Medová žebírka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 26 788 kJ / 6 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,71 g |
Tuky | 569,40 g |
Vláknina | 2,95 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 9,39 g |
Sůl | 22,10 g |
Sacharidy | 161,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s čerstvým chlebem, zeleninovým salátem, jakýmkoliv dresinkem,hořčicí, tatarkou... Prostě co má kdo rád.
A hlavně splachujeme správně vychlazeným pivem!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2012 16:16
Ač už tu váš recept je celkem dlouho, já ho našla až teď, ale zato jsem ho vyzkoušela okamžitě. Na rozdíl od vaší rady bych vynechala různé dresinky a hořčici, protože žebírka dle vašeho receptu jsou naprosto úžasná jen tak samotná. S manželem jsme se nechutně přecpali a myslím, že si to velmi brzy zopakujeme. Moc díky.
9. 8. 2009 21:50
My to jedli přímo od autorky a byla to fakt dobrota . Už chystáme odvetu .
8. 4. 2009 19:50
Eli, i já to plácám všechno dokupy Ale vloni jsem si koupila nějaké marinády v Penny, vím, že nějakou snad pivní a pikantní a byly skvělé. Ale většinou doma vždycky něco mám, jen kdyby to nebylo tak narychlo. Děcka vždycky zavolají, že odpoledne jdem na zahradu a já to teprve tahám z mražáku a nakládám a to je málo Ale ani tak nikdy nic nezbyde, jó, vůně grilovaného masa se nedá ničím nahradit.
5. 4. 2009 09:46
4. 4. 2009 09:26
Super! Počasí k tomu přímo láká, co?
4. 4. 2009 07:54
Už jsou taky naložený a dnes na chatě budou popravený. +bodík.
3. 4. 2009 23:21
Já děkuji za pochvalu! Krkovička na česneku u nás byla premiérově, ale určitě né naposledy!
3. 4. 2009 23:17
Andrejko, zapomněla jsem pochválit fotky - měla jsem to v úmyslu!! Takže dodatečně...
A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla .
A "vitanovou krkovičku na česneku" znám a používám, je moc dobrá...ta se jim povedla .
3. 4. 2009 23:04
Elizo, já jsem tu marinádu taky patlala jak mě to zrovna napadlo, ale ten medík na tom udělá ten správný karamelový šlem. Už aby bylo léto a vyzkoušíme to na grilu. Na dřevěném uhlí to bude ještě větší dobrota!
3. 4. 2009 22:56
Ráda zkouším nové marinády; zvlášť, když jsou tak precizně popsané jako tato . Někdy "naflákám" na maso co mi přijde pod ruku a výsledek je výborný (potom to složitě rekonstruuji a zapisuji pro příště), někdy přesně dodržím původní recept, který kdesi nebo komusi chutnal a také zapisuji... No, receptů mám dlouhou sbírku a zdá se, že na některé ani nedojde, na to je jeden kuchařův život krátký... Nicméně, medová žebírka vyzkouším, ukládám v oblíbené...
3. 4. 2009 22:42
Jani, u nás by takové dlouhé kosti nezbyli, naše pidilidi by je ještě ohlodali ze všech stran, takže by zbylo jen takové kostní torzo.
Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííímdávám bodíčka
Jo, vypadá to velmi lákavě a tak ty žebírka brzy spáchám a to venku-já už se těšííííímdávám bodíčka
3. 4. 2009 22:37
Zdravím, Jani! Bylo to fakt obžerství! Chtěla jsem to ještě vyfotit na talíři s těma všema ochucovadlama, ale z hladu, nebo spíš omámená vůní, která se bytem linula, jsem na to prostě zapomněla... Díky za bodíka!
3. 4. 2009 22:34
No, a teď jsem já zbrkloň teprve zaregistrovala, že to můžu dělat i v troubě. No, už ať je za náma tahle soutěž a pak tady taky vyfotím jen ty kosti!
3. 4. 2009 22:32
No, Andreo, už aby se grilovalo, bože, hned pak jdu na to!! Je prý to nezdravé, ale to mi je při pohledu na tuhle dobrotu úplně šuma fuk!! Plusííík!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 6 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: marinada na zebirka marináda na žebírka recept žebírka medová žebra medova marinada medová žebírka na grilu grilovaná vepřová žebírka marináda na grilovaná žebírka medová vepřová žebírka grilovaná žebírka na medu pikantní medová vepřová žebírka marinada na zebra marináda na žebírka pikantní medova marinada na zebra žebírka v marinádě grilovaná žebírka marináda na žebírka na gril žebírka marináda marinády na žebírka grilovaná žebra na medu
Suroviny: žebra vepřová, olej, med, hořčice plnotučná, kečup sladký, koření grilovací, koření krkovička s česnekem
Medová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lgvr
14 názorů