Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické palačinky

Tenké a chutné palačinky podle anglického receptu si zamilujete. Zvládne je každý. Navíc je smažíme nasucho bez oleje. Hotové anglické palačinky doplníme oblíbeným džemem, čokoládou, ořechy, šlehačkou apod.

Hodnocení receptu je 5,0 (189×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min +30 minut nechat odstát

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, +30 minut nechat odstát)

25. 3. 2009 12:20

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 437 kJ / 1 299 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky70,78 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 923 mg
Sodík 821 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy112,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Palačinky dělám hodně tenké, a než začnu dělat první, tak pánev trošku vytřu máslem, aby se ta první palačinka nepřichytla, jinak zbytek už bez tuku. Můžou být s marmeládou, tvarohem, s čokoládou, ovocem, záleží na fantazii a chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dee.Dasa

3. 7. 2010 04:49

Anete, musim se pridat ke kladnym komentarum a rict, ze palacinky jsou opravdu vyborne.. Prave se dodelaly, potrela jsem je jahodovou marmeladou, dovnitr dala kousek bananu, jako ozdobu zakysanou smetanu s van. cukrem a trosicku posypala kakaem a je to lahudka... :-K:-K:-K:-K

jahoda jahoda

26. 6. 2010 21:13

Dělávám palačinky vždy od oka, ale moje maminka mě naučila: zásadně nedávat do těsta cukr, potom se právě přichytávají k pánvi a vidím, že tento recept je jediný (vzhledem k podobným), kde cukr není:yes: A vo tom to asi je;-) Recept si tisknu a co nejdříve vyzkouším přesně podle rozpisu, jsou ještě jahody, už se těším:-K

klára

26. 6. 2010 20:42

teď se mi dělá poslední palačinka.. doporučuji, výborný recept, ani jedna se mi nepřilepila, to je snad poprvé:-):yes:

Vojtěch

20. 6. 2010 18:19

Uplne perfektní nelepí a nejsou tvrde :yes: :yes:

Evitka

3. 6. 2010 21:48

Dělala jsem je byly výýbornéééééé:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-):-):-):-)

anete anete

1. 6. 2010 20:22

Klárko, jsem ráda, že chutnaly.;-)

Klara80 Klara80

1. 6. 2010 16:03

Nejlepší palačinky co jsem jedla!Výborné!:yes::-p
Naplnila jsem zákyskou smíchanou s domácí marmeládou,byla to opravdu mňamka.:yes:

VIiktor

28. 5. 2010 18:56

Jeeeee,kez by mi je tak nekdo udelal, hmmmmm, to bych si dal:-p

Jarda

23. 5. 2010 12:15

Jsou vážně dobré. To, že jsou bez oleje a nepřipalují se, z toho jsem nadšený. :-)

anete anete

21. 5. 2010 12:08

Název jsem upravila tak jak byl původně, je nesmysl psát bez tuku, když v nich tuk je. Jsem ráda, že chutnají i vám.

marunda marunda

21. 5. 2010 11:54

tak jsem dodělala jednu várku a udělám ještě jednu. Jsou vynikající. Ta první moc nešla, ale ty ostatní supr, jsem ráda, že nemusím používat olej. Moc díky za recept, budu také dělat jen tento.:yes:

irka.v irka.v

24. 4. 2010 12:51

Dnes jsem je dělala a opravdu super,nejsou vůbec mastný a na chuť výborný.Zaprášilo se po nich .Už jiné dělat nebudu.Dávám bodík :-K

pastelka

5. 3. 2010 13:52

Jsem absolutně nadšená !!! Palačinky jsem dělala 3 x v životě a vždycky to dopadlo katastrofálně. Vyzkoušela jsem tento recept a palačinky opravdu nemají chybu. KDYŽ JSEM JE ZVLÁDLA JÁ, ZVLÁDNE JE KAŽDÝ. Krásně se obracejí, netrhají se a jsou přitom jemné a vláčné. V kuchyni vám to nebude smrdět přepáleným olejem. Hledala jsem sice palačinky úplně bez tuku, ale hledat už nebudu. Tyto jsou sice s máslem, ale mastné nejsou.
Dodávám pro stejné amatéry jako já, že těsta uděláte cca 8 ks na malé pánvi ( průměr 25 cm ). Na pánev jsem lila cca 80 ml. Takže když já, tak opravdu každý.:-D. Díky anete :-K

Lubek

29. 9. 2009 15:26

Opravdu - tuk není k ničemu, pokud ho nechceme na chuť.
Rozhodující je rozpálení pánve - nejlepší jsou Tefal, které nikdy nepřipálí (tj. spálí, když se nedá pozor, ale nelepí) s "hotspotem". Pak jsou jedna jako druhá. Pokud se začne s málo horkou pánvičkou, špatně se to hlídá, aby byly dopečené a nespálené.
Doporučuju udělat těsto hustší, nechat dozrát, klidně hodinu a až pak doladit=doředit mlékem na správnou konzistenci.
Vejce stačí, jak píše Marta, 2 na půllitr mléka a 400 g mouky (to je ta hustá varianta k pozdějšímu doladění). O mouce říkají hezky v nějaké staré kuchařce: jen tu nejjemnější - každá jiná je příliš hrubá.

anete anete

31. 7. 2009 15:30

Petře do těsta.;-)

1 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: palacinky recept recept na palacinky palačinky palacinky recept sladke anglické recepty nejlepsi palacinky tenké palačinky recept na palačinky v angličtině vynikající tenké palačinky tenké palačinky recept recept palačinky nejlepší tenké palačinky palačinky s máslem recepty palačinky nejlepší palačinky recept recepty na palačinky palačinky recept na těsto anglicka jidla palačinky bez oleje anglické recepty v angličtině

Suroviny: vejce, mouka hladká, mléko, máslo, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Anglické palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZr5