Větrníky pečené v košíčku
Suroviny pro 9
9
Nutriční hodnoty
Energie | 19 597 kJ / 4 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,19 g |
Tuky | 261,31 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 995 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 537,72 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jelikož jsem "šikula" a všechny větrníky byly ode mne všelijak veliké, tak jsem tomu zatnula tipec!
Byla to hrůza, když rodinka projevila chuť na větrníky, prostě stres a jak to bude zase vypadat, proto jsem je nerada pekla.
Teď bez stresu přesně nadávkované těsto a rovnoměrně upečené dozlatova. Paráda. Formičky nemyjte saponátem, jenom horkou vodou a nechat usušit.
Krémy a polevy:
dle vlastního výběru
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2015 08:23
24. 4. 2015 23:17
Poleva na větřáky?
Teď už se dá běžně koupit fondán který obarvíme kulérem.
Pokud čirou náhodou nemáme doma kulér (kupovaný, jedno zda pivovarnický či likérnický, se nekazí - já ho mám už 20 roků) tak si ho vyrobíme; vezmu to od Adama přes karamel (ze kterého lze do větrníků připravit karamelovou šlehačku:
Krystal (písek) dáme na těžkou pánev pod kterou zatopíme. Nemícháme! Až se cukr po obvodu začne tavit, tak ubereme ohně a pořád nemícháme (předejdeme hrudkování). Když tavenina začne žloutnout tak jsme ve střehu a když začne hnědnout, tak pomalu začneme míchat, až se všechen cukr roztaví. Zavčas sundáme z ohně, aby se KARAMEL nespálil.
No a když pokračujeme dál v tavbě, tak hmota znědne a pak zhnědne ještě víc a pokud nenecháme dojít až ke karbonizaci, tak když taveninu (NECHAT TROCHU ZCHLADNOUT NEŽ PŘIDÁME VODU - vzpomeneme na Fukušimu) rozvaříme v troše vody, tak máme KULÉR
Uf
24. 4. 2015 22:29
24. 4. 2015 20:20
24. 4. 2015 18:48
Tak sup, sup pekarinky! Upecte, naplnte tento polotovarek a dejte sem fotecku celeho vetrnicku, abych vedela, jestli se do toho mam vubec poustet.
Napad je to vyborny, davam bodika, ale chce to jeste trochu vysperkovat.
24. 4. 2015 14:16
Také prosím ostatní dejte sem vzkazy na náplně do větrníků,pokud máte!
byl by v tom čert,kdyby nebyly lepší jako z obchodu /Což asi nebude problém/!Že ano ! Nejhorší je upéct to těsto a to je vyřešené! Tedy aspoň pro mne!
24. 4. 2015 14:06
24. 4. 2015 12:25
24. 4. 2015 11:18
http://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-odp...
24. 4. 2015 10:58
24. 4. 2015 10:35
24. 4. 2015 09:25
24. 4. 2015 09:22
24. 4. 2015 09:11
24. 4. 2015 08:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: slané větrníky hanácký větrník pečené košíčky náplń do větrníků větrníky z karamelem pečené košíčky recept pečené věnečky větrníky recept slané náplně do větrníků pečené mističky z těsta slané větrníky recept větrníky formičky na větrníky vase vyzkousene recepty pečené košíčky cena karamel na větrníky větrníky-pečení šlehačkové krémy do větrníků karamelové plnění venecky pecené dopředu
Suroviny: mouka hrubá, prášek do pečiva, voda, sůl, máslo, cukr vanilkový, košíčky papírové, šlehačka, mléko, zlatý klas, žloutek, cukr krupice, máslo, cukr písek, cukr krupice, karamel, šlehačka rostlinná, cukr krystal, voda
Větrníky pečené v košíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1nKZ
40 názorů