Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

6. 7. 2015 19:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

na 5-6 krajíců

Nutriční hodnoty

Energie3 069 kJ / 733 kcal
Bílkoviny14,50 g
Tuky43,05 g
Vláknina15,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy66,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

8. 7. 2015 19:31

Navir:
Ba ne, něco takového se vymyslet nedá... o něčem takovém se může akorát zdát v těch nejstrašidelnějších snech...;-)

Navir Navir

8. 7. 2015 19:28

casino: :-D:-D:-D Vy tady nebýt, tak si vás musím vymyslet :yes::-D:-D:-D:-D:-D

casino casino

8. 7. 2015 19:24

Consummatum est:-)
Respektuji přání administrátora a k názvu rcp se nevyjadřuji…
A)
Uvařeno podle receptu. Už po pár minutách byla pohanka měkká a než se všechna voda vyvařila, tak na máčku nebyla asi proto, že se jen tak rozvařit nenechá.
Můj „tyčák“ si ani neškrtl a prý by rád viděl toho kolegu, který si s tou hmotou poradil…
Nevím, zda to byl jen dojem, ale přišlo mi, že A) bylo vodovější než B)

B)
Pohanka pouze spařená a pak uložená v teple;
byla pevnější než podle A)
Místo olivového oleje použito vepřové sádlo. No, koho by napadlo cpát do škvarků EVOO, že.

Ve finále jsem oba produkty smíchal, část slupl s chlebem a část jen tak se salátem z rajčat a poupat denivky.

*****
Mně to vůbec nepřišlo jako škvarková pomazánka, ale daleko víc jako zabíjačkový prejt… a možná, až budou paraši (valašský výraz pro zlobivá děcka) o prázdninách přecpaní masem, tak do nich naláduji tady totok...:-D

casino casino

8. 7. 2015 19:20

Navir: Jana Remkova:
;-);-);-);-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 17:48

Navir::-D:-D;-)

Navir Navir

8. 7. 2015 17:09

Jana Remkova: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 15:56

casino: No, když to bude proti "tvému přirození", raději to nevař.

Navir Navir

8. 7. 2015 14:01

casino: A joooo, vlastně, jsem nějak pozapomněla :-D:-D:-D

casino casino

8. 7. 2015 13:48

Jana Remkova:
S tím qantem vody je to proti přírodě a mýmu přirození, ale udělám, jak stojí psáno...
No a v tym druhym hrncu to udělám po svym, jak správně předpokládáte:yes:
Myslím, že to bude jedlé udělané tak či tak:-) já jím pohanku i jen tak:-D ale jde mi spíše o to, jak moc se to bude podobat "šqarkům". Mám trošku obavy, aby to nebylo ze stejného ranku jako ta hrůza zvaná FALEŠNÝ TATARÁK Z BRAMBOR" :-((
Nevím, proč sem plancete játro...
Aha už vím: http://www.toprecepty.cz/recept/27220-pohanka-s-ku...

Navir:
Že nezklamal? Se nedivte! Se klamáním živím. V pokru to ani jináč nejde...:-D:-D:-D

Navir Navir

8. 7. 2015 13:29

Mně se recept taky líbí a kdybych neměla tuhý odpor k pohance, jistě vyzkouším. Třeba mě napadne jiná alternativa :-D No, z výrazu: tu játru mě osobně vyskakují na těle pupínky, ale můj problém. Casino opět nezklamal :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 12:52

casino:No, tys mi tady chyběl. Navíc vím, že je ti známo, jak to myslím. Ale abys neřekl, 1/4 hrnku o obsahu 250ml pohanky a 2 hrnky o obsahu 250ml vody. Stačí? Stejně si to uděláš tak, jak ty chceš. Připadáš mi jako někdo, kdo mne tady před léty poučoval, jak se píší "játra"..Někdo tady psal, že je to asi hantýrka ze SM. No a pak se koukám na různé pořady a pražáci taky říkají..vezmu si játru a pomelu ji..

casino casino

8. 7. 2015 12:38

:-D
No, čeština je bujný oř:
"1/4 hrnku pohanky uvaříme ve dvou hrncích vody do úplného vyvaření vody."
...a kolik vlastně tý vody přijde do každého hrnce, he?:-D

Chystám s rcp zkusit a nerad bych udělal kopanec:-// Už se ptala Janina123: a Jana Remkova: odpověděla: "No, tak to je třeba vyzkoušet."
Ten poměr zde v rcp uvedený je 1:8 :-!:-!:-! (pro kuchyňky: To je asi jako byste daly vařit panáka pohanky do půllitru vody);-)
Takže, vařila Jana Remkova: podle tohoto rcp, vařila, vařila:-?

U nás říkáme pohance "valašská trojka":-8 (podle valašské kuchařky lidových jídel)
To občas paní casinová vstane dřív, spaří pohanku a donese ji do lože manželského. Popřejeme jí půl hodiny v teple a pak se na ni vrhneme jako kudlanky...:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

7. 7. 2015 20:25

Jitkas: schválne som dnes išla do špajze, našla som dvojročnú pohánku (moja hanba!)...sporadicky kupujem kvôli rutínu, párkrát som robila s ňou pokus, akosi mi nechutí...ak v tejto pomazánke pripomína oškvarky, budem rada.:-))Cholesterolu sa mám vyhýbať, mám nejaký vrodený zdrav. problém. Beztak sem tam s oškvarkami zhreším.:-))

Jitkas

7. 7. 2015 20:12

magdalenka: Nevim, neochutnala jsem, ale urcite ji netreba varit jako testovinu ci ryzi, kdyz tedy myslime na nase cevy. Ja ji konzumuji jen proto, ze obsahuje rutin, abych pravdu rekla. Osobne treba radeji kroupy ci jina "seminka". Skvarky jsou podle meho nenahraditelne, at delame, co delame....

magdalenka magdalenka

7. 7. 2015 19:23

Jitkas: možno niekto nemôže oškvarky kvôli cholesterolu...tomu tento recept príde vhod - má náhražku. A niečo zároveň spraví pre svoje cievy. (Ja teraz nehodnotím delenú stravu.)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazánka z pohanky pohanková škvarková pomazánka pohanková pomazánka jak správně uvařit pohanku škvarková pomazánka z tofu pohanka recepty pohanka pomazánky tatarák z pohanky pomazánky z pohanky pohanková pomazánka škvarková pohanka pomazanka rostlinné pomazánky recepty falosna skvarkoba pohankova natiwrka rostlinná škvarková pomazánka recept rostlinná pomazánka recept recepty na rostlinné pomazánky pomazankazpohanky falašná škvarková pomazanka pomazanka s pohankou rostlinné pomazánky

Suroviny: pohanka, vývar masový, cibule, olej, česnek, hořčice, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, okurky sterilované

TopRecepty.cz

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q957