Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2012 19:03
Jája:Nejde přece o uznání za"objevení Ameriky",jde ale o slušnost a dodržování autorského zákona.Někdo tu slušnost má a někdo nemáA na většině stránek,a to i tady ne napsáno:Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.Číst snad umí každý!
18. 2. 2012 18:21
objevili jste Ameriku že chcete uznání?
18. 2. 2012 15:06
Ivuš, sama vidíš, nemá to význam.Já už jsem to dávno vzdal... Na některých stránkách, kde mé recepty zveřejnili alespoň dodatečně mě dopsali jako autora a dokonce i vložili link k originál receptu. Není to o ničem jiném, než o slušnosti. Nad některými anonymními komentáři se jen pousměji a myslím si své. Ale i tak díky
18. 2. 2012 14:49
Jája: já o voze, vy tvrdohlavě o koze...nema to cenu. Vidite snad nekde TAM odkaz na toprecepty? A o fotce se uz vubec nema cenu bavit
Víc k tomu, ani vam nemam co rict - nema to bohuzel vyznam.
Víc k tomu, ani vam nemam co rict - nema to bohuzel vyznam.
18. 2. 2012 13:11
Já do žádné skupiny nepatřím, žádné recepty nikam nedávám, ale přijde mi to přehnané se takhle na všechny pořád osočovat. Snad je jasné, že když dáte recept na internet, že ho může použít kdokoliv.
18. 2. 2012 07:33
Jája: Jájo, copak tak zhurta? Je SLUŠNOST pokud si takhle zapůjčím recept, písnout pod něj autora (odkaz na stránky, odkud recept mám)......ale ty asi, podle tvého komentu, patříš do té druhé skupiny, viď?
P.S. A fotky, ty se nepůjčují VŮBEC, to je trestné - vygoogli si autorská práva fotek....
P.S. A fotky, ty se nepůjčují VŮBEC, to je trestné - vygoogli si autorská práva fotek....
18. 2. 2012 01:16
co hrotíte nějaká autorská práva? Když už dáte jednou recept na internet takjste snad dostatečně chytré na to, že to může kdokolivpoužít a rozšířit dál. Pokud chcete na svůj recept autorské právo, jděte si ho někam patentovat i s fotkou a pak se teprv můžete ohánět
24. 1. 2012 13:33
zapůjčeno i s fotkou http://www.netkucharka.cz/recepty/ostatni-pecivo/k...
A takhle se chovají k těm, co s "výpůjčkou" vlastních receptů nebo fotek nesouhlasí http://www.netkucharka.cz/diskuse/netkucharka-cz/a...
A takhle se chovají k těm, co s "výpůjčkou" vlastních receptů nebo fotek nesouhlasí http://www.netkucharka.cz/diskuse/netkucharka-cz/a...
4. 2. 2011 08:26
Jendo1 - nááááááádherné a zajisté chutné
3. 2. 2011 18:56
Jendo páč nemám tu správnou trpělivost, tak jsem spáchal z poloviny závin, sice pukl, ale dobrý. Těsto mě připadlo dost mastné. Přidám bídné mobilní fotky, když se nebudou líbit smažu.
6. 12. 2010 20:40
hela (neregistrovaný/á) - dnes jsem si koupila časopis BLESK EXTRA - VAŠE RECEPTY, v němž na str.40 jsou Jendovy klobásníky. Zde Jenda uvádí - těsto zadělat kváskem a nechat vykynout.
15. 11. 2010 11:57
jendo to těsto se nech nakynou nebo se to maso hned plni děkuji hela
23. 7. 2010 20:28
Sleduji v němém úžasua přemýšlím,proč tak pozdě brouzdám po receptech.Takovou nádheru nemají mnohdy ani v kuchařských kniháchBodík je zasloužený+1
13. 7. 2010 12:54
Tak jsem to dneska zkusila, ale dala jsem si do nich gothaj s cibulí
2. 3. 2010 22:43
Další případ, jak se pochlubit cizím receptem. http://www.budzin-world.cz/index.php?option=com_co...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Právě bylo uvařeno:
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 8 minutami
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 27 minutami
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 58 minutami
Vepřové kostky na houbách
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Carolka409 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 3 hodinami
Rybí salát podle ČSN z roku 1967
Alvinsatya uvařil před 3 hodinami
Pfeferonový (feferonový) salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Alvinsatya uvařila před 3 hodinami
Banánová bábovka
Babicka32 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů