Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových perníčků je libovolné, stačí je pocukrovat nebo třeba polít cukrovou polevou a posypat oříšky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,88 g |
Tuky | 54,81 g |
Vláknina | 9,05 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 221,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace z ruského webu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 3. 2015 20:56
Žížalko, tak to jsem ráda, že se nakonec podařilo, asi raději ta vejce dopíšu do receptu.... pro jistotu .
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci
22. 3. 2015 12:12
Tak hlásím, že to bylo velikostí vejce. Přidala jsem jedno malé a bylo to akorát. Perníčky jsou moc dobré, nepřeslazené a ráda jsem si vyzkoušela zase něco nového. Bod za nápad jsem Ti dala hned první den, tak už jen fotku
21. 3. 2015 23:45
Angel 666: S ořechy jsem to udělala stejně, nejdřív jsem je odměřila a pak strouhala. Mouku jsem tedy dala rovnou všechnu
21. 3. 2015 23:41
Angel 666: Ještě nijak, čeká to v míse na ráno. Neboj, něco s tím provedu, nebojím se, že bych to musela vyhodit Dám vědět
21. 3. 2015 23:09
Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem celý den doma.
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila
Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?
21. 3. 2015 18:23
hosta: To mě napadlo hned, takže jsem to vejce dala až k chladnoucí máslové směsi. Vejce bylo velikost L. Zdá se mi, že poměr mouky a tekutiny je trochu nepoměrný. Napadlo mě, zda Jitka neměla menší sklenky, proto se ptám Asi by to chtělo do receptu upřesnit.
21. 3. 2015 17:59
zizala: možná bych to vejce vmíchala až do rozpuštěného másla - jestli v teplém másle v horké vodní lázni ten základ spíš nezhoustne. Nebo velikost vajec?
21. 3. 2015 17:32
Jitko, prosím, jak velká je Tvá sklenka? Použila jsem 2 dl a mám z toho sypkou hmotu, rozhodně ne lepivé těsto
21. 3. 2015 09:25
Zajímavý recept, ukládám na vyzkoušení. Parní hrnec sice nemám, ale zkusím normálně nad pařáčkem a uvidím
21. 3. 2015 07:18
Veľmi pekné a netradične robené. Tiež by ma zaujímalo, ako dlho vydržia. Ak niekto urobí, dajte vedieť.
21. 3. 2015 00:06
Angel 666: no právě, já jsem si to taky myslela, že asi hned zmizí, tak je raději zkusím až těsně před svátky.
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
20. 3. 2015 22:30
Ještě jsem zapomněla napsat, že ty s rumovou polevou jsou o hodně chutnější než jen ty pocukrované, tak doporučuju určitě polít rumovou polevou
20. 3. 2015 22:28
Děkuji všem za reakce
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím
Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.
MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím
20. 3. 2015 20:07
Tak to je moc zajímavé, to by mě nenapadlo a protože mám parní hrnec, tak vyzkouším!
20. 3. 2015 17:44
Ráda bych se zeptala, jestli jsou perníčky určeny k rychlé konzumaci nebo vydrží měkké delší čas? Ráda bych je zkusila na Velikonoce.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 18 minutami
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 21 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 37 minutami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 46 minutami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 1 hodinou
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 11 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 13 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oříškové trubičky: Jsou prostě neodolatelné. Potřebujete na ně malé trubičkové formičky
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Další recepty
Tématické fráze: recept na perníčky recepty pro parní hrnec perníčky sorechy ruske pernicky recepty do parního hrnce v parním hrnci recept muffiny z parniho hrnce recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove moučníky z parního hrnce rychlé recepty parní hrnec parni hrnec recepty orechove placicky s medem měkké perníčky ořechové tncz nova recept na rychlé perníčky láda hruška
Suroviny: vejce, máslo, med, cukr hnědý, soda jedlá, mouka hladká, koření do perníku, ořechy mleté
Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9ol
18 názorů