Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý houskový knedlík v páře

Knedlíky neodmyslitelně patří do české kuchyně. Navíc domácí jsou nepřekonatelné. Nadýchané a vyjdou samozřejmě i levněji, než kupované. Podle tohoto receptu se povedou vždy. Podáváme s oblíbenou omáčkou a masem.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

16. 9. 2015 14:29

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 299 kJ / 1 505 kcal
Bílkoviny54,28 g
Tuky12,56 g
Vláknina16,01 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 827 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy285,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Knedlíky se mi vždycky zatím povedly a to i když jsem je dělala poprvé. Nechávám je na páře opravdu jen 20 minut a poté jsou krásně udělané. Snad vám budou chutnat :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

5. 7. 2023 20:13

zdenka.s: Taky děkuji za sdílenou zkušenost. :-K Parní hrnec je fajn, dost ho využívám. Zmrzlinovač teď využívám trošku méně, více dělávám nanuky.

zdenka.s zdenka.s

4. 7. 2023 16:34

Merylas (moderátorka): děkuji za vaši zkušenost,nad koupí hrnce přemýšlím,ale teď dostal přednost zmrzlinovač :-) četla jsem, že ten papír se může na pár místech propíchnout,mně se ale uvařily exkluzivně i bez toho :-K:-K:-K
Pardon, upařily :-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 7. 2023 13:06

zdenka.s: Já od doby, co mám parní hrnec, vařím v něm a dno a boky v místech kde se budou knedlíky dotýkat vždy trochu vymažu olejem. O tom papíře jsem taky četla, ale uvažovalaja jsem o tom, jestli tím papírem bude dobře prostupovat pára.

zdenka.s zdenka.s

4. 7. 2023 11:49

NADEI : Váš nápad ,nechat knedlíky kynout na papíře a pak i s ním dát do hrnce je prostě skvělý.Zachovají si svůj hlaďounký ,rovný povrch a dobře se vyndavají.Já osobně bych Vám dala Nobelovu cenu :-K:-K:-K:-K:-K a moc děkuji,že jste se podělila :yes: Dělala jsem čtyři menší a místo rohlíků dala smaženou,sušenou cibulku - bomba.
Dovolím si přidat foto

NADEI

30. 9. 2015 16:03

:yes: dělám taky tak, místo utěrky používám pečící papír - jedem knedlík- jeden kousek papíru , nechám na papíře vykynout,přendám na pařák, i s papírem zas vyndám, po vychladnutí do papíru zabalím ,přidávám foto a bodík :-K

JajkaK

24. 9. 2015 08:15

Recept mám od babičky ta na nějaké půlky droždí nehraje :D používám čerstvé droždí ve stříbrném papírku. A cípy utěrky přehazuji přes pokličku. Co se týče množství vody ke kvásku, tak dávám malou skleničku cca 250ml. ;) a děkuji za pochvalu

Zdena

18. 9. 2015 12:19

Kolik mléka nebo vody se přidává k mouce??????????????:-):-(

Betyna

17. 9. 2015 07:19

Taky nepařím na utěrce, ale na pečícím papíru. Ale celé droždí na 350 g mouky bych nedala ani omylem :-//

Tom Beyk Tom Beyk

16. 9. 2015 19:02

...knedlíky vypadají dobře ale jedna kostka živého droždí na 350g mouky je tedy pro mě hodně. Já dávám na stejné množství čtvrt kostky, těsto dělám též DP, vařím je také v páře(23 min.), na velikost vypadají také stejně. Vím, že když dám půl kostky, tak jsou z knedlíků cítit kvasnice. Kupuji droždí v Penny a mám ho někdy 14 dní v ledničce(i déle) a je pořád funkční...tak nevím:-?
Viz:http://www.toprecepty.cz/recept/39231-rajska-omack...

Karla

16. 9. 2015 18:04

Určitě vyzkoušim:-):yes:

magdalenka magdalenka

16. 9. 2015 17:44

Pre začiatočníkov v kuchyni by bolo dobré uviesť, aké droždie si použila - čerstvé, alebo sušené?

zizala zizala (moderátorka)

16. 9. 2015 15:03

Nad párou vařím už hodně let všechny knedlíky, nejen ty kynuté. Visící cípy utěrky přes okraj hrnce jsou nebezpečné, můžou se vznítit (vlastní zkušenost:-8). Mnohem lepší je použít kolo z papíru na pečení - funguje stejně, nic nepřečuhuje a po použití ho vyhodím a nemusím prát utěrku ;-)

Knedlíky máš pěkné :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý knedlík na páře kynuté knedlíky na páře houskový kynutý knedlík od babičky kynuté knedlíky v páře kynutý knedlík v páře houskový knedlík v páře houskové knedlíky v páře kynutý knedlík houskový na páře kynuté knedlíky na páře videorecept houskový knedlík na páře kynuté knedlíky nad parou knedliky na páře knedlík na paře knedlíky v páře kynuté houskové knedlíky na páře kynutý knedlík houskový v páře kynuté houskové knedlíky v páře knedlík v páře kynuty houskovy knedlik houskové knedlíky na páře

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hrubá, droždí čerstvé, cukr, vejce, sůl, voda, rohlík

TopRecepty.cz

Kynutý houskový knedlík v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lNOM