Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
na 5-6 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 3 069 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 43,05 g |
Vláknina | 15,73 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 66,69 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 7. 2015 19:31
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...
8. 7. 2015 19:28
8. 7. 2015 19:24
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)
B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.
Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.
*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...
8. 7. 2015 19:20
8. 7. 2015 17:48
8. 7. 2015 17:09
8. 7. 2015 15:56
8. 7. 2015 14:01
8. 7. 2015 13:48
S tím qantem vody je to proti přírodě a mýmu přirození, ale udělám, jak stojí psáno...
No a v tym druhym hrncu to udělám po svym, jak správně předpokládáte
Myslím, že to bude jedlé udělané tak či tak já jím pohanku i jen tak ale jde mi spíše o to, jak moc se to bude podobat "šqarkům". Mám trošku obavy, aby to nebylo ze stejného ranku jako ta hrůza zvaná FALEŠNÝ TATARÁK Z BRAMBOR"
Nevím, proč sem plancete játro...
Aha už vím: http://www.toprecepty.cz/recept/27220-pohanka-s-ku...
Navir:
Že nezklamal? Se nedivte! Se klamáním živím. V pokru to ani jináč nejde...
8. 7. 2015 13:29
8. 7. 2015 12:52
8. 7. 2015 12:38
No, čeština je bujný oř:
"1/4 hrnku pohanky uvaříme ve dvou hrncích vody do úplného vyvaření vody."
...a kolik vlastně tý vody přijde do každého hrnce, he?
Chystám s rcp zkusit a nerad bych udělal kopanec Už se ptala Janina123: a Jana Remkova: odpověděla: "No, tak to je třeba vyzkoušet."
Ten poměr zde v rcp uvedený je 1:8 (pro kuchyňky: To je asi jako byste daly vařit panáka pohanky do půllitru vody)
Takže, vařila Jana Remkova: podle tohoto rcp, vařila, vařila
U nás říkáme pohance "valašská trojka" (podle valašské kuchařky lidových jídel)
To občas paní casinová vstane dřív, spaří pohanku a donese ji do lože manželského. Popřejeme jí půl hodiny v teple a pak se na ni vrhneme jako kudlanky...
7. 7. 2015 20:25
7. 7. 2015 20:12
7. 7. 2015 19:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 50 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pomazánka z pohanky pohanková škvarková pomazánka pohanková pomazánka jak správně uvařit pohanku škvarková pomazánka z tofu pohanka recepty pohanka pomazánky tatarák z pohanky pomazánky z pohanky pohanková pomazánka škvarková pohanka pomazanka rostlinné pomazánky recepty falosna skvarkoba pohankova natiwrka rostlinná škvarková pomazánka recept rostlinná pomazánka recept recepty na rostlinné pomazánky pomazankazpohanky falašná škvarková pomazanka pomazanka s pohankou rostlinné pomazánky
Suroviny: pohanka, vývar masový, cibule, olej, česnek, hořčice, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, okurky sterilované
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q957
71 názorů