Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové koblihy

Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné, naplníte povidly a dáte smažit.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 11. 2015 00:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 941 kJ / 2 854 kcal
Bílkoviny79,28 g
Tuky82,26 g
Vláknina22,55 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 2,03 g
Sůl5,01 g
Sacharidy417,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

evauff evauff

14. 5. 2017 21:25

... receptík vypadá pěkně :-) my vyválíme 2 pláty z těsta, skleničkou na 1 naznačíme kolečka, do každého kolečka dáme džem, přiklopíme druhým vyváleným plátem těsta, okolo marmelády přitiskneme prsty a koblihu vykrojíme skleničkou (jde to i kulatým vykrajovátkem, ale sklenička nemá tak ostrý okraj a asi to dobře přimačkne) ... nejdříve pozvolna smažíme zakryté pokličkou a po otočení už odkryté

mika59 mika59

29. 11. 2015 13:11

Veronika.Hrozna: No je pravda, že už jsem za svůj život nasmažila hromadu koblih a proužků moc nebylo. Ale dnes vnuci ani proužek nehledají jako kdysi my a zbaští vše, hlavně že je koblih nadýchaný.:-D Děkuji za komentář tobě i ostatním.:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 11. 2015 23:13

Moje tchýně byla expert na koblihy a hned by řekla ,jak to že nemají světlý kroužek kolem středu? Ty její jej musely mít jinak se to nepočítalo. Já koblihy opravdu neumím a závidím každému,komu se podaří Dávám bodík.

Dajda Dajda

28. 11. 2015 07:19

Zajímavé! Kdysi jsem přidávala kolečka mrkve do pánve, kde se smažilo - mělo to pomoci, aby se nepřepaloval tuk. Třeba má ta mrkvev v koblížkách kromě chuťového obohacení podobný význam. :yes:

lubinka

28. 11. 2015 01:26

ten receptík vypadá luxusně:-p:-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nadýchané koblihy recept na koblihy koblihy moučníky z mrkvového odpalovaného těsta koblihy recept recepty nadýchané pečené koblihy recept na nadýchané koblihy koblihy z mrkvového těsta top recepty top recepty - mrkvove cukrový nadychane masopustni koblihy receptiky koblihy mrkvové těsto na smažení recepty ládi hrušky koblihy na panvy e-recept video recepty vánoční mrkvové cukrové babicovy dobroty 28.11.2015

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mrkev, vejce, olej, majonéza, rum, cukr moučkový, kůra citronová, sůl, droždí, cukr, mléko, povidla švestková, cukr vanilkový, skořice, olej

TopRecepty.cz

Mrkvové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YNNY