Rychlé brownies aneb sladkého není nikdy dost
Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Energie | 17 382 kJ / 4 155 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,90 g |
Tuky | 215,71 g |
Vláknina | 15,83 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 492,48 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je opravdu jedno jestli použijte náhražku místo másla či levnější čokoládu, ale výsledek nebude takový, jaký má být, máslo jako takové a opravdu kvalitní čokoláda (70-80%) dělají opravdu své.
Osobně jsem prosela i cukr, abych měla co nejjemnější směs a mouku s kakaem jsem prosévala do misky na střídačku (jednou mouka, jednou kakao, jednou mouka, jednou kakao atd.)
Tento dezert či moučník je super především pro milovníky čokolády.
Pokud jej vyndáte dříve o pár minutek z trouby, již se z něj stává suflééé a výbornéé:-))),pokud na něj zapomenete či dáte větší stupeň na troubě, bude tvdrší, ale stále dobré, i když bude tvrdší - jelikož po vychladnutí čoko se mi to párkráte stalo, i tak byl super se šlehačkou. Těsto totiž změklo díky šlehačce, ovšem záleží, jak dlouho jste jej zapomněli :-DDDD.
Až se naučíte mít v ruce pečení tohoto dezertíku, utrhnou vám všichni ruce a děti jej milujíííí obzvláštěěě, vyzkoušeno :-).
Chce to ze začátku jen trpělivost, ale výsledek stojí za to:-)).
Porce jsou jen orientační, každý děláme jinak velké a každý pečeme v jiných formách.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2015 17:45
Urcite by ti slo i namichat s mlecnou coko a nebo cele mnozstvi dat mlecnou coko,bude to pak sladsi,ale chce to cokoladu bez palmoveho oleje a E473ci E472.Pousti hrozne olejeee(((,a neda se s ni pracovat a nebo ja to aspon neumim,vzdy se mi oddelil olej a coko byla jen tuha hromadka,takze letela do kose
6. 11. 2015 16:43
Mám řád sladkés čokoládou. Vyzkouším.
6. 11. 2015 08:32
My to delame takhle,jak uz jsem psala,kazdeho vec,jak si to udela,do obyc buchty s kremem ,neresim,do tutoho ano,kazdy jsme zvykly na nevo jineho,navic takhle to bylo i v receptu,ktery jsem dostala pred lety
5. 11. 2015 22:52
Tento moučník jsem zatím nepekla, ale pokud někam přijde mouka a kakao, tyto suroviny si smíchám dohromady, zdá se mi to mnohem lepší, než přidávat každou zvlášť. Nejde to např. u bábovky, kde se část těsta obarví kakaem, ale u jiných receptů bez problému +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 5 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čoko brownies s višněmi jaký cukr do brownies rychly brawnies rychle čokoládove brownies brownies super rychle recept brownies rychůe rychle briwnies mramorované bábovky na plech rychle brovnies rychlé dobrý sladkého rychlé pečení v hrnku
Suroviny: mouka polohrubá, kakao holandské, sůl, čokoláda tmavá, máslo, cukr krystal, vejce
Rychlé brownies aneb sladkého není nikdy dost
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X2X8
4 názory