Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 353 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,35 g |
Tuky | 80,30 g |
Vláknina | 12,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 851 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 40,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sabudana khichdi je indické postní jídlo připravované během několika indických svátků, zejména svátku Navaratri. Má mnoho obměn, mohou se přidávat kari lístky, strouhaný zázvor, kokos, cukr a podobně.
Důležité je tapioku namočit a poté opravdu dobře vysušit, jinak bude při restování vytvářet „gumové“ knedlíčky.
Inspirace: http://www.vegrecipesofindia.com/sabudana-khichdi-...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2015 13:41
14. 7. 2015 13:18
14. 7. 2015 13:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 4 minutami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 58 minutami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 1 hodinou
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 1 hodinou
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 receptů na nadcházející postní období. Jak se dobře najíst a nezatížit trávení
Koriandr je opomíjená zelená bylinka a zároveň koření, které si pomalu nachází cestu i do naší kuchyně
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Tématické fráze: tapiokové perličky perlička recept tapioka jako hlavní jídlo sabudana nazvy indickych jidel indické recepty tapiokový škrob recepty tapiokove kostky tapiokové perli topiokove slupky tapiokové knedlíky tapioka s bramborem recepty na tapioku tapiokove perlicky recepty jidlo z perlicky tapiokové knedlíčky kapustová polévka s arašídy indické svátky jidla z perlicky
Suroviny: tapiokové perličky, brambory, arašídy, římský kmín mletý, chilli paprika čerstvá, olej, sůl, šťáva citronová, koriandr čerstvý
Sabudana khichdi (indické postní jídlo z tapiokových perliček)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LRlr
3 názory