Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva z květů černého bezu

Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si lahodnou šťávu podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min + 24 hodin louhování

70 min (70 min příprava, + 24 hodin louhování)

22. 3. 2009 11:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie50 738 kJ / 12 127 kcal
Bílkoviny2,52 g
Tuky1,44 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 021,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vydrží dost dlouho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

25. 5. 2011 14:29

Boubelinda: prosím tě, jakou pomůcku na konzervování máš na mysli? vím, že by bylo lepší bez konzervantů a uchovat v chladu...ale kde mám vzít v paneláku chladno a sklep?? ;-) díky

Boubelinda

4. 6. 2009 14:07

Oto to nezní špatně, pro mátu budu muset k sousedce, ale určitě taky zkusím.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 6. 2009 13:16

Oto, udělám, máta mi roste jako divá :-)) Prozatím jen lístky dávám do vody na ledové kostky a taky lístky meduňky. Docelá to pak i v pití hezky vypadá, led s lístky uvnitř:-)

Ota

4. 6. 2009 08:29

Bez je výborný, ale víte, jaký je úplně nejjednodušší recept na osvěžující pití? Mátová minerálka http://www.bmprofit.cz/mata.html. Jestli máte na zahrádce mátu, vyzkoušejte, je to vynikající.:-p:yes:

Boubelinda

3. 6. 2009 11:34

Mirco75 to je opravdu náhoda. Je pravda, že je to pěkná vůně.;-)

mirca75 mirca75

2. 6. 2009 22:41

Boubelindo:-)víš čím dnes voní celý náš dům?Tímhle.Mamka si dělá radost:-p a když jsem jí nahlédla do hrnce,vypadalo to tam jako u tebe:-D:-D.Neodpřísáhnu že máte stejný recept,ale jelikož trhala včera a dneska už vaří,tak asi moc rozdílů nebude;-).Posílám boďku za ní a za tu souhru náhod;-):-)

Lenka Vejtrubová

2. 6. 2009 18:32

Pěkná diskus o bezu.Já si pamatuju,že naše mamka ho dělala jako šťˇávu i sirup a vždycky jsme se po něm mohli utlouct,ale snižuje krevní tlak takže s mírou.:-)

Ota

2. 6. 2009 17:02

To proboha nebyla výtka.:-))
Je pravda, že u nás šťáva zmizí tak rychle, že se nestačí zkazit. Je totiž výborná a celé rodině moc chutná...:yes:

Boubelinda

2. 6. 2009 16:28

Oto, dříve jsem tuto šťávu dělala také bez konzervantů. Dělám ji ve velkém množství, takže se začala kazit a nevydržela. Proto ty konzervanty a vydrží opravdu dlouho. Je na každém zda je tam přidá či ne.;-)

Ota

2. 6. 2009 16:03

Jiná variace na totéž téma je tady:http://www.bmprofit.cz/bez.html Používá převařenou a vystydlou vodu a obejde se bez konzervantů.

Boubelinda

23. 3. 2009 11:30

Až budu dělat šťávu, určitě přidám více foteček. O těch obalových květech jsem asi jednou slyšela, ale pustila jsem to z hlavy, ale teďka jste mi to připomněli. Nevím asi bych do toho nešla, ale ...:-))

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

23. 3. 2009 09:41

Kocmatice - černý bez, je velice zdravý ( já sice na zdraví jsem lajdák) a svědčí i moc dětem. Děláme taky v těstíčku ale někomu smrdí - hlavně dětem. Řešili jsme to tak, že jsme udělaki vlétě z bezu limošku a s ledem jí děti lemtali až až. Taky se říká " Před kopřivou smekni a před bezem klekni". Já na kocmatice nemám dobré vzpomínky. Udělal jsem si ( podle receptu : Andělské víno ) nápoj a nemalém množství při sekání dříví konzumoval. Zdálo se to jako slabá limoška. Ale ty následky. Jako po budějckém supr silném pivu. Ale budu dělat zas na chatě.:-//

Bibinka Bibinka

22. 3. 2009 21:10

Říkám i kocmatice-kosmatice-v těstíčku báječná dobrota, taky to v sezoně květenství dělám, jen tak třeba, bez ničeho na chuť, ale o spořivosti bych nemluvila, je to opravdu o té chuti;-).:-p:yes:

Jikotka Jikotka

22. 3. 2009 20:14

Ten PC si dělá co chce potvora,sám se odeslal a já psala znovu:no::no::-//

Jikotka Jikotka

22. 3. 2009 20:13

Taky se těším na kosmatici,je to výborná vzpomínka na dětství:-!:-D,Před lety když byli vnuci malí,tak jsem je měla u nás když zrovna bez kvetl,udělala jsem jim kosmatici a oni doma na dceři chtěli aby jim udělala ty kytičky co dělala babička:-8:-8:-8.Jasně že se jich nedočkali :-!:-!:-!:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: černý bez bezová štáva za studena černý bez květ bezova stava bezová štáva¨recept černý bez recepty sirup z černého bezu bezová šťáva recept bez černý květ černý bez květ recepty sirup z květů černého bezu květ černého bezu květ černého bezu recepty bezinková šťáva bezová štáva z plodů bezová šťáva recepty květy z černého bezu recept na bezovou štávu stava z bezinek květy černého bezu

Suroviny: květy černého bezu, voda, kyselina citronová, citron, cukr,

TopRecepty.cz

Šťáva z květů černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48xJ