Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

České buchty

Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé druhy nádivek se buchty vždy podaří na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 4. 2015 22:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 304 kJ / 7 482 kcal
Bílkoviny180,93 g
Tuky318,21 g
Vláknina60,07 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy938,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: M.Sandtnerová-Kuchařské předpisy (1941), upraveno

Recepty nádivek uvádím v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/42443-poctive-napl... : tvarohová, maková, jablková, ořechová, povidlová - jedna lepší než druhá!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

merylmartas

10. 10. 2018 19:18

Moc děkuji za recept, buchty se povedly ☺ Měla bych jen jednu výtku... postup přípravy mi přijde možná moc stručný. Zkušené kuchařky a kuchaři si s tím poradí, ale pro začátečníky ( včetně mne ???? ) je to matoucí. Ne každý například ví, jak vypracovat těsto, jakou má mít konzistenci apod. ... Jinak super ????

manina

29. 9. 2018 11:11

Teď v době jablek jsem do každé buchty dala čtvrtku jablka ještě rozkrojenou na půlku a posypala trochu smořicí a cukrem. Krásně se během pečení rozdusí . Ušetřím si práci s přípravou náplně.

Monika C.

2. 7. 2018 22:51

Super recept, děkuji. Už dlouho se mi takhle nepovedlo :-*

mikmarka

13. 1. 2018 21:18

Skvělý recept, povedly se :-):-):-):-)

zlatovlaska

24. 11. 2017 09:22

Buchty jsou vynikající :yes: Včera odpoledne jsem upekla a dneska ráno všechny zmizely. S těstem se pracuje krásně, je nadýchané jako peříčko. :-K Plnila jsem tvarohem a jablečnými povidly.:-8

Hanka

16. 2. 2017 14:18

Těsto je nadherne nadychane, perfektne se s nim pracuje a ještě počkám jake budou ale vůbec se toho nebojím. Teprve jsou v troubě :-)

Veronika

6. 2. 2017 11:57

Opravdu skvělý recept. Těsto má opravdu parádní chuť, nádivky jsem nezkoušela, dělala jsem tvarohovou po svém, ale maková vím že je parádní (stejnou dělá švagrová). Příště vyzkouším i ty nádivky :-)

Gita

13. 1. 2017 23:28

...dnes dcery pekly....vyborne kolace...skvely recept. Moc chvalim:-):-):-)

jmarek

11. 1. 2017 22:03

Buchty jsem dělal už několikrát, vždycky je nakonec namáčím v másle. Skvělý recept!

nikca.h nikca.h

11. 1. 2017 16:21

Pekla jsem poprvé a musím říct, že s výsledkem jsme byli opravdu spokojení :-8 Doporučuji :yes:

woman woman

20. 10. 2016 13:43

:-)dívám se, kdo má buchty jako podle pravítka a vidím, že Brno, tak zdravím. :-)

MartinaR

24. 6. 2016 18:18

<3 Peču ráda a docela často,ale tak skvělé těsto jako podle tohoto receptu se mi ještě nepovedlo :-K Buchty už se pečou a myslím,že ještě teplé zmiznou :-D :yes::yes::yes: Do jiného kynutého těsta už se pouštět nebudu.Velké díky za recept !!!

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 3. 2016 09:53

rimanka: často se dávají vejce celá - ničemu to nevadí. Samotné žloutky těsto víc "omastí", je i hezky žluťounké. Dát samotné bílky - bude těsto opravdu sušší. Ale celá vejce opravdu nevadí ničemu, jsou v těstě fajn;-)

rimanka

26. 3. 2016 09:41

Jo, už jsem je dělala zase a zase byly vláčné. Také jsem to někde o bílku slyšela, ale moje 90 leta babička od Domažlicka (domažlické koláče od ní báseň), podotýkám skvěle pečící babička, mi řekla, že je to blbost. V její stolete kuchařce je také celé vejce, takže peču tak a jsou výborné :-).

maryje12

15. 3. 2016 21:37

Bílek se do buchet nedává, protože by byly tvrdé. To mě tedy udivuje, že je rimanka měla vláčné...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: české buchty české buchty recept české buchty od babičky recept na české buchty české buchty aby byly měkké české buchty s povidly nejlepsi ceske buchty domácí české buchty recept ceske buchty recept na honzové buchty nejlepší české buchty od babičky buchty recept domácí buchty makové buchty jako od babičky tvarohové buchty nejlepší recepty český buchty české buchty videorecept honzové buchty ceskebuchty výborné české buchty

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr vanilkový, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr moučkový, žloutek, máslo, cukr moučkový, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, kůra citronová, mandle hořké, mléko, strouhanka, rozinky, mák mletý, mléko, cukr, máslo, koření do perníku, skořice, kůra citronová, mandlové hořké aroma, med, čokoláda, jablko, cukr, skořice, kůra citronová, šťáva citronová, badyán, perník, ořechy mleté, voda, cukr, smetana sladká, vanilka, kůra citronová, koření hřebíček, strouhanka, povidla švestková, cukr moučkový, skořice, kůra citronová, rum, tuk

TopRecepty.cz

České buchty

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pLp