Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy z Moravy

Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

19. 3. 2015 13:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie11 847 kJ / 2 832 kcal
Bílkoviny74,02 g
Tuky69,79 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 772 mg
Sodík 492 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy384,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

13. 11. 2015 09:59

Elma: váš komentář asi měl směřovat ke casinovi, ne k pipre, že? ;-);-)

Elma

13. 11. 2015 09:54

pipre: Rum se tam dává proto, aby těsto nenasáklo při smažení tuk, tak to vaše aroma je asi naprd.
Jana Hamzova:

pipre pipre

20. 3. 2015 10:30

:yes::yes:+

Jana Hamzova Jana Hamzova

19. 3. 2015 18:17

casino: v receptu je 8 lžic rumu,ale já dávám rumové aroma pár
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo ;-)

casino casino

19. 3. 2015 17:20

"8 lžic rumu ( nebo rumové aroma pár kapek)"
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost:-)

fialkalenka

19. 3. 2015 16:09

Tak to musím zkusit udělat! Vypadají nádherně! Mňam sbíhají se mi úplně sliny.:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koblihy recept recept na koblihy koblihy bez rumu koblihy z hladké mouky celozrnné koblihy koblihy koblihy s rumem moravské koblihy jak se dělají koblihy jaká mouka na koblihy jaká mouka do koblihy mouka na koblihy recepty koblihy jakou mouku na koblihy rum do koblih koblihy jany koblihy hladká mouka recept koblihy koblihy masopustni z celozrnné mouky recept na koblihy s rumem

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, žloutek, droždí čerstvé, sůl, rum, jahodová marmeláda, sádlo, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Koblihy z Moravy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A2G1