Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí podle Jirky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 10. 2015 08:29

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 015 kJ / 721 kcal
Bílkoviny139,87 g
Tuky17,00 g
Vláknina0,43 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 335 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy1,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je pro Crohnovu chorobu, po propuštění muže z nemocnice jsme zkoušeli a bylo to jeho první normální jídlo po operaci, je vyzkoušen přímo v parním hrnci, druh přípravy pokrmů samozřejmě záleží na každém. Suroviny jsou kupované kvalitnější, ne Tesco výrobky apod., použitá masa jsou čerstvá, od řezníka, včetně mletého. Tavené sýry, tvarohy, jogurty apod. jsou nízkotučné. Pro zdravého člověka doporučuji polo či plnotučné. Množství odpovídá 3-4 porcím, záleží na velikostech porcí. Ke konci bych ráda ještě přidala sladké, co má muž povolené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucie

16. 5. 2017 17:40

tejaja: to jsem rada

tejaja tejaja

16. 5. 2017 17:14

Robila som dnes s deťmi v škole. Zvolili sme variant č.1, teda šup s tým do rúry. Jedlo bolo výborné, podávali sme s ryžou a deťom chutilo. ;-):yes:

HUSTENKA

27. 10. 2015 09:20

Evula:Ten název je již upravený,ale měl svůj důvod:-),byl to upravený recpetík z francouzského vepřového:-)))))))),a předělaný.Jak jse mjiž řekal,každý si musí vyzkoušet ,co mu chutná a nechutná ,a pokud je všeho opravdu malinko ,skoro jako malému dítěti tak v roce a půl nevadí to,i ve špitále to měl okořeněný,což jsem se divila:-S,nicméně ,neřikám,že je to jen Crohnaře,ale že je to vhodné pro ně,hlavně je to dělané na parním hrnci :_),to jsme ráda,že jsem se terefila do chutí:-)))

tejaja tejaja

27. 10. 2015 09:16

evula: Opravená kategória. ;-)

evula

27. 10. 2015 09:11

Copak recept je to pěkný, ale marně hledám to vepřové, nechceš upravit název? A nejsem dietní odbornice, ale pro Crohna mi to připadá dost kořeněné pepřem, vavřínem i muškátem, asi bych po operaci volila přírodnější úpravy. Na redukční dietu ovšem super, mám ráda kaloricky slabá, ale chuťově silná jídla.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pokrm pašerák recepty pro cronovu chorobu kuřecí marinované v jogurtě kuřecí prsa s kostí dietne dieta č.5v parním hrnci dietní ryza kurecim masem recepty na crohna jak odblanit kuřecí prsa jak odblanit kuřecí maso uprava kupovane tortilly

Suroviny: prsa kuřecí, vývar zeleninový, tymián čerstvý, bobkový list, ořech muškátový, pepř, sůl, šťáva citronová, olej

TopRecepty.cz

Kuřecí podle Jirky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/72VG