Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské zelníky

Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

30. 9. 2015 16:20

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 775 kJ / 424 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky7,71 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy75,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 12:48

bofinka: Jenže tu zas nemůžu já;-)

bofinka

2. 10. 2015 11:24

Myslím, že staročeši věděli, proč používat mouku (a ne přímo škrob). Ony totiž smažené škroby nejsou nejzdravější.
Třeba osoby s diabetem by je neměly používat vůbec, protože smažené škroby (včetně těch v bramborách) jsou pro ně jako jed. V mouce jsou škroby taky, ale ne v čistém stavu (jako ve škrobové moučce). Takže spíš použít mouku obilnou a čím tmavší, tím lepší. Obsahuje méně škrobu.

Dasa000 Dasa000

2. 10. 2015 11:11

Dobrý den,včera jsem vyzkoušela Vaše zelníky.Celé rodinně chutnalo dvojitá dávka pro nás nestačí;-)Takže recept:yes::yes::-K

leosek leosek

2. 10. 2015 08:19

Už se na ně těším:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2015 00:00

klukodvody: Zkus :-)

klukodvody klukodvody

1. 10. 2015 22:20

Paráda máme je moc rádi ,ale se Solamylem je neznám .Díky .:-K:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2015 21:58

cecilka: Ani z mé :-D. Už jsem je dělala tolikrát, ale vždycky jinak. Tyhle jsem viděla v nějakém časopise, bohužel, časopis mi vzala asi dcera, když tady byla a já si nevzpomenu, který to byl. V původním receptu je, že se může dát buď mouka, nebo solamyl. Mi se líbil ten solamyl, jsou křupavější;-)

cecilka

1. 10. 2015 21:09

Jana Remkova:Musím sa pochváliť, aj návšteva sa oblizovala ako bernardýn:-D:-)), ešte raz :yes::yes::yes::-K:-K:-K ....no ale musela som sa priznať, že recept nie je z mojej hlavy:-//

martina

1. 10. 2015 20:33

Uzasny:yes:

mysulka mysulka

1. 10. 2015 17:31

:-p:yes: moc pěkné:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2015 14:54

cecilka: :-D :-D:yes:

cecilka

1. 10. 2015 14:08

Jana Remkova: nevydržala som, práve som dorobila, aspoň pre seba, na ochutnávku.....škoda, že nie je "smajlík=slintajúci bernardýn"....... jednoducho:yes::yes::yes::-p:-p:-p:-K:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2015 13:30

cecilka::-D;-) děkuji :-)

cecilka

1. 10. 2015 12:41

:yes::yes::yes::yes:, konečne niekto, čo dáva aj typické staročeské jedlá, ktoré ja, hoci som už zo "zahraničia", vééééľmi milujem:-!:-!:-!:-p:-p:-p

cecilka

1. 10. 2015 12:37

:yes::-p, vďaka za skvelý nápad na večeru:-O:-p:-p.

Tom Beyk: nie som síce bernardýn, no slintám tiež=práve ich idem robiť a dúfam, že budú rovnako dobré, ako od pani Jany Remkovej:-*:-D:-)):-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí

Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej

TopRecepty.cz

Staročeské zelníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzZp