Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské zelníky

Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit.

Hodnocení receptu je 5,0 (94×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

30. 9. 2015 16:20

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 775 kJ / 424 kcal
Bílkoviny11,68 g
Tuky7,71 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy75,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

19. 7. 2016 21:04

"Vymačkáme z nich většinu škrobu."
No, autorka si ASI blbě zapamatovala rcp, který četla v časopise, ale ASI ani nečetla komentář od Kristina: protože jinak by tu pitomost v postupu opravila;-)

cecilka: "Odporúčam, nediskutovať..."
Hmmm... :-O;-(:-((

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 7. 2016 18:39

cecilka: Přesně tak :-) Děkuji za názor :-8

cecilka

19. 7. 2016 16:47

Nerozumiem, prečo zopár diskutujúcich hnevá pridanie solamylu. Priznávam,aj mne sa to zdalo nelogické , takže som ho zo zemiakov neodstraňovala a výsledok=<3<3<3. Odporúčam, nediskutovať o .....a radšej vskúšať podľa seba :-!

Jiří Novotný

19. 7. 2016 14:35

Jistě si z nás děláte hloupý šprým, když nazývate zelníky staročeskými a přitom do receptu dáváte moderní polotovary solamil a vegetu. Víte o tom, že solamil je bramborový škrob? Nejdříve jej odstraníme a poté přidáme?:-((

Jan Linka Jan Linka

2. 7. 2016 15:41

:yes:

Pichi

2. 7. 2016 11:02

... Vymačkáme z nich většinu škrobu ... přidáme 4 lžíce solamylu ... Tady někdo upadl na hlavičku. ;-( Co takhle tam nechat ten škrob z branbor a neutrácet za průmyslově vyrobený?

olga cidorikova

2. 6. 2016 10:41

Základ receptu z roku 1920 je veľmi dobrý - potom nech si každý pridá podľa svojej chuti či už cibuľku alebo kmín... :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 4. 2016 17:15

Orka: No, proč ne :-8<3

Orka

22. 4. 2016 13:11

Já přidávám ještě osmaženou cibulku a drcený kmín :yes:

Irena

29. 3. 2016 16:37

Silvia: Dobrý nápad s těma vločkama... já je dávám do karbanátků a je to super:yes:

Kristina

21. 3. 2016 20:42

pro Bofinka-Zelňáky jsem dělávala se svou babičkou už v roce 1947 a je pravda,že se odlívala vymačkaná voda z postrouhaných brambor,nechala se ale asi 20 minut odstát a teprve pak se opatrně slila a škrob usazený na dně se dal zpět do brambor.Pak se ještě nějaká lžička škrobu/solamyl je čistý bramborový škrob/přidala,pokud byly málo škrobové brambory.Nic to ale nemění na tom,že recept je skvělý:-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 3. 2016 13:55

Silvia: No, nevadily by určitě :-)

Silvia

15. 3. 2016 16:23

Ja by som namiesto škrobu dala ovsené vločky.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 12. 2015 13:40

Tom Beyk: Moc děkuji!! :-)

Tom Beyk Tom Beyk

23. 12. 2015 09:08

...tak jsem se k tomu konečně dokopal - jsou výborné. Kdo očekává chuť bramboráků, tak ji nenajde - je tu příjemná zelná příchuť.:yes::yes::yes:
Dovolím si přidat foto.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelniky zelníky z kysaného zelí-recept zelníky recept recept na zelniky staročeské recepty zelníky - recept recepty ze staročeské kuchařky nejlepší zelníky recepty zelniky recept zelniky smazene zelniky zelníky smažené zelník zelníky z kysaného zelí jak se delaji zelniky recepty na zelníky staočeské zelniky staročeské zelí recept na zelník zelniky z kysané zelí

Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, solamyl, sůl, olej

TopRecepty.cz

Staročeské zelníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OzZp