Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava)

8. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie16 445 kJ / 3 931 kcal
Bílkoviny275,18 g
Tuky162,56 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 7,12 g
Sůl16,73 g
Sacharidy329,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kuřecí maso lze nahradit nebo obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa. Zbylý vývar použijeme jako základ nějaké omáčky nebo polévky, nebo zamrazíme, je škoda ho vylévat.

Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé, lze nahradit pažitkou.

No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.

Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

22. 4. 2014 10:27

Helena : Nejen vypadá i velmi chutná ;-). Možností je víc - buď skutečně vařit každé maso extra, což z hlediska nádobí teda nedoporučuju, nebo vkládat dle druhů masa do velkého hrnce, případně si je rozdělit max. na 2 hrnce a vkládat dle doby vaření, např. tu nejprve vepřové, asi po 15 min. drůbeží, po 10 minutách třeba telecí. Pokud byste dávala hovězí, tak to samozřejmě nejdřív a další maso přidat ale až tak po 20 minutách.
Jinak nejlepší ale je vařit to v Pomalém hrnci:yes:, což jsem udělala letos, tam dáte vše najednou, nic se nerozvaří a zbylý vývar je teda něco :-p:-p:yes::yes:

Helena

22. 4. 2014 10:15

Dobry den, vypada to moc dobře! :-) Jen se zeptam, jestli kazdy druh masa uvarit zvlast, nebo vse dohromady..
Dekuji.

rebeka rebeka

7. 4. 2012 12:44

spagetka: akorát, jak se tak dívám na ty ostatní fotky, měla jsem to dát na velký plech.. mělo to být asi placatější:-// no co už:-? příště už budu vědět.. chuti to neubralo;-):yes:

Irrena Irrena

7. 4. 2012 12:32

Dneska jsme jí měli k obědu:yes:Vynikající, loni jsem jí dělala také;-)

spagetka spagetka

7. 4. 2012 10:48

rebeka: rebííí, moc děkuji:-K, jsen ráda, že chutná, fotky koukej nechat;-). žes to nevysypala,by nemělo moc vadit. Já osobně nevyklápím, ale řežu porce přímo v té pečící nádobě a obracečkou vyndávám ;-)

rebeka rebeka

7. 4. 2012 09:45

přes počáteční renonc:-//.. zapomněla jsem po vymazání vysypat strouhankou a velké obavy, že to nepůjde z mísy ven:-8:-D:-D
konec dobrý, všechno dobré:yes::yes::yes: hlavička je skvělá a stráášně rychle mizí:-D:-D
Ladi, děkuji ti za recept:-K:-K bodík jsem dala, tak jenom obrázky, kdyby se ti nelíbily, smáznu;-)
právem jsi s tímto receptem excelovala na soutěži;-):-K:yes::yes:

rebeka rebeka

24. 3. 2012 22:48

takže asi tak... nikdy jsem velikonoční hlavičku nedělala..:-8 teď to považuji za svoji povinnost, vzhledem k mediální slávě autorky a taky proto, že se mi rcp líbí;-):yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 4. 2011 12:48

spagetka: je to tvůj recept, proč bych se měla zlobit?;-)

spagetka spagetka

21. 4. 2011 12:40

Takže mám opět po roce v troubě, letos jsem dělala z jehněčího, telecího, vepřového a přidala houby, libeček, pažitku, petrželku, kopřivy. Z časových důvodů jsem dělala už dnes, protože v sobotu nestíhám. Jenže u tohoto receptu je ohromná výhoda, že lze i studený, i zamrazit i vydrží v lednici do té soboty, přidám i fotky, snad se J.R. nebude zlobit ;-):-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2011 12:49

U nás je to horší s těma kopřivami,to víš,když není zahrádka a nebo velké stráně,kam pejsci nechodí.;-)Ale když bude nejhůře nahradí to libeček, ano.;-):yes:

spagetka spagetka

10. 3. 2011 12:43

Simi, díky:-K, je to opravdu výborné a už se taky těším -libeček už obrůstá a kopřivy snad už taky budou koukat :-D:-D;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 3. 2011 12:30

tak toto je opravdu taková velmi sváteční nádivka,hned bych si dala.;-):yes:+1jééé já už chci Velikonoce;-):-D

anička

4. 4. 2010 21:46

tuhle nádivku už děláme 2 rok na velikonoce ;-) je víborná :-p nejvíc mě baví ta příprava :-D

Jikotka Jikotka

9. 4. 2009 23:33

Budu ji dělat v sobotu,ty kopřivy si hlídám,snad mi je nikdo nesebere,jsou na takovém místě,že věřím že budou stopro...je to bída když máme takovéhle starosti i s kopřivama,pak se nemůžeme divit přírodě že už nás má dost a někdy je dost krutá:-S,sakra filozofuju...:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2009 22:41

No, raději jsem dala ten papír, je to moje premiéra něčeho takového. Ze mne možná ještě něco bude, pokud mne něco nepos...:-)):-D:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso

Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, houby, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1O0