Karibské rizoto
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 1 196 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,36 g |
Vláknina | 3,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2015 19:29
zizala:Pokud bych připravoval krémové risotto italského typu, také bych neproplachoval. Ale já dělal rizoto karibské.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd.
O PH už tu řeč byla - dá se v něm připravovat vše včetně dezertů.
No pro mě je lepší dát vše do PH a mít 2 hodiny čas na nějakou další práci než stát 1/2 hodiny u sporáku a míchat a podlévat atd.
28. 4. 2015 10:48
ta chuť musí být úžasná rizoto také dělám v PHa mám stejnou zkušenost - rizoto je úžasné tím, jak se během přípravy do rýže nasáknout všechny chutě z přísad ale těstoviny jsem nezkoušela, tak někdy také vyzkouším
28. 4. 2015 08:23
cathleen: Jarko, opravdu i těstoviny, zrovna včera jsem měla PH obsazený, tak jsem je vařila v normálním hrnci a nebylo to ono. Dokud jsem nevyzkoušela, neviděla jsem ten rozdíl. Je pravda, že doba vaření je delší, oproti klasickému, ale nic se nerozvaří a tudíž je to o stupeň výše. I z hlediska energie to je v pohodě. Nechci tu Vaškovi dělat diskuzi pod receptem o PH, ale podívej se do diskuzního fóra, tam jsme si s děvčaty vyměňovaly zkušenosti.
28. 4. 2015 07:52
yanull:Jani, opravdu i těstoviny? Myslela jsem (a proto si ho pořizovala), že je PH určen na něco, co je potřeba vařit delším, mírným varem, který chuti pokrmu prospěje - myslím tím to dlouhé vaření (vývary, vařené maso atd.)...to, co se dá s výborným výslekem uvařit za krátkou dobu, do PH nedávám, přijde mi to zbytečné.
28. 4. 2015 07:47
zizala: Jarko, PH je všestranný pomocník, vařím v něm všechny polévky, jak vývary, tak zeleninové, zelňačku, omáčky, dále v něm vařím těstoviny, rýži, makovou nádivku, došla jsem do stádia, že jsem si objednala ještě jeden. Varnou desku budu mít jen asi na bramboráky a smažení řízků
28. 4. 2015 06:27
Rýži arborio neproplachuju, právě škrob v ní obsažený dělá rizoto rizotem. Když vařím rizoto na běžném sporáku, je hotové za maximálně půl hodinky. Čekat tak dlouho by se mi nechtělo Pomalý hrnec nemám, ale měla jsem za to, že je určen na vývary a dušení masa, kdy je potřeba, aby se pomalým vařením všechny chutě hezky zvýraznily. Nebo tomu rozumím špatně?
28. 4. 2015 05:32
Rizoto mám hodně ráda, do Karibiku se nedostanu, tak si ho tímto jídlem aspoň připomenu. Jestli mi zachutná a zavřu zrak, jako bych tam byla +3
28. 4. 2015 00:19
Hmmmmm
27. 4. 2015 21:26
Zajímavé - je vidět, že necestuješ zbytečně, mango mám ráda a v téhle kombinaci to bude fajn
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rizoto v pomalém hrnci rizoto z pomalého hrnce rizoto arborio rizoto karibské recepty risoto z manga rizoto co do něho dát bezmasé recepty z ph mangove rizoto recept rizoto v ph ph dezerty mangové rizoto rizoto s mangem rizoto v pomalem hrnci recepty rizoto pomaly hrnec karibské risotto zeleninové rizoto v pomalém hrnci rizoto pomalý hrnec recepty ryzoto v pomalém hrnci recept na rizoto
Suroviny: rýže arborio, mango, limetka, cibule šalotka, česnek, zázvor, kmín mletý, koření nové koření, koření oregáno, vývar zeleninový, víno bílé, cukr třtinový, olej olivový, sůl, pepř
Karibské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzn8
9 názorů