nevím kdo by do tlačenky tyto věci nedával. A to co děláš Libore ty tak to asi zabíjačková tlačenka nebude.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 11. 2016 01:17

Mánek: :-D:yes:

Mánek

22. 11. 2016 23:33

libor: Myslím, že jediný Jouda jsi tu ty. Dám ti několik příkladů:
Dušátkova Řeznická kuchařka - Tlačenka domácí masová: česnek, majoránka...; Tlačenka selská: česnek, majoránka... atd. Přečti si napřed recepty starých mistrů. a potom synku jouduj... :no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 11. 2016 17:28

Jaromír: Tak asi každý, jak je zvyklý. Prošla jsem tady několik tlačenek a vesměs jsem ho tam viděla :-)https://www.toprecepty.cz/recept/8722-lahudkova-mo...
https://www.toprecepty.cz/recept/33495-tlacenka/

Jaromír

19. 11. 2016 16:46

Bobkový list do tlačenky, to jsem ještě neslyšel.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2016 00:56

libor: Možná proto, že tam patří?? Nevím, ale tak před 3 lety nám dělal zabíječku řezník a samozřejmě i všechny výrobky. A pokud vím, do tlačenky česnek dával. Mám tady knihu o zabíječkách a nalistovala jsem si tlačenku. I tady je česnek v ingrediencích :-)

libor

17. 11. 2016 21:01

Vysvětlete i proč do tlačenky kdejakej jouda dává česnek a majoránku!Potom má zabijačka stejno chuť,tláča má chutnat jinak!!!!

Jan

17. 11. 2016 19:37

Jana Remkova: ja jako reznik delam to co si rekno zakaznici,do tlacenky se da dat cokoliv,mam zakaznici,ktera chce do tlavenky aj varena jatra,nebo aj cibuli syrovo kdyz je tlacenka hotova,tak se nakraji na drobno a zamicha a nanda do nohavic,nemusi se povarit znova,pokud je tovar teply,spoji se to aj tak,vse zalezi na kazdem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 11. 2016 13:19

Michal: No, my taky někdy, pokud ho mají :-)

Michal

4. 11. 2016 10:39

Já přidávám ještě vepřový jazyk...

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 7. 2016 18:45

praděd na pátou: No, taky nakrájené kůže svážeme a vaříme s masem, ale někdo to rád nemá. Pak jejich část pomeleme do tlačenky :-)

praděd na pátou

15. 7. 2016 12:54

Já se vždy snažím sehnat více kůží. Uvařím,část pomelu a větší část nakrájím na proužky asi 1,5 x 5 cm.Vše vmíchám do směsi masa,přidám vývar,koření a plním (já raději do salámového obalu,kvůli naaranžování na talíři). Vždy dávám povařit! Obsah se dobře spojí a výrobek je trvanlivější! Při chladnutí otáčím kvůli tuku.Kdo nemá rád,tlačenky pověsí. Tlačenka s kůžemi je "hlaďounká" a krásně klouže do žaludku.Navíc je v ní mnoho kolagenu,výživy pro klouby! :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2015 20:24

clupmi: Nepleteš, je tam a já ho tam nemám napsané, že? :-D Upravila jsem to, srdce dopsáno;-)

clupmi clupmi

22. 10. 2015 11:07

Na fotce vidím mezi masem i srdce, nebo se pletu?

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tlacenka tlačenka recept vyroba tlačenky recept na tlačenku recept na domaci tlacenku domaci tlacenka recepty domácí zabíjačka tlačenka recept na vepřovou tlačenku jak udělat tlačenku recept tlačenka domácí zabijačka recepty tlačenka jak se děla tlačenka recept na domácí vepřovou tlačenku vyroba domácí tlačenky domácí tlačenka recept domácí světlá tlačenka recepty na tlačenku domaci tlačenka video jak vyrobit tlačenku recepty tlacenka

Suroviny: nožička vepřová, koleno vepřové, ledvinky vepřové, hlava vepřová, plec vepřová, srdce vepřové, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek

TopRecepty.cz

Vepřová tlačenka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1j9V