Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy jsou samy o sobě velmi chutné a oblíbené. Když k nim ale přidáte marcipánovou polevu, z kuchyně se vám poline neodolatelná vůně, která přiláká mlsné jazýčky. Příště upečete rovnou dvojitou dávku, tím jsme si jistí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

7. 8. 2015 18:26

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 824 kJ / 3 782 kcal
Bílkoviny95,51 g
Tuky148,07 g
Vláknina16,30 g
Cholesterol 735 mg
Sodík 659 mg
Sůl1,49 g
Sacharidy508,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

18. 10. 2023 19:43

Na základě vašich komentářů jsem opravila množství pudinkového prášku Zlatý klas na 2 sáčky, místo původního 1 kusu. ;-)

Andulka 53 Andulka 53

15. 3. 2016 15:56

Děvčata včera mi to nedalo a řezy jsem upekla.Přidala jsem i obrázek.Korpus jsem si sice udělala svůj,ale krém jsem udělala dle návodu ale dala jsem do uvedeného množství mléka 2 Zlaté klasy.Krém byl krasne hustý.Autorka by měla recept upravit aby uz konečně nedocházelo ke špatným komentarum a tím vlastě i o zaslouzene body.

magdalena

13. 3. 2016 23:21

tejaja: Nojo, jenže to úplně nepoznáte, když je ten krém tekutý. A stahovat ho z upečené buchty a dohušťovat mi připadalo...no, nechutně.

tejaja tejaja

12. 3. 2016 15:18

magdalena: Máte úplnú pravdu. Chyba je jednoznačne v recepte. Do krému potrebujete hustý Zlatý klas. Takže druhý raz podľa návodu. ;-)

Andulka 53 Andulka 53

12. 3. 2016 15:06

Jestli můžu poradit dejte do uvedeného množství mléka 2 Zlatý klasy.Ja to tak dělám a je vše O.K.;-)

magdalena

12. 3. 2016 11:54

spagetka: jo, stoprocentní souhlas. Bohužel, nechala jsem se zlákat fotkou a chtěla být v práci originální. To jsem fakt byla. Dezert vyjedla lžící z pekáče neteř s dětma...:-D

magdalena

12. 3. 2016 11:52

tejaja: Chodím na top recepty, abych vyzkoušela něco, co už někdo vyzkoušel a nabídla něco nového. Jak jsem psala, množství mléka se mi nezdálo, ale spolehla jsem se na zahuštění znovuztuženým marcipánem a na to, že autorka ví, co píše, že to opravdu pekla a má to vyzkoušené - vždyť ty recepty čtou stovky lidí. Já bych nechtěla mít na svědomí, že kvůli mě někdo zbytečně ztratí čas, peníze a hlavně náladu. Pokud bych zveřejňovala recept, pětkrát si to po sobě přečtu.

tejaja tejaja

11. 3. 2016 14:00

magdalena: Zlatý klas sa robí v troch hustotách, máte to na obale napísané. Pokiaľ potrebujem na krém, ako v tomto prípade, tak na 1 malé balenie (40g) je treba 1/2 l mlieka. Ak potrebujem krém strednej hustoty, tak na 1 balenie ide 8 dl mlieka (dukátové buchtičky), ak riedky, potrebujem 1 l mlieka. Opakujem, ak robím krém na zákusok, tak mi musí byť jasné, že to musí byť Zlatý klas hustý. Vy ste sa samozrejme orientovali podľa receptu, tam je chyba. Ale napriek tomu by som si ja osobne prečítala návod výrobcu a riadila sa podľa neho. Používam Zlatý klas desaťročia, predtým moja mamka, u nás na krém používa väčšina ľudí Zlatý klas a žiaden puding sa mu nevyrovná, len s ním treba vedieť zaobchádzať. Dovoľujem si pridať foto s použitím, oplatí sa čítať vždy doporučenie výrobcu. Ale autorka receptu by mala chybu opraviť.

spagetka spagetka

11. 3. 2016 13:33

magdalena: máte zkušenost, na oslavy zásadně dělám osvědčené pohoštění, nikdy nic nového, co jsem předem nedělala.

magdalena

11. 3. 2016 12:44

casino: blbé bylo, že dezert byl připravený do práce na oslavu narozenin. Přišla jsem s prázdnou a trapně vysvětlovala, co se stalo.

casino casino

10. 3. 2016 11:43

magdalena::yes:
Já dělal krém se Zlatým klasem (od toho doktora jehož jméno raději nevyslovovat) NAPOSLEDY asi před měsícem a dopadlo to podobně.
No, všechno je někdy poprve, že.;-)

magdalena

10. 3. 2016 10:35

Ještě dodám, proč taková kritika: krém je velmi málo tuhý, 800ml mléka se mi zdálo moc hned zpočátku, ale myslela jsem, že marcipán krém také zahustí. Bohužel se nestalo. Dezer je v chladu už 8 hodin, nakrájet se dá, ale krém se po ukrojení vždy trochu rozkydne do stran. Zlatý klas je cca pětinásobně dražší než klasický puding, rozdíl v chuti a konzistenci vzhledem ke stejné surovinové bázi není žádný. Vějička na zákazníky, nic víc.

magdalena

10. 3. 2016 10:22

Držela jsem se přesně návodu. Dezert je strašný, vyhozené peníze za zlatý klas, mohl být klasický puding. Promarněný čas a peníze. Ale reklamu jste udělala skvělou.

Zuzka

7. 3. 2016 05:17

Vypada uzasne,urcite vyzkousim :-)

Vareniste.cz Vareniste.cz

11. 8. 2015 08:50

hosta:nepěstuje, je to spíš asi jen náhoda. Kdybych nebyla tázána, neodpověděla bych. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na perníkové řezy buchta s krémem klas perníkové řezy tvarohové řezy nejlepší recepty zlatý klas dr.oetker řezy magdalena pernikove rezy s kremem řezy perníkove perníkové řezy s marcipánem perníková kolečka s krémem řezy na plech s mascarpone řezy na oslavu perníkové řezy s karamelem zlatý klas dr. oetker marcipánový zákusok pernikove testo na hluboky plech jake dat mleko zdobeni rezu krémem recept na jahodový krém do perníku buchta se zlatym klasem perníkové peníze

Suroviny: vejce, cukr, olej, mléko, mouka hladká, prášek do perníku, kakao, mléko, cukr, marcipán, citronové aroma, prášek zlatý klas, máslo, poleva čokoládová tmavá, poleva bílá čokoládová

TopRecepty.cz

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPgr