Posvícenské koláče à la frgál
Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2015 22:22
Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
18. 6. 2015 09:28
Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad
18. 6. 2015 09:04
No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 7 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 7 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 10 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 16 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 24 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 2 hodinami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
9 tipů k využití potravinářské fólie: V kuchyni je nepostradatelným pomocníkem
Další recepty
Tématické fráze: pravé posvícenské koláče meruňkový frgál meruňkový frgál recept kolace dostálová dostálová koláče posvícenské koláče ze sadlem posvícenské koláče se sádlem rychli recept na frgali kynutý posvícenský velký koláč kynutý koláč frgal posvícenské koláče velky kynuty kolač frgal jablková nádivka na frgál uvarit hrusky na kolace frgál z hladké mouky posvicenske kolace videorecepty posvícenské koláče náplně frgál recept posvícenské koláče podle hrušky jak se dela kolac frgal
Suroviny: droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
3 názory