Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tvaroh

Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplně do buchet i k přípravě dezertů. V dnešní době je snadné zajít si pro něj do krámu, ale až ochutnáte ten svůj domácí, nikdy už nebudete chtít jiný.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 dny kysnutí mléka

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 dny kysnutí mléka)

31. 3. 2009 09:44

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ja som mala z 2l mlieka asi 180g tvarohu a skoro 2l srvatky. Srvatka je dobra na redukcnu dietu a je velmi vyzivna. Moze sa pridavat miesto tekutiny pri peceni chleba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ercicka

12. 10. 2011 22:03

alena: to mlieko nebolo pred tym prevarene? spravidla prevarene mlieko nechce skysnut, alebo aspon nie *normalne*

alena

11. 10. 2011 16:46

já mám s kysáním mléka potíže, dělám to podle návodu, mléko domácí, ale nechce kysnout, ani s citr. šťávou, ani s kůrkou chleba, ani s kyselinou citronovou. to mléko je tak dobré, že vydrží všechno, ach jo.

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 7. 2011 12:11

Pěkný článek o syrovátce, která nám zbývá po výrobě tvarohu... http://www.novinky.cz/zena/zdravi/239557-syrovatka...

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 7. 2011 10:30

oldaces: :-) jj, také jsem ráda s mlékem experimentovala....mám za sebou domácí jogurt, tvaroh, termix, pribináka, máslo i kefír;-)

oldaces

22. 7. 2011 10:22

cathleen:děkuji i Vám,protože nvařím,alejenom experimentuji s mlékem,tak takovou běžnou zkratku neznám a hledal jsem to v objemových jednotkách

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 7. 2011 10:03

oldaces: autorka nejsem, ale vím, že 1 PL = 1 polévková lžíce;-)

oldaces

22. 7. 2011 10:00

Mám dotaz na autora receptu "Domácí tvaroh" píše se tam:"kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy"
Můžete prosím upřesnit jaké je to množství 1PL citronové šťávy?
Nikde se mi zatím nepodařilo najit co to je 1PL Děkuji.

exilim

22. 8. 2010 12:46

tvaroh je hotov a je výtečný. Udělala jsem ho z mléka ve kterém jsem měla actimel ... takže není kyselý, jak bych očekávala, ale opravdu dobrý,, syrovátky mám dost, tu využiji do chleba :-K

Mirek

23. 7. 2010 08:10

Děvčata, nebrečte po plínkách. Ta moje na ,,odkapání\" tvarohu používá gázu, dá se koupit v zdravotnických potřebách (ne v lékárně. Tento týden jsem koupil gázu o rozměru 0,95x10m za cca 100,-Kč.:yes:www.usfcr.cz

Andy

2. 3. 2010 19:08

Sonia/neregistr./: to se mi taky stalo a prý to je tím když se mléko pasterizuje víc jak na 70°C , větší teplotou se prý zničí bakterie bifidus, které jsou potřebné ke kysaní

Jiřička

2. 3. 2010 13:10

Přesně takhle jsem jako učeňka na prodavačku dělala tvaroh, protože jako učeňky jsme musely prodávat rozlévané mléko a každý den se neprodalo tak jsme z něho dělaly tvaroh. To byla vždy bitka o domácí tvaroh, ale to už ani není pravda. :-)

ercicka ercicka

2. 3. 2010 07:19

Sonia (neregistrovaný/á) : tak toto sa mi stalo ked som tvaroh robila z baleneho mlieka z obchodu :-//

Sonia

2. 3. 2010 00:44

No to jo, smetana je taky dobrá, mě jen strašně překvapilo, že v sítku nebyl tvaroh, jen takový povlak, přitom poprvé se krásně zadařilo! No tak to zase zkusím příště...

ercicka ercicka

1. 3. 2010 10:36

Sonia (neregistrovaný/á): ja celkom nechapem co sa stalo s tym mliekom... Kazdemu mlieku sa na povrchu vytvori smotana, ktora sa sklada prevazne z tuku... ten sa pri zahrievani rozpusti. smotanu z povrchu by ste modli pozbierat a vyuzit inak, tvarok bude menej tucny

Sonia

1. 3. 2010 10:06

Tak jsem to šla hned zkusit! Koupila jsem méko přímo od kravičky, pasterizovala, dva dny jsem počkala, zahřála a slila, voila, krásný tvaroh jsem měla! Před pár dny jsem zase šla koupit to stejné mléko, pasterizovala, nechala dva dny...a nic :( stejný postup, stejné mléko, ale nevím, co se stalo, že se vytvořila něco jako smetana na povrhu, která se při zahřátí rozpustila. nechala jsem do druhého dne, ale výsledek stejný. Neporadíte, proč se to stalo?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba tvarohu výroba domácího tvarohu tvaroh výroba sýrů doma výroba tvarohu z kravského mléka jak se dela tvaroh tvaroh z kyselého mléka jak vyrobit tvaroh jak vyrobit tvaroh z mléka tvaroh výroba domácí výroba sýrů jak udelat tvaroh výroba domácího tvarohu recepty výroba domácího tvarohu recept výroba tvarohu bez syřidla výroba domácího tvarohu, recept recept na tvaroh výroba domácího tvaroh recept tvaroh recepty recepty z tvarohu

Suroviny: mléko

TopRecepty.cz

Domácí tvaroh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MjZG