Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,02 g |
Tuky | 2,81 g |
Vláknina | 16,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 103,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Třešně samozřejmě můžete uvařit i v obyčejném hrnci, já jsem kvůli času využila funkci pekárny :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2016 15:55
Agar netuhne?
Agar používám akorát na glazování a na zalévání ovoce na dezertech
Ztuhlé agarové želé (zbytky) bez příměsí lze po ohřátí znovu použít
Ale:
V cukrařině se traduje, že agar OCHUCENÝ (kyselina citronová, sirup, kompotová šťáva) 1x použitý, po dalším znovuohřátí už znovu neželíruje Nemám ověřeno...; pro jeho vysokou cenu jsem to ani nezkoušel
25. 1. 2016 14:47
A ještě jedna adresa na popis marmelád s agarem - jedná se jen o popis výrobků, nikoliv pracovní postup:
http://eshop.koldokol.cz/kategorie/biolada-bio-dze...
25. 1. 2016 14:03
25. 1. 2016 13:54
https://cs.wikipedia.org/wiki/Agar
http://clanky.vareni.cz/zavrhnete-zelatinu-kupte-s...
Píše se zde:
Nejprve musíme nechat agar jako klasickou želatinu nabobtnat ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme oheň a vaříme už jen velmi mírně po dobu asi dvou minut. Agar tuhne při 30°C a pevné konzistence postupně dosáhne už při pokojové teplotě.
29. 6. 2015 13:42
29. 6. 2015 10:37
29. 6. 2015 08:30
28. 6. 2015 17:59
28. 6. 2015 17:17
28. 6. 2015 12:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 16 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 9 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 10 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 10 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 12 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 14 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 15 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Třešňové moučníky: Ochutnejte bublaniny, koláče, muffiny, dorty a další dobroty podle skvělých receptů
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: agar agar agar recepty agar recepty agar na marmelády agar agar recept co je agar jak pouzit agar co je to agar agar agar agar marmeláda třešně recepty příprava agaru agar recept jak uvařit agar recept agar agar na marmeládu agar agar marmeláda agar.z agar mletý marmeláda z agaru
Třešně+agar+banán = naprosto zdravý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jVN
10 názorů