Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polomáčené sušenky jako Zlaté

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 11. 2015 20:20

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie23 485 kJ / 5 613 kcal
Bílkoviny84,61 g
Tuky274,12 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 229 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy688,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zlaté polomáčené Opavia za zlomek ceny ale s originální charakteristickou chutí i jemnou křupavostí. Trvalo mi, než jsem chuť těsta přivedla k dokonalosti, ale opravdu to stálo za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

18. 11. 2015 13:46

Jitta Mat:
:-O

Jitta Mat Jitta Mat

18. 11. 2015 10:14

casino::-K diskuze - str.2 - 4.fórum od shora - 4. komentář od shora. ;-) Osvěžte si paměť, věkem slábne.

casino casino

18. 11. 2015 01:00

Jitta Mat:
Ano, máte recht - detailista, či spíše detailistka evidentně nejste, jak lze ostatně vidět hnědé na bílém...:-D

MarcelaPa

18. 11. 2015 00:42

Jitta Mat::yes::yes::yes:

Jitta Mat Jitta Mat

17. 11. 2015 23:01

Uf! Co se týče lineckého (recept mám poměrně odlišný), přidávám zásadně skořici. Někdy vyzkoušejte. ;-) Máčím v čokoládě třené linecké.
Kdybych byla detailista, každou sušenku bych chytla kleštičkami a spodní stranu v té čokoládě namočila. To už mi přijde rychlejší to opravdu natřít. A pokud je mi známo, tak kupované Zlaté jsou také polité pouze ze spodní strany, takže mám dojem, že si opět a tradičně (pro smích většiny) pouze zvedáte ego, pane.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2015 22:52

Díky,opravdu jsem to nevěděla! Aspoň vím co musí pryč.Šílená piplačka s tím je,ale v koláčku je to pak mňamka!

casino casino

17. 11. 2015 22:13

No, mně néééni chééémie vůůůbec proti chuti, ale linecké (a toto není nic jiného) "parfémuji" strouhanou citronovou či pomerančovou kůrou:yes:

Veronika.Hrozna:
Před lety jsem byl poučen, že to bílé vespod se zove "albedo":-)

Jitta Mat:
"Polomáčené sušenky..."
A v čokoládě polomáčet jste nezkoušela? :-)
Je to rychlejší a pohlednější...

Petra

17. 11. 2015 17:05

Dala bych to i bez toho pomeranče, mě třeba to aroma v sušenkách vadí, nebude to sice úplně ono jak bylo zamýšleno v receptu, ale i tak to bude dobré :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2015 16:09

Hořká je jenom kůra vespod /to bílé/,ale když kanduješ doma tak to úplně očistíš od toho bílého,aby to hořké nebylo.Namlít se to nedá kandované zůstavá pružné.

Jitta Mat Jitta Mat

17. 11. 2015 14:55

K tipům: já recept nekopírovala, je to opravdu moje alchymie, takže pokud se nebojíte experimentovat, budu ráda, když to dotáhneme k dokonalosti třeba i bez té chemie. Něco tam dat chce, úplně bez příchutě je to víceméně jako namáčené linecké. Takže zkoušejme, na tipy a zlepšováky se těším :-K

Jitta Mat Jitta Mat

17. 11. 2015 14:48

No, zkusit by se to dalo... To pomerančové mají v Lídlu. Já zase nemusím moc kandované věci, takže se ošívam, teorericky by to šlo - úplně to najemňounko namlet. Není to ale do hořka? Třeba někdo poradí...:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2015 14:34

Přiznám se ,že už od rána je chodím okukovat a nemaje doma pomerančové aroma,jsem se chtěla zeptat jestli by to šlo s domácí kandovanou pomerančovou kůrou nakrájenou najemno?

Tessi

17. 11. 2015 13:50

Jitta Mat:Však já to nemyslela špatně ;-) Já právě ty aromata nemusím vůbec, cítím ve všem ocásek.. tak jsem si sušenky nechtěla pokazit :-)
Zkusím to bez nebo jen se šťávou...A díky za recept..

Jitta Mat Jitta Mat

17. 11. 2015 10:49

Samozřejmě, že to můžete udělat bez té kapky chemie, ale ono to pak není úplně ono. Originální jsou s citronovým aroma. To jsem zkoušela a ač to nebylo špatné, nebylo to pořád 100%. V originálních je ječný sladový extrakt. Když já dám par kapek pomerančového aroma,tu výslednou chuť napodobím. A o to tu šlo:-!
Jinak tady je chemické složení originálních:
pšeničná mouka
poleva - hořká, 19,8%
- cukr
- ztužený rostlinný tuk
- kakaový prášek se sníženým obsahem tuku
0 E322 - Lecitiny
3 E476 - Polyglycerolpolyricinoleát
- aroma
rostlinný tuk
cukr
sójová mouka
ječný sladový extrakt
glukózový sirup
1 E500 - Uhličitany sodné
2 E503 - Uhličitan amonný
aromata - máslové, ethylvanilin, citrónové
0 E322 - Lecitiny
vaječný žloutek sušený
.....pořád myslím, že jsem na tom dobře. :-K

Eviss

17. 11. 2015 10:32

Tessi: Myslím, že aroma se může klidně vynechat. A pokud toužíte po pomerančové chuti, tak si myslím, že by to mohla nahradit pomerančová kůra ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí polomáčené sušenky recept na sušenky opavia linecké polomáčené recept na sušenky s razítky polomáčené sušenky-recept domácí linecké sušenky sušenky s razítkem recept domácí polomáčené sušenky recept linecké polomáčené recept máslové sušenky s razítky recept polomáčené máslové sušenky kávové zlaté prase recept na sušenky s razítkem sušenky opavia recept máslové sušenky tescoma linecke polo macene recept z polomáčený sušenek recept na sušenky tescoma zlaté sušenky polomáčené

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, cukr vanilkový, pomerančové aroma, čokoláda na vaření

TopRecepty.cz

Polomáčené sušenky jako Zlaté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yxOg