Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

3. 9. 2015 13:37

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 128 kJ / 509 kcal
Bílkoviny11,67 g
Tuky33,71 g
Vláknina3,85 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 8. 2023 08:15

:-)<3:yes::yes: mňam :-K

Dajda Dajda

7. 9. 2015 16:48

casino: Tak tohle neznám. Já vím jen, že se říká, že válka bude, když se rodí hodně kluků. Respektive je prý i statisticky dokázáno, že když válka skončí, rodí se více holek, což je dáno věkem rodičů - chlapi vhodní na ženění (dříve cca o 10 let starší než jejich manželky) padli, ženy si musí brát stejně staré muže a těm se prý spíše narodí děvčata. Já vím, k receptu se to nehodí, tak to klidně časem smažte.:-S

maris maris

7. 9. 2015 16:32

casino::-):yes:, musíme doufat, že i když bude hodně hub, tak se to jen tak říká....

casino casino

7. 9. 2015 16:27

maris:
:-) No, ono se to říká (a dokonce i píše) tak i tak:
"Bratr Hugo našel stráň plnou bílých hřibů. Museli si dokonce půjčit nůše od tety Karolíny. Ta s maminkou plakala, protože pověra praví, že když roste hodně hub, bude válka." (Ota Pavel)

maris maris

7. 9. 2015 15:47

Děkuju:-), houby opravdu začínají:-):yes:
nadúrodu hub spojenou s válkou znám jen tak, že se to týká bílých hřibů, ne hub všeobecně, tak nevím:-)

chocolate chocolate

7. 9. 2015 13:13

Dajda:Dle pover se rika, ze nadmerna uroda hub predznamenava vypuknuti valky.

Dajda Dajda

7. 9. 2015 13:02

casino: Casino, netuším,:-O prozraďte mi to!

casino casino

7. 9. 2015 11:30

Dajda:
(tentokrát píšu bez smajlíků)
No, neberte to jako poplašnou zprávu, ale doufám že jich až tolik nebude! Však víte co se říká o nadúrodě hub...

Dajda Dajda

7. 9. 2015 11:07

zizala: Prý porostou už v příštích dnech a bude jich tolik, že na ně budeme chodit s kosou! :-D
Tuhle polévku dělám už dlouhá léta, ani nedávám vývar, jen pórek, brambory, smetanu, trošku pepře a po rozmixuvání vložím ještě trochu pokrájených brambor a pórku a nechám změknou. Je skvělá. V původním receptu se ještě vkládaly do talíře proužky šunky, ale to jsem nikdy nezkusila, připadalo mi to už zbytečné. Ale ty houbičky, joj!, ty bych zkusila ráda.

zizala zizala (moderátorka)

7. 9. 2015 10:09

:-p Krása, chybí mi ty čerstvé lesní houby :-(

magdalenka magdalenka

7. 9. 2015 08:18

Z tak mála surovín - taká chutná krása!:yes:

hosta hosta

3. 9. 2015 14:49

S houbami provokuješ, letos opravdu podle možnosti a ne podle chuti:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pórková polévka podle karolíny porkovo bramborovy krem bramborový krém porkovobramborový krém pórkovo celerový krém porkovo špenátová polévka s bramborem porkovo spenatova polevka pórkovo bramborová polévka se anglickou slaninou pórkovo mrkvový krém kdyz se rodi hodne holek bude valka těstoviny s cuketovým pestem karolina domácí kuchařka recepty pórková polévka

Suroviny: pórek, brambory, vývar kuřecí, smetana na vaření, houby lesní, máslo, sůl, petržel

TopRecepty.cz

Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPLp