Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2010 20:40
No konečně jsem ulovila recept na ,,slavné klobásníky,,Přítel,co ho znám o nich pořád básní...a ja nevěděla co to je zač a z čeho to je.....vždy jsem se akorát dozvěděla , že je to maso v těstě...mooooooc děkuji...
21. 12. 2009 17:08
Mňam!Vypadá to dobře dávám
11. 9. 2009 18:18
no na receptech http://www.nadoma.cz/recepty/klobasniky_ se někdo činí, ze slušnosti by měl uvést i zde autora Jendu
29. 4. 2009 20:33
Pro neregistrovanou Janu Kutáčovou:
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
"na 1 kg masa 2.5 dkg (asi dvě rovné lžičky) soli (solím PRAGANDOU-koupíte v drogerii, maso je růžové)"- to vše je uvedeno v oddíle Suroviny tohoto receptu.
Případné další dotazy rád zodpovím.
29. 4. 2009 09:09
Kolik té pragandy?
6. 4. 2009 07:52
To vypadá výborně.
6. 4. 2009 05:36
Dělávala je naše babička, úplně stejný recept, jen s jedním malinkým rozdílem - ne jako bulky, ale jako plněné "rohlíky"Milovali jsme je, dík za recept
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
Na sev.Moravě se podobně píkává tzv.šoldra, taky moc dobré. Na plech se dá silný plát těsta, poklade náplní (kusy vařeného uzeného, klobásky a ochucené mleté prorostlé maso tvarované jako klobása). Na to vše se dá druhý plát těsta, nechá se nakynout a pak upeče. Ze studeného se krájí řezy.......
5. 4. 2009 22:46
Dadicku, co ty změny komentářů co jednou napíšu, tak si za tím stojím
5. 4. 2009 21:57
Jendo, teda ty jsou jeden jako druhý a lákají...
5. 4. 2009 21:44
ahoj dadicku, já si také myslím, že z některých receptů je cítit ta honba za pekárnou, ale Jendy se to určitě netýká. Stačí se podívat na jeho recepty... samé kvalitní,některé neobvyklé a řekla bych i docela pracné, on má prostě recepty na jedničku. Na druhou stranu když ta soutěž byla vyhlášená....
5. 4. 2009 21:32
No comment. Určitě vyzkouším. Skvělé. Posílám bodík
5. 4. 2009 21:18
Jendo, smekám, protože ty tvoje recepty, to jsou prostě skvosty jestli takových máš víc, neváhej a poděl se s námi dávám ti velkýho plusíka
5. 4. 2009 20:27
Nádherný recept
5. 4. 2009 19:02
Jendo, to prostě vypadá skvělea ta barvička a lesk, no prostě mi slova došly, ale bodíka ode mne máš jasnýho
5. 4. 2009 18:56
Aha - jen ten název jsem neznala - díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 17 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
7 nejlepších receptů na výborné slané koláče. Pohostíme s nimi návštěvu nebo je můžeme mít jako chutnou svačinu
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů