Špagety smetanové (Carbonara)
Suroviny
Porce: 4-6porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2023 12:57
výborné, taky mám ráda špagety carbonare se smetanou
13. 1. 2018 03:09
Stale se nachazeji lide, kteri radi a vedi PRESNE jak se co dela, jak cov cem ma byt ci naopak. Muj Taliansky doktor mi rikal, ze v Italii proste nekdo smetanu dava, jiny zase ne. Snad by meli prestat ty hadky mudrcu o tom, co kam se hodi ci nehodi. Jestli mi bude smakovat cesnek ve svestkovych knedlikach, tak si jej tam budu davat a jestli mi bude chutnat cukr a skorice na bramboracich, tak take. Ostatne, Polaci to tak obcas jedi, jak mi nektgeri rekli. Ale nemaji v nich majoranku a cesnek, jen cibuli a palivou papriku.
9. 6. 2015 08:44
Já nevím jestli tam patří smetana nebo ne,ale tyto nám moc chutnalyJsou jemné a smetana dává tomu jídlu tu správnou chuť.
21. 5. 2015 07:58
casino: "Zvrhlosti" najdete vsude, ale klasika je bez smetany. Na techto strankach je napriklad recept na Knedlo zelo vepro, kde mezi "korenim" je pouzita treba sojova omacka, coz jeste neznamena, ze se tak Knedlo zelo dela, lepe receno, by se melo delat.
Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.
www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx
Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.
www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx
20. 5. 2015 23:38
Jitkas:
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?
20. 5. 2015 21:41
magdalenka: Děkuji, já jsem milovník italské kuchyně a snažím se ji vařit dobře
20. 5. 2015 20:32
zizala: prednedávnom mi presne ako opisuješ, rodený Talian od Parmy pripravoval carbonara.
20. 5. 2015 19:41
Deniska12: právě proto, že ti je 17 a učíš se vařit, měla bys připomínky, které nejsou míněny zle a osobně, brát v úvahu.
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama - to samé platí i u ostatních tvých receptů, kde jsi fotky - i přes upozornění, které se při přidávání receptů objeví - zkopírovala z netu
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama - to samé platí i u ostatních tvých receptů, kde jsi fotky - i přes upozornění, které se při přidávání receptů objeví - zkopírovala z netu
20. 5. 2015 17:25
Smetanu (jen 1-2 lžíce) přidávají někteří kuchaři v restauracích na pobřeží, aby vyhověli chutím turistů a potajmu se tomu pošklebují, asi tak, jako když někdo požaduje kečup - taky vám ho podají, ale mají z takového strávníka srandu. Ital rozšlehá vajíčka (raději jen žloutky) v misce, opepří a přisolí, přidá část parmezánu. Do pánve s opečenou slaninou přidá horké uvařené špagety, prohodí, pak přidá ta ušlehaná vajíčka, opět prohodí a případně trošku zředí vodou ze špaget a prohřeje jen tak, aby se na špagetách vytvořil krém.
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně
20. 5. 2015 15:29
Já si myslím, že hodně českých kuchařek a kuchřů dáva do těchto špaget smetanu. Navštivte několik restaurací tady u nás a zjistíte že v každé restauraci je dělají jinak. Myslím že každej si to doma dvaříme podle sebe a podle chuti. Carbonara pravé italské to nejsou ale i tak jsou moc dobré
20. 5. 2015 15:11
To tady fakt budete řešit jestli to jsou Carbonara nebo ne?? Já jsem již napsala, že máte pravdu, že smetana do Carbonara nepatří. Proto je v názvu ta smetana napsaná a Carbonara, je v závorce. Myslím že tato stránka, je na přidávání receptů a nápadů. Já na tuto stránku chodím ráda, člověk tu vždy najde spousty zajímavých receptu ale jestli hodláte řešit každý detail tak mi to za to vážně nestojí.
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.
Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.
Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.
20. 5. 2015 13:49
A fotka je odkud?
20. 5. 2015 13:34
casino: Ziji v severni Italii(Piemont) jiz desitky let, ale spagety Caronara jsem se smetanou nikdy nejedla, natoz s cesnekem. Kdezto tortellini se smetanou a salveji jsou obvykle, Carbonara a jeji predchudkyne Grigia, vzdy bez smetany.
20. 5. 2015 13:05
Tak vypust slovo "carbonara" a problem neexistuje, protoze Carbonara to opravdu neni.
20. 5. 2015 13:03
"Špagety smetanové (Carbonara)"
No, "jedna smetana" je asi moc, že.
hosta: danielle72:
Dámy, i zde asi platí, že není vše jen černé či bílé
http://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
No, "jedna smetana" je asi moc, že.
hosta: danielle72:
Dámy, i zde asi platí, že není vše jen černé či bílé
http://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 15 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 3 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 3 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 5 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 5 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 7 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: špagety se smetanou smetanové špagety těstoviny carbonara se smetanou špagety na smetaně spagety smetana špagety carbonara top recepty špagety carbonara bez vajec špagety carbonara tortellini carbonara špagety carbonara podle šéfkuchaře smetanovx špagety špagety recept spahety se smetanou tortellini carbonara recept těstoviny carbonara se na smetaně smeranové špagety špagety bílé se smetanou recepty na spagety se smetanou spagety ze smetany špagety alla carbonara
Suroviny: těstoviny špagety, slanina anglická, vejce, smetana, sůl, pepř
Špagety smetanové (Carbonara)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRLz
18 názorů