Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 44 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez kynutí

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

29. 3. 2009 22:48

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

2 šišky - 20 plátků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 250 kJ / 1 733 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky17,06 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

renata

1. 5. 2017 08:38

Dnes budu vařit houskove poprve.jinak dělavam na paře.Moc se těšim :-)

Alena

1. 2. 2017 10:34

Dělám je skoro nastejno,jen těch ztvrdlých kostiček bílého pečiva dávám víc.
Ale pokud se jedná o vaření knedlíků,naučila jsem se je vařit před hodně lety od jeptišek,mimochodem byly to vynikající kuchařky.
Vykynuté šišky knedlíků dám do vroucí osolené vody,nesmí být příliš dlouhé při vaření hodně nakynou. Počkám až se knedlíky začnou vařit většinou po minutě ,přikreji poklicí a mírně stáhnu teplotu aby se knedlíky nepřestaly vařit a neutíkala voda z pod puklice.Nařídím budíčka na 13. minut.Puklice se nesmí zvednout a knedlíky neotáčet.
Po 13 minutách je vyndavám,opatrně abych ty druhé knedle neotočila. Jsou vynikající,vyzkoušejte,dělám si je do zásoby do mrazáku,pak stačí je jen napařit.

David

13. 11. 2016 11:54

Zdravím,
prosím jak je to s těmi rohlíky? Zde jsou v receptu dva na 350 g mouky a v tom dalším receptu v odkazu jsou dva na 1 kg.

pazderka83

6. 11. 2016 16:52

Skvělé!!! Dnes jsem dělala své první knedlíky a ačkoli to celou dobu vypadalo, že dopadnou katastrofálně, tak kupodivu jsou luxusní. Akorát jsem místo 350g mouky dala tak 600g, protože těsto bylo stále řídké. Jinak děkuji za odkaz na fotopostup :-8 :yes: Jiné už dělat nebudu :yes: :-K

kulimirka kulimirka

6. 7. 2016 18:32

Káta: asi 12

catherina

31. 1. 2016 13:14

Jsem na knedliky malinko antitalent, zadne se mi po chutovr strance zatim nepovedly - az na tyhle. Jsou opravdu super. Jen kdyz jsem knedliky chtela otocit nebo vyndat a z hrnce jsem odendala poklicku, knedliky jakoby "splaskly". Nektere vic, nektere min. Nevite, cim to muze byt?

Marie

6. 1. 2016 14:46

Knedlíky byly výborné:-)), už jiné dělat nebudu. Ze začátku jsem si myslela, že se mi opět nepodaří ale s výsledkem jsem byla velmi spokojena a vřele všem doporučuji:-D

borufka

18. 11. 2015 22:00

Super recept, moc děkuju. Udělala jsem s trochou libečku a mrkvovou natí, místo dvou knědlíků 4 menší (otáčela jsem cca po 5. minutách) a parádní!

Káta

16. 7. 2015 17:10

Prosím prosím kolik se z toho udělá knedlíků ?
:-8

snizkovaverca

9. 1. 2015 15:04

Dostala jsem odkaz od dcery ,na tento recept a opravdu výborné,už jiné dělat nebudu.:-D

padydek1 padydek1

25. 10. 2014 12:35

Dnes jsem poprvé dělala knedlíky,jsou opravdu výborné.Celá rodina mlaskala. Moc děkuji za recept.:yes:

AjinkaS

31. 8. 2014 13:47

Dnes jsem dělala tyto knedlíky k houbové omáčce. Jsou opravdu skvělé, manžel mooc chválil. Doporučuji vyzkoušet a nebát se. Přidávám bodík :yes::-)

pajánek

31. 5. 2014 18:00

DOBRÝ DEN MIRČO...TAK MĚ KYNE TĚSTO...A VY SE KLEPEJTE STRACHY ABY SE MI VÁŠ KNEDLÍK POVEDL...BĚDA...BĚDA VÁM JAK SE MI KNEDLÍK NEPOVEDE...TAK VEZMU TU NEJVĚTŠÍ VAŘEČKU...A BUDE SEKEC MAZEC...SAMO SEBOU ŽE NA HOLOU...:-8


JINAK VÁM PŘEJI HEZKÝ DEN...

feferonka

31. 3. 2014 23:59

Moc díky za tento recept, houskové knedlíky jsem dělala se střídavým
úspěchem, ale od té doby, co dělám knedlíky podle tohoto receptu se
vždycky podaří...Chválím a přidávám bodíka:yes:

hubikula

11. 3. 2014 14:16

Zdravím, dneska jsem dělal knedlíky poprvé a musím říct, že jsou luxusní. Udělal jsem si je menší kvůli hrnci, je děkuji, budu dělat častěji. ;-)

1 3 4 5 6 7 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané knedlik houskovy houskové knedlíky domácí knedlík houskový knedlík bez droždí houskovy knedlik houskový knedlík s kypřícím práškem domaci knedliky houskové knedlíky recept domaci knedlik recept houskový knedlík recept domaci knedle houskové knedlíky od babičky houskový knedlík z polohrubé mouky houskové knedlíky s kypřícím práškem houskové knedlíky z polohrubé mouky jemný houskový knedlík domaci knedliky recept nadychany houskovy knedlik houskové knedlíky recepty

Suroviny: droždí čerstvé, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Jemné domácí houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ