Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jíška do zásoby, na potom

Jíška do zásoby je výborný pomocník v kuchyni. Domácí jíška je určitě lepší a zdravější než kupovaná a časově vás příliš nezatíží. Stačí si vzpomenout včas a udělat jí víc a přebytek uložit v chladničce nebo mrazáku. Pak je rychle po ruce. Jíškou se zahušťují mnohé polévky a omáčky.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

13. 5. 2015 08:36

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použítí je vhodné do polévek nebo i guláše - u mě je nejpotřebnější při vaření v pomalém hrnci.

Tento recept (návod) jsme kdysi s kamarádkama probíraly na Dámě, a najdete ho třeba i na webu Co nového na kopci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 5. 2015 15:05

spagetka:ani já si nepamatuji na lojovou zavářku:-8Babička dělávala do zásoby máslovou a sádlovou jíšku a měla ji uskladněnou v lednici:-)

spagetka spagetka

13. 5. 2015 14:02

Lojovou zavářku si nepamatuju, u nás se dělala vždy aktuálně k určenému jídlu. hm, vlastně se divím, proč naši nedělali zásoby jíšky, vařilo se denně, bylo nás hodně v baráku (10)... nebo si to prostě nepamatuju, což je také možnost a vzhledem k tomu, že babička i mamka dělali různé zásoby dopředu... Někomu se to určitě hodit bude. ;-);-)
Nadja: opraženou mouku také používám, ale do zásoby si ji nedělám, vidíš, taky úspora času....

zizala zizala (moderátorka)

13. 5. 2015 13:55

Drobek: :-) A proč se mračíš? Ačkoliv bych mohla být též pamětnice, tyhle kupované věci se u nás nevyskytovaly, my jsme jíšku vždycky poctivě dělali, dokonce vždycky čerstvou a nemyslím si, že bychom byli nóbl ;-)

Masula Masula

13. 5. 2015 13:26

Stále jí mám v pohotovosti v lednici:yes::-)):-K

Jana Pá

13. 5. 2015 13:12

už to mám uloženo v hlavě a díky za radu :yes::yes::yes:

Drobek Drobek

13. 5. 2015 13:01

Pamětníci a pamětnice, pamatujete na Lojovou zavářku? No to byla přece jíška z loje a prodávalo se to docela běžně. Ovšem moje maminka byla na tohle příliš nóbl.:-//

Ivana Ch

13. 5. 2015 11:43

I moje maminka a babička si jí dělaly do zásoby.

Nadja Nadja

13. 5. 2015 11:26

Místo tukové jíšky jen nasucho opražím polohrubou mouku a také si ji dělám do zásoby. ;-)

Jaruna65

13. 5. 2015 10:48

Taky mám skleničku stále v ledničce.:yes:

cathleen cathleen

13. 5. 2015 10:46

danielle72: díky.:-)Babičky byly moudré a dobře věděly, co je prospěšné a potřebné:yes:

danielle72 danielle72

13. 5. 2015 10:42

:yes: Moje babička taky vždycky měla nejméně dvě sklenice ve špajzce;-) Takže posílám bodík - od babičky :-)

MajkaM

13. 5. 2015 09:22

Takto si kdysi dávno dělala moje babička jíšku do zásoby. Jenže ona vařila denně. Kde ji skladovala už nevím. Při mé spotřebě jíšky se mi to ani nevyplatí. Ale dávám Ti bod, někomu se to určitě bude hodit.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí jíška máslová jíška jíška ze sádla lojova jiska jak dlouho vydrží jiska zásmažka do zásoby jak dlouho vařit jíšku domácí jíška do zásoby jíska jíška recept domácí světlá jíška jíška ze ze sádla jíška v lednici jak dlouho vydrží jíška v lednici lojová jíška recept svetla jíška recept lojova domácí jíška sadlová jiska máslová jíška do zásoby jak na domaci jíšku

Suroviny: sádlo, mouka hladká, sádlo,

TopRecepty.cz

Jíška do zásoby, na potom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1DwR