Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Pohanka je nejen prospěšná našemu zdraví, ale také výborně chutná. Podle tohoto receptu umixujeme pikantní pomazánku, která voní smaženou cibulkou a česnekem. Podáváme ji vychlazenou, s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

6. 7. 2015 19:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

na 5-6 krajíců

Nutriční hodnoty

Energie3 069 kJ / 733 kcal
Bílkoviny14,50 g
Tuky43,05 g
Vláknina15,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy66,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pejli Pejli

22. 1. 2016 07:59

Vyzkoušela jsem si ji udělat, moc mi chutná, zase něco jiného :-):yes:, je super

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 11. 2015 23:05

stamii:;-) Vím, že že dříve se vařilo skvěle i bez masa;-)

stamii

9. 11. 2015 18:53

Přesně - takhle jsme dělávali dětem "prejt" (ještě s trochou postrouhaného uzeného sýru), sladké zelí a brambor (nemaje na táboře ledničku), zapekli jsme na plechu v troubě, všichni baštili

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 7. 2015 10:12

Olga Urvalkova: Děkuji, mám fakt radost. Ať už chutná jako škvarková, nebo prejtová, určitě je dobrá :-)

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

16. 7. 2015 08:28

Jani, včera jsem vyrobila:-8.
Měla jsem nachystaný celozrnný chleba na pomazání, ale měla jsem už hlad, tak jsem chleby snědla s máslem a rajčaty, udělala si pohanku a co myslíš: snědla ji jen tak teplou, fakt skoro jako prejt (který téměř nejím):-))
Je to vážně děsně dobré, chválím a udělám znova, třeba stihnu namazat:-)):-)):yes::yes::yes:

mysulka mysulka

11. 7. 2015 08:23

:-p:yes: určitě vyzkouším:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2015 22:21

magdalenka:;-)

magdalenka magdalenka

9. 7. 2015 20:44

Jana Remkova:dnes som si to zohriala - mne to chutí tak, taká slaná kaša. :-)) K tomu som si dala kvasenú uhorku a super.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2015 00:14

magdalenka: Jasně.;-) Já mám asi taky jinou, musela jsem ji taky povařit. No, jak říkám, Magdi, každý má jinou chuť;-)

magdalenka magdalenka

8. 7. 2015 22:32

Ahoj, ja som to dokončila si pred 30 minútami, takže ochutnávka len za tepla. Mne to chutí tiež ako casinovi - tak trochu "prejtovo". Čo neznamená, že je to zlé, dala som si k tomu paradajky a jedla lyžicou...:-D
A možno mám nejakú inú pohánku - sparená a pod perinu schovaná nevstrebala všetku vodu, takže som dala na sporák a chvíľu ešte varila.:-))

Navir Navir

8. 7. 2015 21:16

casino: No, asi se to nehodí psát pod recept, ale... já ráda strašidelné sny :-D:-D:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 20:25

casino: No vidíš. Máš dodržovat recept a neplavalo by ti to v tuku! :-D

casino casino

8. 7. 2015 19:46

Ještě jsem zapomněl na maličkost, kterou mi ale hlava nebere:
Zatímco A) dodatečně přidaný olej bezezbytku pojmulo, tak B) si se sádlem (zatepla) moc nevědělo rady a tuk z části zůstal na povrchu (i na foto je B) lesklejší)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 19:35

casino: Mimochodem, děkuji za foto. Napohled nevidím žádný rozdíl :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 7. 2015 19:33

casino: Vždycky to máš možnost udělat tak, jak jsi zvyklý pohanku upravovat. Já jsem se držela receptu. Na obrázku je pohanka povařená přesně tak, jak popisuji a malinko mixnutá tyčákem, protože jak píšu, neměla by jen chutnat, ale i vypadat jako škvarková. A nepříjde mi teda rozvařená. 100 lidí, 100 chutí. Možná to udělala usmažená cubule v kombinaci s česnekem, nevím, ale já opravdu měla pocit, že jím škvarkovou pomazánku. Já mám dělenou stravu a tak jsem si sádlo do rostlinné stravy nemohla zařadit.
Mimochodem, nemám dojem, že respektuješ přání administrátora.;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazánka z pohanky pohanková škvarková pomazánka pohanková pomazánka jak správně uvařit pohanku škvarková pomazánka z tofu pohanka recepty pohanka pomazánky tatarák z pohanky pomazánky z pohanky pohanková pomazánka škvarková pohanka pomazanka rostlinné pomazánky recepty falosna skvarkoba pohankova natiwrka rostlinná škvarková pomazánka recept rostlinná pomazánka recept recepty na rostlinné pomazánky pomazankazpohanky falašná škvarková pomazanka pomazanka s pohankou rostlinné pomazánky

Suroviny: pohanka, vývar masový, cibule, olej, česnek, hořčice, olej, sůl, pepř mletý, majoránka, okurky sterilované

TopRecepty.cz

Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q957