Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake

I ten, kdo cheesecake nikdy nepekl, zvládne ho podle popisu autorky určitě hned napoprvé. Sušenkový základ a jemný sýrový krém tvoří dokonalou kombinaci chutí. Srozumitelně popsaný recept na skvělý cheesecake nadchne každého strávníka.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

29. 3. 2009 15:54

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie21 005 kJ / 5 020 kcal
Bílkoviny118,60 g
Tuky284,51 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 1,69 g
Sůl3,81 g
Sacharidy493,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: časopis Apetit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

veruska11 veruska11

9. 9. 2013 18:55

Tento recept jsem právě zkoušela a je vynikající. Dala jsem pouze 3 vejce, jen jsem musela prodloužit dobu pečení. Pekla jsem 15min. na 230°C a poté 30min. na 150°C. Ale výsledek opravdu vynikající. Nemohu si stěžovat.

Pavla K.

25. 8. 2013 17:08

Místo sušenek BeBe dávám radši Esíčka nebo Koka. Je to ještě lepší ;-)

Petra V.

12. 8. 2013 19:20

Do sušenek a másla přidávám i skořici (pro vůni) a místo sýra dávám obyčejné pomazánkové máslo a vždycky se po dortu zapráší ;-)

Mája

9. 8. 2013 15:47

Tak už se mi dodělává v troubě :)Těším se! Jen jsem tam dala přímo ten sýr, co tam údajně patří, ten philadelphia, tak snad to nevadí... Už se těším, až ho nakrojím a ochutnám :D

katka

21. 7. 2013 15:08

super skusilasem ho a byl mnamomozní díky za recept :-):-)):yes::-p;-):-)):-D

Joskob

26. 6. 2013 14:29

:-):yes:

Lendula

22. 6. 2013 14:36

Tak dnes jsem pekla, tak jsem zvědavá :) Nyní mi chladne při otevřené troubě, ale když jsem troubu vypínala, tak se ta náplň ještě celkem dost třásla..:-O Takže doufám, že po ztuhnutí to bude ok. :) Už se mi zbíhají na něj sliny, neví nevím, zda dort vydrží 24h v lednici bez nakrojení :D

Lucie

18. 6. 2013 08:18

veronika:A ty se nauč psát jak se ten originál, tj. cheesecake, vlastně píše...:no:
Do originálu patří Philadelphia cheese, ale recept je z r. 2009, věřím, že tehdy byl možná ještě problém se sehnáním originálu.A je to prostě čerstvý smetanovotvarohový sýr typu Lučina, Buko atd, takže opravdu nejde o nějakou splácaninu, ale jen nahrazení stejnou surovinou z místních zdrojů.Recept je ok, příležitostně vyzkouším i tuto verzi.

beebee

10. 6. 2013 15:38

S.:ricotta a mascarpone jsou dva různé druhy sýra...:-D:-D

Martin

9. 6. 2013 21:28

Pekl jsem ho jako amater (prvni buchta v zivote) a vyslo to naprosto famozne. Byl super !!! Mnam :-p

Andrea

30. 5. 2013 10:35

Tak včera jsem ho upekla, dneska jsme ochutnali, ale nic moc. Byl takový hnusně ,,mokrý'' - těsto navlhlé, myslím že to udělal ten tvaroh, jinak opravdu nevím kde bych udělala chybu. Dělala jsem ho z 250g mascarpone, 250g tučného měkkého tvarohu a 100g žervé. Poprvé jsem ochutnala cheesecake od kolegy v práci a ten byl naprosto famozní, ale tento se opravdu vůbec nepodobal chuťově...tak snad příště :-)

kajka

27. 5. 2013 17:31

kajka

26. 5. 2013 20:27

dnes jsem pekla, zapomněla jsem dát vanil.cukr tak snad to nevadí...po upečení zatím vypadá výborně .... pekla jsem prvně 15min. a poté 32min. tak zítra uvidíme jaký bude :-) pokud nezapomenu dodám zda se povedl i po rozkrojení

Ivana Levandulka

26. 4. 2013 15:55

Jdu se právě do tohoto dortíku taky pustit, pořebuji něco dovézt na návštěvu, snad se povede. jen mi není jasno, proč je potřeba řádně vytřít formu máslem, když je tam pečící papír? Jen mascarpone u nás na vsi ted neseženu, jen tvaroh a Lučinu a žervé, tak snad i tak to bude OK....:-K

Janule

13. 4. 2013 08:47

Vcera jsem pekla, povedl se, chutově super asi dlouho nevydrží :-)) Podle rad jsem dala méně cukru 170g (příště dám ještě o trochu míň) a dala jsem 250g mascarpone, 250g tucneho tvarohu a lučinu. Pekla jsem delší dobu 15min při 200° a tak 40min při 130°, 110° me prislo malo ;-)

1 6 7 8 9 10 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse cheescake recepty chesse nepečený cheescake recept chesse cake chesse cake recept cheesecake s mascarpone chease cake recept chesecake chessecake top recepty chiskake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesscake cheesecake z mascarpone recepty chesse recept cheescake nejlepší cheesecake

Suroviny: sušenky bebe, máslo, máslo, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, šťáva citronová, vejce, žloutek, smetana zakysaná, smetana zakysaná, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cheesecake

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO1G