Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky naší maminky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 09:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 930 kJ / 2 134 kcal
Bílkoviny125,04 g
Tuky97,15 g
Vláknina24,30 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 2,03 g
Sůl4,68 g
Sacharidy180,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Karbanátky jsou jalovější, ale žravé. Je možné hmotu připravit den dopředu. Pečeme toto i jako takovou sekanou a dovnitř dáváme vařená na čtvrtky krájená vajíčka a párek.(Toto je množství pro nás se ženou cca z 25 dkg mletého a je z toho asi 12-14 ks obi karbanátků))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LENNNA

8. 5. 2022 16:03

Moc jsem si pochutnala! Karbanátky podle mého gusta|! :yes:

Ivett7 Ivett7

23. 4. 2017 09:35

Andulinka: To jste snědla i dítě jo ? :-D:-D:-D:-D:-D

Žaneta

6. 11. 2013 14:18

Uvařeno a snědeno - přesně podle receptu a jsou výborné, jen jsem dala jen 1 rohlík, aby toho nebylo tolik... děkuji :-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

15. 7. 2013 08:24

rajka: Milá Rajko. Smyslem v dnešní době nebylo nějak moc šetřit, ale vystihla jsi to dobře, že měla vliv vzpomínka na mládí , ale druhý a to je opravdu ten hlavní důvod byl, že tím že se dá více rohlíků (karbanátek to vcelku moc nepozná)Jch uděláte třeba z kila lavor a u nás se pak jí i později jen tak. Jsou stále na očích , dokud se nesní a věř, že kdo jde kolem jen sáhne a jí a zase sáhne a jí bez ničeho. Taky jsou vhodný na výlet místo řízků. Vejde se jich do svačinové hliníkové krabice hodně a jen se po nich zapráší i s pomocí třeba sousedů co jsou kolem.

rajka

14. 7. 2013 16:31

dnes jsem vyzkoušela a musím kladně ohodnotit chuť, ta je velmi dobrá. Těch housek je tam ale opravdu příliš, tak jedna myslím stačí. Je mi jasné, že jsou doby, kdy to jinak nejde a kvůli nim to autorovi určitě chutná, maminka si uměl poradit, když krmila hodně krků za málo peněz a co Vám v mládí zachutná, chutná stále. Já jsem tam to maso prakticky necítila, takže to pro mě smysl nemělo. Radši 1 karbanátek masový, nežli 5 houskových!

Minjaver

7. 4. 2013 08:57

Jestli můžu přidala bych jen svůj receptík třeba by to někomu chutnalo.Zásadně si kupuji maso a sama si ho pomelu,Aby karbanátek byl chutný dělám ho z telecího a jehněčího masa nemusí to být maso z kýty ale tyto masa jsou jemnější.Do směsi dávám mimo klasických uvedených ingrediencí více zelené hladkolisté petrželky,ale také trošku saturejky(čubrice)trošku studené vody.nechám několik hodin aby se chutě spojili a pak přidám trošičku jedlé sody.Promíchám a pro pikantnost přidám jednu malou červenou pálivou papričku na drobno pokrájenou.Pak tvořím tenčí placičky které při smažení nabydou a jsou křehčí a pikantní.Cibuli zásadně nastrouhám lépe ochutí směs.Pokud někdo chce může navštívit stránky www.vira.estranky.cz tam mám některé receptíky které se vám třeba zalíbí.

Bohdana

24. 2. 2012 23:49

Nakořeněné skvěle, ale na můj vkus jsem tam příliš cítila to pečivo. Zítra do zbytku přidám masenko a bude to ok;-)

Andrea

28. 1. 2012 18:02

Luxusní!!! Mňam!!!

Jarda

7. 10. 2011 08:43

Dodržel jsem postup. Výsledek mimořádný. Všem moc chutnalo

Medvidek

21. 7. 2011 14:58

Dělám již poněkolikáté, skvělý recept a ještě lepší chuť.:yes::yes::yes:

Barbie20

19. 2. 2011 20:57

tak směs připravená podle návodu,uvidíme jak bude zítra chutnat příteli :-p

Lenchula

16. 2. 2011 12:59

Takové karbenátky dělávám taky, ale dnes jsem dodržela váš postup přípravy a po usmažení se mi nerozpadávají jako předtím, takže super :yes:

mmyiska

24. 8. 2010 11:19

po včerejším kuchtění receptu odkud jinud než odtud,tam zbylo mleté maso, takže už vím co bude dneska. Tahleta dobrota. Vypadá to móóóóóc dobře. Snad se povede.:yes:

Lipca

10. 7. 2010 15:14

vyzkoušeno a je to fakt dobrota :yes:

housata22@seznam.cz

1. 3. 2010 13:52

:-)výborné celá rodinka mňam mňam :yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karbanátky z mletého masa karbanátky z mletého masa recept masové karbanátky karbanátky výborné karbanátky z mletého masa karbanátky recept vyborne karbanatky fasirky z mleteho masa masové karbanátky recept masový karbanatek masove karbenatky fašírky recept recept na karbanátky karbanátek recept karbanatek vynikající karbanátky recept na vyborne karbanatky luxusní karbanátky karbenatky z mleteho masa recept karbanátky

Suroviny: maso mleté, rohlík, mouka hrubá, česnek, majoránka, vejce, paprika sušená sladká, cibule, ořech muškátový, pepř, sádlo, strouhanka

TopRecepty.cz

Karbanátky naší maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYyX