Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková "smaženice"

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

45 min (45 min tepelná úprava)

5. 5. 2015 11:37

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 430 kJ / 820 kcal
Bílkoviny56,91 g
Tuky56,60 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 1,59 g
Sodík 646 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy19,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

To takhle dostanete v květnu chuť na smaženici... V mrazáku už houby dávno nejsou, po ruce žádný zkušený mykolog s májovkami, do houbařské sezóny sakra daleko - ale v lednici čeká už tři dny na spasení lilek. Slovo dalo slovo a začal experiment :-)

A mám radost, že vyšel - ke smaženici má tento pokrm hodně blízko. Pokud byste k lilku přidali špetku houbového koření, myslím, že můžete v hospodě směle uzavírat sázky, že podáváte pravou houbovou smaženici ;-)

A pokud vám lilek chutná, určitě vyzkoušejte i tuto variantu: http://www.toprecepty.cz/recept/39594-vypeceny-bak...

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

5. 5. 2015 14:45

Hokus pokus ti báječně vyšel:yes::yes::-p:-p:-p

tejaja tejaja

5. 5. 2015 14:05

Nooo, tak urobiť praženicu z baklažánu ma nenapadlo. :yes: Dobrý nápad. :yes:;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 5. 2015 13:36

Tak to je super receptík,houby máme rádi:-pa lilkovat jak vidno se dá do nekonečna;-)
Občas jsme dělali smaženici z ředkviček,taky to připomínalo houby,ale toto si myslím je ještě lepší;-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

5. 5. 2015 12:33

Jojo, taky mi lilek chuťově připomíná houby :-p:yes:

danielle72 danielle72

5. 5. 2015 12:31

hosta: Jojo, on má lilek hodně podobnou konzistenci a přimhouřením očka se jim i chuťově blíží ;-) Když jsem někomu dávala ochutnat ten "tatarák" z lilku, skoro všchni si mysleli, že je to z hub.

hosta hosta

5. 5. 2015 12:22

Máš pravdu, to bude výborné, mně připadaly ty lilky v kuličkách, které jsem přidávala, taky jako houby:yes:

spagetka spagetka

5. 5. 2015 11:39

:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smaženice s lilkem smaženice do mrazáku lilek jako houbová smaženice recept smaženice lilek jako smazenice лилкова приправа рецепт recept na prazenicu koření do smaženíce top recepty z lilku lilek na houbovém koření smazenice recept anything cuketová smaženice lilek neloupeme

Suroviny: lilek, vejce, smetana, kmín drcený, pepř mletý, česnek, majoránka, cibule, lilek, máslo

TopRecepty.cz

Lilková "smaženice"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGBG